kayhan.ir

کد خبر: ۵۶۶۰۹
تاریخ انتشار : ۰۶ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۲

دولت جشن گرفت اما بازار بیش واکنشی منفی نشان داد(خبر ویژه)

یک روزنامه حامی دولت، آشفتگی بازار بورس را به «بیش واکنشی معامله‌گران به اخبار و سیگنال‌های منفی و کمبود نقدینگی» نسبت داد.


در حالی که دولت و حامیان رسانه‌ای آن پس از توافق وین، خواستار جشن شده و از گشایش اقتصادی خبر می‌دادند، بلافاصله اوضاع بورس به عنوان یک نشانگر مهم اقتصادی به هم ریخت و این بازار به توافق، واکنش منفی نشان داد.
اتفاق در حالی رخ داد که برخلاف ادعای کمبود نقدینگی، میزان نقدینگی از 430 هزار میلیارد تومان در سال 92 به بیش از 830 هزار میلیارد تومان رسیده است.
روزنامه اعتماد درباره اوضاع بورس می‌نویسد: با تشدید روند اصلاحی [!؟] بورس، بازدهی بورس تهران در نیمه سال 94 بعد از شش ماه مقاومت وارد فاز منفی شد و اهالی بازار سرمایه به طور متوسط 1/5 درصد زیان کردند تا تلخ‌ترین ماه بورس در سال جاری شهریورماه باشد. بر این اساس با وجود اخبار مثبت سیاسی و رای مثبت کنگره آمریکا به «برجام» بازار سهام به دلیل کمبود شدید نقدینگی نتوانست هیچ واکنش قابل قبولی از خود نشان دهد و همچنان با فشار عرضه و رکود دست به گریبان است.
این روزنامه می‌افزاید: رسیدن شاخص بورس به ارقامی کمتر از ابتدای سال 94، از بین رفتن بازدهی سهامداران، ریزش شدید حجم معاملات و همچنین افت ارزش بازار سرمایه و تشدید نگرانی‌ها در این ماه نشان داد که بورس تهران در شرایط مطلوبی قرار نداشته و نیازمند تصمیمات  جدی و اساسی برای بهبود است. در شهریور 94، شاخص بورس تهران بیش از 3 هزار و 640 واحد افت کرد و با شکستن کانال‌های 62، 63 و 64 هزار واحد، وارد کانال 61 هزار واحدی شد و در نیمه  این کانال قرار گرفت. عقبگرد  شاخص بورس به کانال 61 هزار واحدی در حالی در شهریور ماه رخ داد که همچنان ابهاماتی مانند نرخ خوراک شرکت‌های پتروشیمی، ابهامات شرکت‌های پالایشگاهی، نرخ بالای بهره بانکی، کاهش قیمت نفت، افزایش قیمت حامل‌های انرژی، تعرفه خودرو، بودجه انقباضی و کمبود نقدینگی بر بورس کشور سایه انداخته و هیچ خبر خوشی از صنایع و اقتصاد که مناسب حال این روزهای بورس باشد نیز منتشر نمی‌شود. در هفته‌ای که گذشت شاخص صنعت بورس تهران 496 واحد افت کرد که در مقایسه با دو هفته پیش کاهش 0/97 درصدی را نشان می‌دهد. از میان 37 صنعت بورسی نیز تنها هفت گروه با تغییرات مثبت شاخص تا سطح حداکثر پنج درصد همراهی کردند.
اعتماد خاطرنشان کرد: در حال حاضر اکثر صنایع بزرگ کشور مانند خودرو، پالایشگاه، پتروشیمی، فولاد و فلزات اساسی و... از ضعف تقاضا و رکود بازار رنج می‌برند. با توجه به اینکه تاثیر گشایش‌های هسته‌ای بر اقتصاد کشور و بازخورد آن بر صنایع بورسی نیز امری زمانبر است، به نظر می‌رسد تا پایان سال جاری نمی‌توان چشم‌انداز روشنی برای این صنایع متصور بود. تحلیلگران بازار علت تداوم رکود و سقوط ارزش بازار سهام را بعد از کمبود نقدینگی به بیش واکنشی معامله‌گران به اخبار و سیگنال‌های منفی، تمایل صاحبان سرمایه به سرمایه‌گذاری در فضاهای کم‌ریسک و بدون ریسک اقتصادی برای کسب بازدهی مثبت، قوی نبودن محرک‌های رشد بازار با وجود انتشار اخبار مثبت در خصوص اجرای برجام و رفت و آمد هیئت‌های تجاری کشورهای اروپایی به ایران، تداوم رکود اقتصادی و بی‌رونقی اغلب صنایع بزرگ و زمانبر بودن مشاهده آثار رفع تحریم‌ها گره می‌زنند که تمامی این عوامل موجب شده در یک روند فرسایشی روزهای منفی بازار بیش از روزهای مثبت بوده و سهامداران نتوانند بازدهی مورد انتظار خود را از این بازار کسب کنند.