اخبار ویژه
رونمایی شبکه سعودی از پیوند وهابیت و بهائیت
سایت وابسته به رژیم وهابی آل سعود از فرقه انگلیس ساخته بهائیت حمایت کرد.
العربیه در نوشتهای که پیوند عمیق وهابیت و بهائیت- دو فرقه دستساز انگلیس- را نشان میدهد از روحانی خواست درباره عدم آزادی بهائیت در ایران توضیح دهد. نویسنده این سایت مدعی شد روحانی مجبور است یا بگوید ایران رژیمی مشروع در جامعه جهانی شده و یا عقب مانده است. بهترین راه سنجش حکومت ایران در روابطش با بقیه جهان، رفتار آن با بهائیان است. هیچ کس انتظار ندارد با سخنرانی حسن روحانی، حقوق بهائیان داده شود اما نخستین نشانه تغییر، گفتوگو درباره وضع وخیم بهائیان است.
العربیه همچنین از قول یک دیپلمات ناشناس اصلاحطلب مینویسد به خدا اگر قدرت داشتیم، تبعیض علیه بهائیان را متوقف میکردیم اما اکنون زمان مناسبی نیست و باید توافق اتمی را جا بیندازیم.
العربیه میافزاید: اصلاحطلبان 20 سال است که نصفه و نیمه این روش را پیش بردهاند اما جرأت و شهامت ایستادن مقابل مذهبیها را نداشتهاند.
یادآور میشود فرقه بهائیت در پیوند عمیق با صهیونیستها و انگلیس قرار دارد و اعضای آن جزو ارکان اصلی مراکز تصمیمگیر اقتصادی و امنیتی و سیاسی و فرهنگی در رژیم کودتایی پهلوی به شمار میرفتند. پیش از این کسانی چون مدیر کل مطبوعات داخلی دولت اصلاحات (سحرخیز) از بهائیان حمایت کردهاند.
شبکههای رسانه بهایی همزمان با جنایت اخیر آلسعود در منا، فضاسازی گستردهای علیه اصل اسلام و مراسم عبادی - سیاسی حج به راه انداختند.
صعود نرخ دلار در هیاهوی فتحالفتوح نیویورک!
در هیاهوی فتحالفتوح (!) تازه تیم روحانی و ظریف در نیویورک، نرخ دلار از مرز 3400 تومان گذشت.
به گزارش خبرگزاری اصلاحطلب ایلنا، نرخ دلار دیروز در بازار تهران به رقم 3450 تومان صعود کرد. خبرگزاری مهر نیز با تأکید بر اینکه دلالان، میداندار بازار شدهاند نوشت: صرافان در اقدامی تاملبرانگیز، از معامله با ارقام پائین خودداری میکنند و مشتری را به بهانه سود و کارمزد کم به بازار واسطهگری سوق میدهند و دلالان هم ارز با ارقام بالا در اختیار مشتری میگذارند.
به گزارش خبرنگار مهر، عدم تمکین اهالی بازار ارز به دستورات بانک مرکزی تمامی ندارد. صرافیها پیش از این دستورالعمل ناظر بر عملکرد صرافیها را زیر پا گذاشتند و بانک مرکزی هم که مهلتی برای آنها درنظر گرفته بود، به نظر میرسد که با توجه به عدم تمایل و بیتوجهی تعدادی از این صرافیها فعلا این موضوع را مسکوت نگه داشته است.
صعود دوباره نرخ ارز در حالی است که یک ماه پیش ادعا میشد گران شدن ارز به خاطر سفر حجاج است اما اکنون که بیش از 15 روز است سفر حجاج خاتمه پیدا کرده معلوم نیست مقامات دولتی که عرصه را رها کردهاند چه بهانهای برای نابسامانی قیمت ارز جور خواهند کرد.
هشدار وزیر اقتصاد دولت اصلاحات درباره نابسامانی تیم اقتصادی دولت
وزیر اقتصاد دولت اصلاحات نسبت به واگرایی در تیم اقتصادی دولت هشدار داد.
