kayhan.ir

کد خبر: ۵۶۰۵۲
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۶
معاون سازمان شیلات:

پرورش میگو با سود 21 درصد تسهیلات بانکی امکان‌پذیر نیست

معاون آبزی‌پروری سازمان شیلات ایران گفت: اجرای طرح‌های پرورش میگو در کشور به بیش از 2 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که فقط 20 درصد آن تامین شده است.


حسین علی‌عبدالحی در آیین‌ بهره‌برداری از طرح تولید و تکثیر بچه ماهی شرکت تیاب‌پران قشم، به خبرنگار ایرنا افزود: عمده مشکل پرورش میگو در کشور تامین نقدینگی است و در این زمینه بانک‌ها باید همکاری و تعامل بیشتری با فعالان این عرصه داشته باشند.
وی ادامه داد: بی‌شک با سود 21 درصد تسهیلات بانک‌های داخلی و فناوری قدیمی تکثیر، نمی‌توان با میگوهای صادراتی که با سود سه درصد تسهیلات و فناوری جدید، تولید و تکثیر شده است؛ رقابت جدی داشت.
عبدالحی وسعت استخرهای تولید و تکثیر میگو در سال جاری را هفت هزار هکتار اعلام و اضافه کرد: پارسال همین میزان به پرورش و تولید میگو اختصاص داشت و امیدواریم سریعتر به رقم 30 هزار هکتار دست یابیم.
معاون توسعه آبزی‌پروری سازمان شیلات گفت: نیاز صنعت آبزی‌پروری کشور به بچه ماهی به دلیل مقرون به صرفه نبودن واردات، باید از طریق تولید و تکثیر بچه ماهیان در داخل تامین شود.
عبدالحی اضافه کرد: یکی از مشکلات اصلی تولید و تکثیر ماهیان در کشور، نبود فناوری برتر است که این مهم با مشارکت بخش خصوصی ایران و فرانسه محقق شد و این رویکرد می‌تواند به عنوان الگویی برای دیگر نقاط کشور تبدیل شود.
وی اظهار کرد: تولید سالیانه 200 هزار تن بچه ماهی معادل 250 میلیون قطعه در کشور مورد هدف است که سهم قشم از این میزان 38 هزار تن است.
معاون توسعه آبزی‌پروری سازمان شیلات با تاکید بر ضرورت تولید 100 درصدی بچه ماهی در داخل کشور گفت: اکنون مجوز تولید 20 تا 30 هزار تن بچه ماهی صادر شده است که امیدواریم با بازاریابی مناسب بتوان برای تولید بچه ماهی‌ها در کشور، بازار هدف مشخص تعیین کرد.
همزمان با ویدئو کنفرانس وزیران جهاد کشاورزی ایران و فرانسه نخستین مرکز تکثیر ماهیان دریایی با همکاری دو کشور و با ظرفیت تولید سالانه 10 میلیون قطعه بچه ماهی در جزیره قشم به بهره‌برداری رسید.
فناوری این طرح بسیار بالا و متعلق به کشور فرانسه است و در مرحله نخست سالانه 3 میلیون قطعه بچه ماهی تولید می‌کند. با ورود بچه ماهی سی بس اروپایی مرحله نخست تولید این‌گونه از آبزیان در قشم آغاز شد.
همچنین طرح توسعه پرورش ماهی در قفس در برنامه ششم توسعه با تولید سالانه حدود 200 هزار تن ماهی در قفس آغاز می‌شود که 65 میلیارد ریال اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای احیای این طرح اختصاص یافته است.