kayhan.ir

کد خبر: ۵۶۹
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۷

فاضلاب مسکن مهر دامغان در پيج و خم اداري

حدود يک سال است که از بهره‌برداري مسکن مهر دامغان مي‌گذرد. اين پروژه به منظور برطرف کردن مشکلات اقشار ضعيف شهرستان دامغان طراحي و اجرا شد، اما علاوه بر اينکه کامل نشدن زيرساخت‌هاي ضروري از جمله آب و گاز معضلات فراواني براي ساکنان اين پروژه ايجاد کرده، اجراي ناقص اين طرح هم مشکلاتي را براي شهروندان دامغاني به وجود آورده است.

حدود يک سال است که از بهره‌برداري مسکن مهر دامغان مي‌گذرد. اين پروژه به منظور برطرف کردن مشکلات اقشار ضعيف شهرستان دامغان طراحي و اجرا شد، اما علاوه بر اينکه کامل نشدن زيرساخت‌هاي ضروري از جمله آب و گاز معضلات فراواني براي ساکنان اين پروژه ايجاد کرده، اجراي ناقص اين طرح هم مشکلاتي را براي شهروندان دامغاني به وجود آورده است.
رهاسازي فاضلاب مسکن مهر در جنوب شهر دامغان از جمله اين مشکلات است که ادامه آن موجب ايجاد بحران در منطقه مي‌شود و مسئولان بايد هرچه سريع‌تر براي حل اين معضل اقدام کنند.
رئيس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان دامغان در اين زمينه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار مي‌دارد: اداره آب و فاضلاب شهري اين مورد را تأييد مي‌کند که فاضلاب مسکن مهر در منطقه کشتارگاه دام شهرداري محدوده ريل راه‌آهن و در يک محيطي طبيعي رها شده است.
مسلم عراقي يادآور شد: اين موضوع سبب نفوذ فاضلاب به اعماق زمين شده است و آلودگي آب‌هاي زيرزميني و مرگ و مير پرندگان مهاجر در محل شده است.
رئيس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان دامغان اضافه مي‌کند: با پيگيري‌هاي انجام شده در مهرماه گذشته و صدور اخطاريه زيست‌محيطي با تعيين مهلت 15 روز موضوع آلودگي در اين محل مرتفع و فاضلاب به ادامه سيستم لوله‌گذاري تصفيه‌خانه وصل شد.
عراقي مي‌افزايد: با توجه به رهاسازي فاضلاب مسکن مهر شهر دامغان و به علت عدم اتمام پروژه تصفيه‌خانه بار ديگر فاضلاب در محيط طبيعي اطراف تصفيه‌خانه رهاسازي شده که خطرات ناشي از اين رهاسازي همچنان به قوت خود باقي است.
وي مي‌گويد: اين در حالي است که درنزديکي اين محل دو رشته قنات طبيعي و يک حلقه چاه آب آشاميدني وجود دارد.
وي مي‌افزايد: سازمان حفاظت محيط زيست کشور در راستاي نقش حاکميتي و نظارت بر فرآيند پيگيري موضوع تا حصول نتيجه قطعي از طريق نهادهاي ذيربط پيگيري خواهد کرد و در صورت عدم رعايت مسائل زيست محيطي و مرتفع نشدن اين معضل حياتي پرونده‌اي تشکيل و مراتب به دادسراي عمومي و انقلاب شهرستان دامغان ارسال و گزارش خواهد شد.
مديرآب و فاضلاب شهري دامغان نيز در اين باره مي‌گويد: برطرف شدن موضوع رهاسازي فاضلاب مسکن مهر دغدغه مسئولان و شهروندان است که با اخذ مجوزهاي لازم موضوع را به زودي برطرف خواهيم کرد.
اسماعيل يزدان فريد اظهار مي‌دارد: براي انجام امور ارضي در برطرف کردن رهاسازي فاضلاب مسکن مهر دامغان که زير پل راه‌آهن بوده مجوزهاي لازم از اداره کل راه‌آهن شمال شرق اخذ شد که کار حفاري ارتباط ارضي برقرار شده است.
وي يادآوري مي‌کند: يکي از اقدامات اساسي براي حل اين موضوع هدايت فاضلاب به گودالي تحت عنوان برکه اول بوده که در فاضلاب به برکه ‌ALI معروف است تا تعميرات لازم انجام گيرد.
مدير آب و فاضلاب شهري دامغان اضافه مي‌کند: پيمانکار اين پروژه نيز مشخص شده و راهکارهاي لازم نيز از سوي آب و فاضلاب شهري به وي ارائه شد تا ملاک عمل قرار گيرد و موضوع اجرايي شود.
يزدان فريد از واگذاري دو هزار انشعاب آب به مسکن مهر دامغان خبر داد و مي‌گويد: براي واگذاري اين انشعابات برابر درخواست‌هاي ارائه شده همه خطوط و شبکه فاضلاب انجام شده است و هيچ‌گونه مشکلي در اين راستا وجود ندارد.
سرپرست اداره مسکن و شهرسازي دامغان نيز اظهار مي‌کند: مسکن و شهرسازي براساس تفاهم‌نامه فقط متولي ساخت مسکن براي شهروندان فاقد مسکن است و بحث تامين آب يا اينکه فاضلاب آن چرا امروز به اين وضعيت تبديل شده را بايد نهادها و ادارات مربوطه پاسخگو باشند.
ابوالحسن ناصريان مي‌افزايد: اجراي طرح فاضلاب مشاوره جداگانه داشته و مسئول تامين آب و علت رهاسازي فاضلاب مسکن مهر به مديريت آب و فاضلاب شهري دامغان ارتباط دارد و آنان بايد پاسخگو باشند و از حيطه پاسخگويي ما خارج است.
ناصريان اظهار مي‌دارد:‌20 شرکت تعاوني مسکن ساز کار ساخت و تحويل مسکن مهر را به متقاضيان مسکن برعهده دارند که ادارات کل مسکن و شهرسازي و تعاون، کار و رفاه اجتماعي استان سمنان و بالطبع ادارات شهرستان نيز بر کار اين شرکت‌ها در نحوه ساخت و تحويل به متقاضيان نظارت و اشرافيت دارند.
وي در خاتمه مي‌گويد: کار آسفالت و فضاي سبز نيز با شهرداري دامغان است که اين موضوع نيز طي تفاهم‌نامه استاني به شهرداري‌ها واگذار شده بود.