سهامداران بورس قربانیان بیتدبیری دولت(خبر ویژه)
متاسفانه از زمان آغاز به کار دولت تدبیر و امید برخلاف وعدههای انتخاباتی، شرایط اقتصادی کشور نه تنها بهبود نیافته بلکه وخیمتر شده است.
جهاننیوز با انتشار این تحلیل نوشت: اگر نگاهی به روند بورس در طول دو سال اخیر یعنی دقیقا چند ماه بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم تاکنون بیندازیم به روشنی میتوان بر این موضوع صحه گذاشت که بورس یکی از قربانیان بیتدبیری دولت تدبیر و امید در عرصه اقتصاد بوده است.
نمودار روند تغییرات شاخص بورس نشان میدهد که بعد از افزایش یکباره شاخص به حدود 90 هزار در دی ماه 92، شاخص بورس سیر نزولی به خود گرفت به طوری که در حال حاضر به حدود 61 هزار واحد رسیده است. در طول چند ماه گذشته به ویژه از ابتدای سال تاکنون شاخص همواره بین 60 تا 70 هزار واحد در نوسان بوده است. این در حالی است که دولتمردان در طول سالهای اخیر هم بر نقش بورس در اقتصاد بسیار تاکید و هم مردم را به سرمایهگذاری در آن ترغیب نمودهاند.
هرچند که شرایط کنونی بورس نتیجه بیتدبیریهای دولت در اقتصاد است ولی روند کنونی چندان طبیعی به نظر نمیرسد. به طوری که شرایط بورس هر چه به نهایی شدن برجام نزدیک میشویم، وخیمتر میشود. این مسئله به حدی شدید بوده که نه تنها صدای سهامداران را درآورده است بلکه پای تحقیق و تفحص مجلس را نیز به بورس کشانده است. واقعا برای بسیاری از مردم این سوال وجود دارد که چرا دولت در شرایط کنونی فکری برای بازار نمیکند؟ آیا اصلا قرار نیست کاری بکند؟
کمتر کارشناسی را میتوان یافت که بر وضعیت رکودی اقتصاد کشور صحه نگذارد. متاسفانه از زمان آغاز به کار دولت تدبیر و امید برخلاف وعدههای انتخاباتی آقای روحانی، شرایط اقتصادی کشور نه تنها بهبود نیافته بلکه وخیمتر شده است. دولت در عمل نشان داده که هیچ برنامهای برای اقتصاد کشور ندارد و تنها تدبیر و امیدش به سرمایه خارجیها است. در دو سال اخیر شاهد تعمیق بیشتر رکود بودیم که همین مسئله سبب تعطیلی واحدهای تولیدی بیشتری گردیده است. لذا کاهش شاخص بورس به عنوان نبض اقتصاد تا حدودی امری طبیعی است اما به اذعان بسیاری از کارشناسان، فعالان و تحلیلگران بازار بورس، این مقدار از نزول کاهش امری طبیعی نیست. بسیاری معتقدند که دولت میتواند با تدبیر و استفاده از ظرفیتهای موجود، مانع از نوسانات شدید بورس گردد در حالی که نه تنها این اتفاق نیفتاده بلکه دولت با استفاده از برخی از حقوقیها، مسبب شرایط کنونی بورس است.
افت شاخص بورس مسلما قبل از آنکه منافع سرمایهداران کلان را به خطر بیندازد، منجر به نابودی سرمایه، سهامداران خرد میشود. در بورس به علت افت شدید شاخص، برخی از سهامداران بیش از 1000 برابر از ارزش داراییهایشان کاهش یافته است. این در حالی است که طی ماههای گذشته تیم اقتصادی دولت به شدت بر سرمایهگذاری در بورس تبلیغ و بسیاری از سرمایهداران خرد را تشویق به سرمایهگذاری در بورس کرده است.