kayhan.ir

کد خبر: ۵۶۳۶
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۲:۵۹

لاریجانی در افتتاحیه کمیته اجرایی اتحادیه بین‌المجالس:گرداب‌های سنگین سیاسی به علت تفرقه بین امت اسلامی بوجود آمده است

رئیس مجلس شورای اسلامی در افتتاحیه نشست کمیته اجرایی اتحادیه بین‌المجالس تأکید کرد در حال حاضر گرداب‌های سنگین سیاسی به علت تفرقه بین امت اسلامی بوجود آمده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در افتتاحیه نشست کمیته اجرایی اتحادیه بین‌المجالس تأکید کرد در حال حاضر گرداب‌های سنگین سیاسی به علت تفرقه بین امت اسلامی بوجود آمده است.
علی لاریجانی در افتتاحیه سی و یکمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه بین‌المجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی که صبح جمعه در محل هتل آزادی تهران برگزارشد، ضمن خوشامدگویی به میهمانان این نشست، گفت: مجالس و پارلمان‌‌ها ارتباط نزدیکی با ملت‌‌ها دارند و عملاً خواسته‌های ملت‌‌ها را منعکس می‌کنند، لذا بین‌المجالس اسلامی می‌تواند مرکزی برای فهم خواسته‌های امت اسلامی و پیگیری آن‌ها از مجالس مختلف باشد، از این‌رو می‌تواند نقش بسیار مهم و بالقوه‌ای داشته باشد.
لاریجانی با تأکید بر اینکه این اتحادیه می‌تواند نقش‌ بسیار مهمی در ایجاد اتحاد در بین کشورهای اسلامی ایفا کند، افزود: پارلمان‌‌ها نقش استراتژیکی در صحنه داخلی کشور‌ها دارند لذا این اتحادیه می‌تواند نقش بسیار بالقوه و مهمی را در مقابله با چالش‌هایی که دنیای اسلام با آن مواجه است ایفا کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز کشورهای اسلامی با فشار‌ها و بحران‌هایی روبه‌رو هستند که از سوی کشورهای بزرگ به آن‌ها وارد می‌شود و کشورهای اسلامی می‌توانند برای مقابله با گرداب‌های سیاسی مهمی از جمله تفرقه که با آن روبه‌رو هستند از این اتحادیه استفاده کنند.
رئیس نهاد قانونگذاری ادامه داد: اما با همه این اوصاف اقتضا می‌کند اینگونه تشکیلات که نمادهایی از ملل مسلمان هستند، با قوت بیشتر، تدبیر، تحمل و صبر بیشتر کار خود را دنبال کنند. امروز ما با موج‌هایی از تفرقه در میان امت اسلامی مواجهیم، حرکتی که تکفیری‌‌ها بر علیه فرقه‌های اسلامی ایجاد کرده‌اند که منجر به کشته‌شدن و درگیری میان آن‌ها شده، احتیاج به بحث دارد که شاید بین‌المجالس اسلامی یکی از جاهای مناسبی باشد که نمایندگان ملت‌های مسلمان این درد‌ها را بررسی کنند و ببینند نقاط اشتراک امت اسلامی چقدر زیاد است و بر آن تکیه کرده و فرصت را به فرصت‌طلبان صحنه بین‌المللی ندهند تا از این تفرقه استفاده کنند.
وی ادامه داد: امروز در جهان اسلام علمای برجسته‌ای این زمینه‌‌ها را به وجود آورده‌اند. شاید در 50 یا 100 سال پیش این وضع را نداشتیم. امروز برخی کشورهای اسلامی از تکنولوژی مدرن برخوردار شده‌اند که این فضایی جدید برای امت اسلامی است و اگر مراودات و ارتباطات فنی و علمی بین کشورهای اسلامی تسهیل شود از این ظرفیت، سایر کشور‌ها نیز می‌توانند استفاده کنند.
وی با اشاره به کارکرد کمیته‌های اجرایی بین‌المجالس کشورهای عضو همکاری اسلامی ادامه داد: کمیته اجرایی بخش مهمی برای بین‌المجالس اسلامی است. شما می‌توانید قدرت تصمیم‌سازی را برای کنفرانس مهیا کنید و لذا موضوعاتی که در این کمیته‌‌ها مطرح می‌شود، پراهمیت است و امیدوارم با مساعی شما در این کمیته‌ها، کنفرانس تهران حاوی پیام‌های روشن و صریح برای امت اسلامی در جهت وفاق و ایجاد بسترهای لازم برای پیشرفت کشورهای اسلامی باشد.
ورود ده‌ها هیئت پارلمانی به تهران
به گزارش مهر، تا ظهر جمعه هیئت‌های پارلمانی از کشورهای اردن، الجزایر،‌ امارات، اندونزی، اوگاندا، بحرین، بورکینافاسو، ترکیه، چاد، ساحل عاج، سودان،‌ سوریه، عراق، فلسطین، کامرون، مراکش، موزامبیک، نیجریه، آذربایجان، اندونزی، بنین، توگو، کومور، گابن، لیبی، مراکش، سنگال، قبرس ترک و لبنان در تهران حضور یافتند.
همچنین رئیس مجلس مالزی نیز برای شرکت در اجلاس بین‌المجالس اسلامی وارد تهران شده است.
قرار است در اجلاس رؤسای مجالس کشورهای اسلامی که سه‌شنبه و چهارشنبه در تهران برگزار می‌شود، 25 نفر از روسای مجلس کشورهای اسلامی حضور یابند.