طهماسب مظاهری ضمن یادداشتی در جامجم نوشت: باید دید دولت تا چه حد آمادگی مدیریت شرایط پس از برجام را دارد. نگاهی به وضعیت کنونی تیم اقتصادی دولت حاکی است که آن هماهنگی و همدلی که در اوایل دولت وجود داشت، اکنون کمتر وجود دارد و لذا این نگرانی هست که تیم اقتصادی نتواند در شرایط جدید که به هر حال فضای اقتصادی کشور در انتظار باز شدن و تحول به سر میبرد، ماجرا را به درستی مدیریت کند.
وی میافزاید: به نظر میرسد سیاستهای اقتصادی و عملکرد وزارتخانهها و سازمانهای مختلف دولتی دچار واگرایی شده و آن انسجام درونی دولت که در ماههای آغازین کار آن وجود داشت و باعث شد دولت بر اقتصاد کشور مسلط شود، امروز یا وجود ندارد یا ضعیف است. در شرایط فعلی نیاز داریم وزارتخانههایی چون صنعت، معدن و تجارت، نفت و اقتصاد برای طراحی و پیاده کردن مسیری که بعد از دی ماه مملکت را به سوی رونق اقتصادی پیش ببرد، همدل و همگرا باشند و بتوانند حداکثر تا آخر امسال درباره نکات کلیدی سیاستهای جدید اقتصادی تصمیمگیری کنند اما نگاهی به چند نمونه نشان از نبود این همدلی دارد. به عنوان مثال درباره تعیین قیمت خوراک واحدهای صنعتی هماهنگی وجود ندارد و تکلیف دولت با موضوعاتی چون خصوصیسازی، نرخ ارز و بورس مشخص نیست و حتی در این خصوص تناقض وجود دارد. اکنون از یک طرف به بانکها ایراد گرفته میشود که بنگاهداری میکنند و لذا بانک مرکزی به بانکها فشار وارد میآورد که سهمشان در شرکتهای سرمایهگذاری را تعدیل کرده و به تدریج داراییهای شرکتی و فیزیکیشان را بفروشند. با این حال وقتی بازار سرمایه در شرایط رونق قرار ندارد، به بانکها فشار وارد میآید که سهامتان را در بورس عرضه نکنید، زیرا عرضه زیاد سهام، باعث کاهش بیشتر شاخص خواهد شد.
مظاهری تأکید میکند در کنار این و در حالتی دیگر، وقتی شاخص بورس مشکل دارد، به یک معنی توصیههایی به بانکها میشود که نگذارید سطح فروش سهام بیشتر شود و اقدام به خرید سهام کنید. همه این حرفها و اقدامات در جای خودش درست است. یعنی بانکها به عنوان دارندگان نقدینگی با قدرت مانور بالا به هر حال باید در شرایطنوسان، در بورس دخالت کنند، اما نکته اینجاست که ایجاد نقطه تعادل میان سیاستهای متناقض اتخاذ شده برای بانکها یک متولی میخواهد و اکنون دولت باید برای این امر یک متولی مشخص را که دارای اختیارات لازم باشد پیدا کند، حال آن که در این مسیر کند است و دچار واگرایی نیز شده است. این در حالی است که در شرایط رونق، باید در طراحی مسیر همگرایی بیشتری میان سیاستگذاران ایجاد شود. اما دست کم از مصاحبههای تیم اقتصادی، واگرایی بیشتر قابل مشاهده است. لذا باید به دولت یازدهم توصیه کرد علاوه بر تجدید روحیه همگرایی ماههای نخستین فعالیت، مقداری سرعت خود را در اجرای اصلاحات اقتصادی بیشتر کند. به عنوان مثال با این که 95 درصد محتوای قانون تصویب شده بهبود فضای کسب و کار بدون هیچ گونه پیشنیاز مکملی، قابل اجرا شدن است، اما دولت با خونسردی و احتیاط بیش از حد، اجرای آن را منوط به قوانین دیگری میکند و اینچنین است که اگر شرایط به همین منوال پیش برود، در شش ماهه پیشرو در خوشبینانهترین حالت فقط زمینه و انتظار سرمایهگذاری داخلی و خارجی ایجاد میشود، اما از سرمایهگذاری عملی و فیزیکی خبری نخواهد بود.
