یک تولیدکننده:
فقدان صنايع تبديلي مهمترين مشكل توليدكنندگان آلوئهوراست
یک تولیدکننده موفق آلوئهورا معتقد است فقدان صنايع تبديلي مهمترين مشكل توليدكنندگان این گیاه دارویی است.
محمدهادي مجيدي میگوید «دستگاههاي صنايع تبديلي مرتبط با گياه آلوئهورا در كشور بسيار كم هستند، در بوشهر اساسا اين دستگاهها وجود ندارد و ناچار هستيم محصول را براي فرآوري به تهران بفرستيم. بيشتر كشاورزان توليدكننده آلوئهورا خود از داشتن صنايع تبديلي محرومند و ناگزير از خامفروشي هستند. اين در حالي است كه اگر خودمان كار فرآوري محصولات را انجام دهيم سود حاصله چند برابر ميشود.»
او ميافزايد: «آلوئهورا به دليل قابليت فرآوري بالا زمينه مناسبي براي اشتغالزايي دارد. اگر كشاورزان براي خريد دستگاههاي صنايع تبديلي مورد حمايت قرار بگيرند يا به طور كلي در صنايع تبديلي سرمايهگذاري شود، با توليد انواع كرم، شربت، ژل، دارو و ... از آلوئهورا علاوه بر كمك به بهداشت جامعه از طريق ترويج مصرف گياهان دارويي، ميتوانيم به در اختيار گرفتن بازارهاي صادراتي عراق، تركيه و كشورهاي حاشيه خليج فارس بيانديشيم و ارزآوري داشته باشيم.»
اين كشاورز موفق، اهميت آبياري قطره را مورد توجه قرار ميدهد و ميگويد: «بحران كمآبي در كشور روي آوردن به آبياري قطرهاي را به يك الزام براي كشاورزان تبديل كرده است. با اين وجود هزينههاي لازم براي راهاندازي و نگهداري تاسيسات آبياري قطرهاي قابل توجه است و بسياري از كشاورزان به تنهايي قادر به تامين آن نيستند. به همين دليل دستگاههاي دولتي بايد به كشاورزان كمك كنند. من با اخذ 30 ميليون تومان وام از بسيج سازندگي توانستم مزارعم را به طور كامل تحت آبياري قطرهاي ببرم و همين مسئله موجب افزايش توليد و كاهش هزينهها شد.»
مجيدي که از توليدكنندگان موفق آلوئهوراست میافزاید: «آلوئهورا طي 100 سال گذشته مورد توجه جدي كشورهايي چون هند، تايلند و پاكستان قرار گرفته و همين مسئله موجب گسترش آن در سطح جهان شده است. كشت آلوئهورا از حدود 10 سال قبل در بوشهر آغاز شده و به دليل سودآوري و مزيتهايي كه داشت به مرور مورد توجه كشاورزان بوشهري قرار گرفت تا جايي كه هماكنون 200 هكتار از مزارع بوشهر تحت كشت آلوئهورا قرار گرفته است.»
وی ميافزايد: «مزيت مهم گياه آلوئهورا نياز كم آن به آبياري است كه با توجه به كمآبي كشور، براي كشت در ايران مناسب است. آبياري آلوئهورا اگر به صورت قطرهاي انجام شود در هفته فقط به 2 تا 4 ليتر آب نياز دارد. در عين حال آلوئهورا نيازمند نور زياد خورشيد و اكسيژن بالاست، به همين دليل آفتاب سوزان بوشهر و شرجي كنار دريا اين استان را به يكي از مناسبترين اقليمها براي پرورش آلوئهورا تبديل كرده است.»
او با تاكيد بر اهميت انتخاب درست گونههاي گياهي متناسب با اقليمهاي كشور، خاطرنشان ميكند: «از سال 86 كار كشت آلوئهورا را آغاز كردم و در حال حاضر سالانه 40 تن توليد ميكنم. چند سالي است كه مردم آلوئهورا و خواص آن را به خوبي شناختهاند و به همين دليل اين محصول بازار بسيار خوبي در ايران پيدا كرده است. بسته به شرايط بازار، آلوئهورا را به ازاي هر كيلو 1500 تا 2500 تومان به فروش ميرسانيم كه حدود 50 درصد آن سود خالص است. طي 8 سالي كه به كشت آلوئهورا ميپردازم، هرگز اين محصول روي دستم باقي نمانده، در واقع عرضه آلوئهورا همواره كمتر از تقاضاي بازار بوده است.»
اين كشاورز موفق درباره خواص آلوئهورا، اظهار ميكند: «تقويت بدن، از بين بردن كرمهاي درون بدن، برطرف كردن يبوست و شست و شوي رودهها، تصفيه خون، درمان خارش و اگزما، درمان ريزش مو، شفاف كردن پوست، درمان بيماري قند، رفع سوء هاضمه، درمان اسهال خوني، درمان زخمهاي عميق، رفع قارچها و ... از جمله مهمترين خواص آلوئهوراست. از برگ آلوئهورا براي تهيه عرقيات گياهي، از عصاره آن براي توليد صابون، كرم و نرمكننده، از پالپ آن براي توليد شربت و از ژله آن براي توليد ژلهاي موضعي استفاده ميشود. قابليت فرآوري بالاي آلوئهورا موجب شده است كه اين گياه به محصولي سودآور تبديل شود.»