kayhan.ir

کد خبر: ۵۶۱۹۷
تاریخ انتشار : ۳۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۰
سوال نمایندگان ملت از وزرای کشور و کار

رحمانی فضلی نمایندگان را قانع کرد ربیعی کارت زرد دوم را گرفت

سوال نمایندگان در جلسه علنی دیروز از دو وزیر کشور و کار مطرح شد که پس از توضیحات رحمانی فضلی و ربیعی، مجلسی‌ها از توضیحات وزیر کشور قانع و به وزیر کار نیز کارت زرد دوم را دادند.



به گزارش فارس مجتبی رحماندوست در جلسه علنی دیروز مجلس در جریان سوال از وزیر کشور گفت: در درون شهرها تمام معابر از جمله پیاده‌روها و ... به تسخیر موتورسیکلت‌ها درآمده و مردم از دست آنها آرامش روانی و امنیت جانی ندارند. آیا این مسئله کمی است که وزیر کشور آن را موضوع کوچکی می‌داند؟ آیا از تخلفات موتورسیکلت‌ها هزاران کشته و زخمی بر جا نمانده؟ آیا راهکاری برای ساماندهی این موضوع وجود ندارد؟
وی افزود: حدود 50 درصد از تصادفات و 30 الی 40 درصد از تصادفات منجر به فوت در شهرها ناشی از موتورسیکلت است. در سال حدود 5 هزار نفر به دنبال تصادف با موتورسیکلت‌ها جان خود را از دست می‌دهند.
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور نیز صبح دیروز  در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤال مجتبی رحماندوست نماینده مردم تهران در مورد دلیل عدم برخورد قاطع پلیس با تخلفات موتورسواران و سلب آرامش روانی و سلامتی مردم توسط آنان در سطح شهرهای کشور گفت: امروز 60 نوع موتور در کشور تولید می‌شود که استانداردهایشان مطلوب ما نیست.
وی از برنامه‌ریزی وزارت کشور برای برخورد با موتورسواران خبر داد و اظهار داشت: نیروی انتظامی فعال‌ترین برخورد را در میان دیگر نهادها با این پدیده داشته است و ما به دنبال این هستیم که بهترین شرایط را برای راکبین و سایر مردم به ویژه عابرین پیاده فراهم کنیم.
وزیر کشور با تأکید بر اینکه نمایندگان باید شرایط نیروی انتظامی را هم در تفاوت میان برخورد با ماشین و موتور درنظر داشته باشند، گفت: ما تاکنون 253 درگیری با موتورسواران داشته‌ایم، چرا که موتورسواران به راحتی می‌توانند فرار کنند، اما در مورد ماشین می‌توان مدارکش را توقیف کرد.
وزیر کشور در ادامه گفت: من می‌توانم همین امروز به نیروی انتظامی دستور دهم که همه موتورهای متخلف را توقیف کنند، اما این مسئله اینگونه حل می‌شود؟ با مصوبه‌ای که در دولت در این باره خواهیم داشت زمانبندی خواهیم کرد تا مشکل سلب آرامش روانی و سلامتی مردم توسط موتورسواران متخلف حل شود.
گفتنی است نماینده مردم تهران از پاسخ رحمانی‌فضلی به سؤال خود درباره عدم برخورد با تخلفات موتورسواران در سطح شهرهای کشور قانع شد.
کنوانسیون جهانی حمایت از معلولان
 در کشور اجرا نمی‌شود
فاطمه آلیا نماینده مردم تهران نیز در جریان طرح سوال خود از علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره علت عدم اجرای قانون جامع حمایت از حقوق معلولان و بی‌توجهی به مشکلات اساسی آنها و استفاده از سازمان بهزیستی به عنوان حیاط خلوت هزینه‌ها و برنامه‌های تبلیغاتی گفت: این سوال یک سال و نیم است که در دستور قرار دارد.
وی با این پرسش که چرا کارها در سازمان بهزیستی خوابیده است، تصریح کرد: فرایند اجرایی ما معلول است.
وی با اشاره به اینکه معلولان و مدیران بهزیستی در استان‌های مختلف شاهد عدم اجرای قانون جامع حمایت از حقوق معلولان و بی‌توجهی به مشکلات اساسی آنان هستند، اظهار داشت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بازرسی ندارد.
آلیا همچنین گفت: واژه اعتدال برای معلولان عصا، ویلچر و مسکن نمی‌شود.
استفاده از نیروهای متخصص با عملکرد غیرسیاسی در سازمان بهزیستی
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در پاسخ به سؤال فاطمه آلیا نماینده مردم تهران اظهار داشت: چون بخش اول سؤال درباره تأخیر در تصویب قانون جامعه حمایت از حقوق معلولان بود مایلم عرض کنم با این قانون و این برنامه‌ای که دولت تصویب کرد و قوانین قبلی که آنها را محفوظ نگه داشتیم یک تحول اساسی در بحث رسیدگی به وضعیت معلولان و تحولات ساختاری در سازمان‌ها به وجود آمد.