کارچاقکنی یک روزنامه اجارهای به روایت سایت حامی هاشمی
یک سایت حامی هاشمی، روزنامه حامی هاشمی را متهم به سرقت و دزدی و جاهطلبی کرد و آن را «اجاره شده» خواند.
سایت انتخاب نوشت: روزنامه آرمان که مدتهاست مورد اعتراض بسیاری از همکاران رسانهای خود است، به دلیل ضعف شدید محتوا همواره مجبور است به جعل خبر، مصاحبه یا سرقت خبری پناه ببرد. جعل مصاحبه با عباس عبدی و اخیراً جعل یک مصاحبه دیگر از فتاح، انتشار مصاحبه جعلی با هاشمی در مورد اعلام کاندیداتوری وی در خبرگان، انتشار مصاحبه فرزند آیتالله جنتی به نام خود و... مصاحبه «طلوع صبح» با هاشمی در مورد لقب «علامه» به سید حسن خمینی، کپیپیست گزارشهای مختلف سایت «انتخاب» و... تنها بخشی از سابقه این روزنامه در یک ماه اخیر است!
انتخاب میافزاید: این روزنامه در آخرین اقدام خود- با وجود دریافت تعداد زیادی تذکر- باز هم مصاحبه آیتالله هاشمی با هفتهنامه «طلوع صبح» را به نام خود جعل و منتشر کرد تا سیاهه جعلیات این روزنامه اجاره شده، تکمیلتر شود.
در ادامه این مطلب آمده است: البته عقل سلیم حکم میکند روزنامههایی با 5 هزار تیراژ (که نصف آن نیز برگشتی است) اگر قائل و مقید به سرقت و جعل خبر هست، باید سراغ سایتها و رسانههای کم مخاطبتر از خود برود.
انتخاب ادامه میدهد: توقیف نشریات در چند سال قبل، باعث شد طی یک اتفاق، «آرمان» به یکی از معدود رسانههای جریان اصلاحات تبدیل شود و این شانس و اقبال، سبب شد این رسانه کمی جدی گرفته شود، اما انتشار تصاویر چند صد باره از آیتالله هاشمی در صفحه نخست این روزنامه باعث شد این توهم ایجاد شود که این رسانه سخنگوی هاشمی و نزدیک به ایشان است، اما حقیقت ماجرا کاملاً عکس توهم موجود است. در واقع این روزنامه، شخصیتها را برای افزایش جذابیت حداقلی خود و نردبانی برای پرش روزنامه و مدیرش قرار داده که مهمترین سابقهاش تا پیش از آرمان، قائم مقامی یک هفتهنامه محلی در قم بوده است. اما مدیر آرمان توانست با این روش، پرش مناسبی از نشریات محلی به رسانههای کشوری بزند. این در حالیست که فرد مذکور از ابتدای دولت در تلاش بوده مسئولیتی در دولت بگیرد و اینک نیز سعی میکند معاون سیاسی استانداری قم را تصاحب کند، اما به دلیل فقدان سابقه سیاسی و اجرایی، موفق نشده است.
انتخاب البته توضیح نداده روزنامه آرمان از سوی چه کسی اجاره شده که چند صد بار تصویر هاشمی را در صفحه اول خود آورده و در عین حال تیراژ آن 5 هزار نسخه است که نصف آن هم برگشتی است.
دولت آب به آسیاب سقوط بورس میریزد
یک سایت حامی دولت نسبت به رهاشدگی وضعیت نابسامان بورس هشدار داد.
وبسایت انتخاب در گزارشی نوشت: روند معاملات سهام در تالار شیشهای به بدترین شکل ممکن در حال ادامه پیدا کردن است. به موازات ریزشهای شدید شاخصها و البته ارزش بازار، قیمت سهام بخش زیادی از صنایع نیز در یک شیب نزولی بدون مهار قرار گرفته به طوری که در پایان آخرین روز معاملاتی بازار سهام در هفته گذشته شاخص کل با رسیدن به 62 هزار و 264 واحد یک بازگشت تمامعیار را تجربه کرد. روزهای سیاه بورس در حالی ادامه پیدا میکند که سهامداران گویی امید به بازگشت رونق به این بازار را از دست دادهاند.
