رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران:
مبارزه با سفیدبالکها وظیفه جهاد کشاورزی است
رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با انتقاد از کمکاری سازمانهای متولی در دفع آفات درختان پایتخت به ویژه سفیدبالکها گفت: در زمینه مبارزه با آفاتی همچون سفیدبالکها این وظیفه جهاد کشاورزی است.
به گزارش محمد حقانی با انتقاد از اینکه شهرداری در مبارزه با سفیدبالکها دست تنهاست و سایر سازمانهای متولی مبارزه با آفات محیط زیست شهری اقدامات مثمرثمری انجام نمیدهند، تصریح کرد: اداره دفع آفات و بیماریهای گیاهی وزارت کشاورزی موظف است، طی تحقیقات آزمایشگاهی راهها و شیوههای مبارزه موثر در زمینه دفع آفاتی همچون مگسهای سفید را مشخص و در قالب دستورالعملی کارآمد در اختیار شهرداری بگذارد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون شهرداری کوشیده با اجرای شیوههایی همچون آبشویی با صابون یا نصب ورقههای زردرنگ در حریم درختان، از هجوم سفیدبالکها به فضای شهر تهران جلوگیری کند، خاطرنشان کرد: در منطقه 9 شاهد اجرای روشی کارآمد برای دفع این آفات بودیم، به طوری که با کمک سموم ارگانیک، بخش قابل توجهی از مشکلات ناشی از سفیدبالکها برطرف شده است.
حقانی با یادآوری اینکه بکارگیری سموم ارگانیک در دفع آفاتی همچون سفیدبالکها بسیار اثرگذار است، متذکر شد: سموم ارگانیک با وجود آنکه نام سم را دارند، اما باعث از بین رفتن پارازیتهای مثبت محیط زیست نمیشود. این بدین معناست که سموم ارگانیک تنها بر آفات و بیماریهای گیاهی اثر میگذارد و آسیبی به سلامت گیاهان وارد نمیکند.
عضو کمیسیون سلامت و خدمات شهری شورای شهر تهران، آبشویی و سمپاشی در طول ماههای بهار و تابستان را برای دفع آفاتی همچون سفیدبالکها و درمان بیماریهای گیاهی همچون کنه چنار یا کرمهای نارون موثر دانست و گفت: شهرداری در ماههای نخست سال با اجرای این روشها، تا حد قابل توجهی میکوشد از مشکلاتی که ممکن است برای محیط زیست شهری به وجود آید، بکاهد.
حقانی در پاسخ به چرایی کمکاری سازمانهای متولی در زمینه دفع آفاتی همچون سفیدبالکها متذکر شد: شهرداری در شهر گل میکارد، اما این بدین معنا نیست که باید بذر یا نشاء گلها را شهرداری تهیه کند. در زمینه دفع آفاتی همچون سفیدبالکها نیز این وظیفه شهرداری نیست که تحقیق کند چه روشی منجر به معدومسازی سفیدبالکها میشود.رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران یادآور شد: در همه شهرها به ویژه پایتخت این وظیفه وزارت کشاورزی و در راس آن جهاد کشاورزی است که روشهای اثرگذار و آزمایش شده را به کار گیرد تا بیماریهای گیاهی محیط زیست شهری برطرف شود، نه شهرداری که تنها یک نهاد اجرایی است.