وی ادامه داد: ویژگی‌های این قانون دخیل شدن 20 دستگاه اجرایی به جای دخیل شدن یک سازمان به نام بهزیستی است. تشکیل شورای عالی هماهنگی، پیش‌بینی حق تأمین اجتماعی،‌ مرتبط کردن بیمه‌ها با مسئله توانبخشی و مهمتر از همه حق نگهداری معلول در خانه را مطرح کردیم. همچنین بحث مالیات را در اینجا مد نظر قرار دادیم که از وزیر محترم اقتصاد هم تشکر می‌کنم.
وی خاطرنشان کرد: استراتژی توانمندسازی را در این قانون و برنامه‌ای که دولت تصویب کرد را ما لحاظ کردیم در حقیقت حسن قرار گرفتن بهزیستی در کنار وزارت کار را در این قانون ما به درستی و نیکی دیدیم، بنابراین قسمت اول سؤال خانم آلیا محقق شده و امیدوار هستم که کمیسیون اجتماعی مجلس هم بر آن بیفزاید و آن را غنی‌تر بکند.
ربیعی اضافه کرد: ما از یک میلیون و 210 هزار معلولی که تحت پوشش داریم در سال 92 و 93 در بحث فیزیوتراپی و کاردرمانی، گفتاردرمانی و شنوایی‌سنجی همچنین در بحث ارتوپدی و همه اینها را پوشش دادیم. ما در سال 92 حدود 799 معلول داشتیم ولی امسال من همه را تحت پوشش قرار دادم این اقدام بزرگی بوده است ما نظم‌بخشی و استانداردسازی را رعایت کردیم ما آی‌سی‌اف را جلو بردیم و در 7 استان محروم اجرا کردیم.
ربیعی در ادامه یادآور شد: در بخش مسکن تحولات اساسی رخ داده است.تا پایان سال 95 هیچ معلولی که در خانواده آنها دو معلول به بالا هستند نیست که صاحب خانه نباشد .
وی در خاتمه با بیان اینکه کارهای زیادی در پیش‌رو داریم، گفت: آنچه را که عملی نشده است را نیز قطعاً دنبال خواهم کرد به عنوان نه وظیفه اداری خودم بلکه وظیفه دل، خدا و اخلاق ما است و من در بهزیستی آنها را دنبال خواهم کرد که با کمک مجلس بتوانیم قسمتی که فقرای آن بدترین فقرا هستند و خود فقر هم در چرخه معلول ایجاد می‌کند بتوانیم برای آنها کاری در خور شأن جمهوری اسلامی و آنچه رضایت امام است برای رسیدگی این اقشار انجام دهیم. من نقصان‌ها را جبران خواهم کرد و سعی می‌کنم تا بهزیستی بتواند در عرصه عمل کار کند و نظریه‌هایی که در این جهت بوده بتوانیم آنها را جلو ببریم.
وزیر کار 2 کارته شد
نمایندگان مجلس در ادامه با 94 رأی موافق، 78 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از پاسخ‌های وزیر کار قانع نشدند و بدین ترتیب ربیعی دومین کارت زرد خود را از پارلمان دریافت کرد.
سخنرانی سردار فدوی در مجلس
 به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس
فرمانده نیروی دریایی سپاه  طی سخنانی به مناسبت هفته دفاع مقدس در جلسه علنی مجلس گفت: جنگ تحمیلی را می‌توان به چند مرحله تقسیم کرد مرحله اول پیشروی نیروی متخاصم در خاک‌های کشور بود که البته اگر با کوچکترین مانعی مواجه می‌شدند متوقف شدند و مرحله دوم مرحله‌ای بود که آحاد ملت به فرمان امام مقابل دشمن ایستادند که از آن پس دشمن نتوانست پیشروی چندانی داشته باشد.
وی افزود: مرحله سوم مرحله‌ای بود که برنامه‌ریزی‌ها برای بیرون راندن نیروهای متجاوز از خاک ایران اسلامی انجام شد که این کار همزمان با اعلام بی‌کفایتی رئیس جمهور وقت (ابوالحسن بنی‌صدر) و تائید امام شروع شد که این روند در نهایت عملیات بیت‌المقدس و فتح خرمشهر منتهی شد که پس از فتح خرمشهر دشمن از مناطقی هم که عملیاتی در آنجا نشده بود عقب نشست.
فرمانده نیروی دریایی سپاه اظهار داشت: آمریکا و غرب عراق را تجهیز کردند تا در دریا سکوهای نفتی ما را بزند و این کار آنها باعث شد تا فروش نفت ما از 3 میلیون بشکه در روز به زیر 100 هزار بشکه برسد و از سویی دیگر در طول 8 سال جنگ 580 کشتی صادرات نفت و واردات کالاهای ما مورد اصابت قرار گرفت.
فدوی خاطرنشان کرد: ناوهای آمریکایی در زمستان سال 65 به خلیج فارس آمدند و از این زمان مستقیماً در جنگ دخیل بودند و نه به عنوان یک پشتیبانی‌کننده اطلاعاتی، بلکه مستقیماً در جنگ حضور داشتند.  آنها می‌گفتند ما می‌آییم تا ایران نتواند با روال معمولی در پیش گرفته اقدام کند و عراق با هدف قرار دادن سکوهای نفتی و کشتی‌های نفت‌کش و باری جلوی صادرات نفت و کالا به ایران گرفته شود.