براساس این گزارش نگاهی به آمارهای موجود نشان میدهد آخرین مرتبه که شاخص بورس کمتر از 62 هزار و 264 واحد را به ثبت رسانده به حدود شش ماه قبل و دقیقا به روز 26 اسفندماه سال 93 برمیگردد که در آن روز این پارامتر 61 هزار و 532 واحد در تابلوهای آماری بورس درج شده بود. شاید حتی بدبینترین فعالان بازار سرمایه نیز این عقبگرد شدید را با وجود موجی از تحولات مثبت سیاسی و اقتصادی فعلی نمیتوانست پیشبینی کند، طوری که شاخص آنقدر افت کند که در سال 94 به سال 93 برگردد.
در سال جاری کمترین میزانی که نماگر سقوط کرده، به روز 19 خردادماه برمیگردد که شاخص به 62 هزار و 317 واحد رسید و دیگر هیچگاه به پایینتر از این رقم دست پیدا نکرد. بازگشت این معیار بازار سهام به رقم سال گذشته خود گویای وضعیت اسفناک بازار سهام در این روزهاست. بدتر از این وضعیت ارزش بازار سهام را نیز باید به دایره ریزشهای عجیب و غریب بازار سهام اضافه کنیم. در حالی ارزش بازار سهام روز چهارشنبه هفته گذشته به 266 هزار میلیارد تومان رسید که شدیدترین کاهش در سال جاری را نشان میدهد. بر مبنای آمارهای موجود آخرین باری که ارزش بازار به پایینتر از 266 هزار میلیارد تومان دست یافته، به 26 ماه قبل یعنی بیشتر از دو سال قبل برمیگردد.
در 31 تیرماه 92 ارزش بازار با رسیدن به 265 هزار میلیارد تومان موجی از ناامیدی را در بازار ایجاد کرد. اما حال با گذشت بیش از 26 ماه باز هم این ریزش شدید یادآور شکلگیری موجی از نگرانیها در بین بازیگران این بازار شده است. اینکه کاهش شاخص بورس آنقدر عمیق میشود که افت این پارامتر را به شش ماه قبل بازمیگرداند و در سویی دیگر از بین رفتن نقدینگی در این بازار آنقدر شدید و گسترده میشود که حجم آن را به بیش از 24 ماه قبل بازمیگرداند به روشنی وضعیت حال حاضر بورس و سهامداران آن را تصویر میکشد.
انتخاب میافزاید: اینکه چه معماهایی در بازار سهام وجود دارد که با همه تحولات مثبت شکل گرفته در ابعاد داخلی و خارجی در دو بعد اقتصادی و سیاسی و چشمانداز مثبت و امیدوارکننده این بازار باز شاهد افت و به ثبات نرسیدن این بازار هستیم، واقعا همه را غافلگیر کرده است.
دولت با ابهامزدایی ناقص خود در بحث صنایع و روشن نکردن تکلیف بخش بزرگی از پیچیدگیهای موجود در بحث نرخگذاری، خود آب به آسیاب نوسانهای این بازار میریزد و گویی بازار سرمایه و جایگاه آن ارزش معناداری برای دولت ندارد که اگر داشت، باید بیشتر از این از بازار سرمایه حمایت میکرد.
در سویی دیگر بورس و فعالان آن به دلیل تجربههای چند سال گذشته آنقدر به تحولات سیاسی و اقتصادی بدبین هستند که حتی بزرگترین تحول سیاسی 20 سال اخیر «توافق ایران و 5+1» را همچنان جدی نمیگیرند. بدتر از آن وقتی پالسهای مثبت از کنگره برای تایید «برجام» به ایران میرسد هم آب از آب در تالار شیشهای تکان نمیخورد.
به وضوح مشخص است اگر فضای فعلی تغییر نکند باید منتظر رخ دادن ریزشهای شدیدتری در بورس باشیم به طوری که شاید باید منتظر عدد و رقمهای شگفتانگیزتری از بازگشت به عقب باشیم. به هر حال معماهای بورس باید به کمک دولت در راس، سازمان بورس در گام بعدی و بازیگران این بازار به زودی حل شود.