kayhan.ir

کد خبر: ۵۵۲۱۹
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۷

اخبار ویژه

آمریکا: رفت و آمد هیئت‌های اروپایی به تهران نمایشی است
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تأکید کرد رفت و آمد هیئت‌های اروپایی به ایران نمایشی است.
آلن ایر در گفت‌وگو با خبرگزاری اصلاح‌طلب ایلنا و درباره موضع واشنگتن در قبال حضور هیئت‌های سیاسی اروپایی در ایران و سفرهای اخیر آنها گفت: «با حضور هیئت‌های سیاسی اروپایی در ایران مشکلی نداریم. اما نباید فراموش کرد که تا زمانی که آژانس بین‌المللی انرژی‌ اتمی اجرای اقدام‌های مربوطه هسته‌ای توسط ایران را تأیید نکند، کاهش و نهایتا لغو تحریم‌های به اصطلاح هسته‌ای صورت نخواهد گرفت و تحریم‌های موجود (و اجرای آن) سرجای خود باقی خواهد ماند.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره چشم‌انداز رابطه ایران و آمریکا و این که آیا امکان بازگشایی سفارت دو کشور وجود دارد یا خیر، گفت: «معتقدم چنین مسئله‌ای- حداقل برای من- قابل تصور نیست. بنا به اظهارات بعضی از مقام‌های بلندپایه جمهوری اسلامی ایران که آمریکا را دشمن شماره یک ملت می‌خوانند، اشتیاق چندانی برای بهبود روابط در هیئت حاکمه ایران یافت نمی‌شود. از این رو حل مسئله‌ برنامه هسته‌ای ایران را الزاما مقدمه از سرگیری روابط دو جانبه نمی‌دانم و در حال حاضر بازگشایی سفارت‌ها مطرح نیست.»

تذکر جامعه مدرسین به وزیری که 3 اخطاره شدن را مهم نمی‌داند
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، تذکراتی غیرعلنی به وزیر ارشاد داشته و نامه‌هایی محرمانه هم برای رئیس‌جمهور ارسال می‌کند.
آیت‌الله مقتدایی دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه سراسر کشور در گفت‌وگو با «خبر آنلاین» اظهار داشت: اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در راستای توصیه مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «در مسائلی که در کشور واقع می‌شود، نظر دهید» در امور متعددی به صدا و سیما به دلیل فیلم‌ها، برنامه‌ها یا موضع‌گیری‌هایش تذکراتی داده‌اند. حتی رئیس سازمان صدا و سیما را به جامعه مدرسین یا جاهای دیگر احضار کرده و به او تذکراتی داده‌اند.
عضو مجلس خبرگان افزود: به وزارت ارشاد هم تذکراتی داده‌ایم و مواردی بوده که به وزیر یا حتی رئیس‌جمهور نامه محرمانه نوشته‌ایم. ایشان حتی در مورد تذکرات دو سه نفر از اعضای جامعه مدرسین که خدمتشان رسیده و نظرات اصلاحی و اسلامی جامعه مدرسین را ارائه داده‌اند، دستوراتی را جهت اجرا ابلاغ کرده‌اند.
او درباره جزئیات این نامه اظهار کرد: ما بنای رسانه‌ای و علنی کردن این کارها را نداریم. آن افرادی را هم که خدمت رئیس‌جمهور رسیده‌اند نمی‌خواهیم به رسانه‌ها معرفی کنیم.
مقتدایی می‌گفت در دولت گذشته هم جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، مشی مشابهی داشته است.
انتشار خبر تذکر جامعه مدرسین به وزیر ارشاد در حالی است که اخیرا علی جنتی وزیر ارشاد در مراسم روز سینما گفته بود کارت سومی هم از سوی مجلس برای من در راه است اما تحت تاثیر فشار رسانه‌ها و مجلس قرار نمی‌گیرم.
میدان دادن به جریان‌های مسموم در فضای فرهنگ و هنر و رسانه و مطبوعات، موجب تذکر مکرر مسئولان عالی به وزیر ارشاد شده است.

راه‌اندازی دوباره روزنامه هتاک در خدمت حزب منحله مشارکت
روزنامه‌ای که به خاطر انکار ولایت امیرمومنان علیه‌السلام توقیف شده بود، مجددا و به عنوان ارگان حزب بازسازی شده مشارکت منتشر می‌شود!
به گزارش جمهوریت، روزنامه «بهار» به عنوان ارگان حزب اتحاد ملت منتشر می‌شود. این در حالی است که مراحل قانونی فعالیت حزب‌ اتحاد ملت طی نشده و از سوی دیگر این‌حزب، بازسازی حزب منحله مشارکت می‌باشد.
از سوی دیگر روزنامه بهار با مدیرمسئولی سعید پورعزیزی (از اعضای دفتر ریاست‌جمهوری در دولت اصلاحات)  پیش از این به خاطر انکار ولایت امیرمومنان(ع) آن هم در آستانه عیدغدیرخم توقیف شد اما پس از مدتی اعلام شد قاضی پرونده روزنامه بهار را تبرئه کرده است.
نویسنده مقاله روزنامه زنجیره‌ای بهار از اعضای گروهک نهضت آزادی بود که در گذشته با سرلشکر قدر رئیس اداره کل دوم ساواک ارتباط داشت.

هیلاری کلینتون: تاکید ایران بر نابودی اسرائیل جدی است
وزیر خارجه سابق آمریکا تصریح کرد توافق هسته‌ای، مقدمه روابط میان ایران و آمریکا نیست.

هیلاری کلینتون گفت: «این توافق سرآغاز یک گشایش دیپلماتیک بزرگتر نیست. ما نباید انتظار داشته باشیم که این توافق به تغییر رفتار ایرانی‌ها منجر شود.»
کلینتون گفت: آمریکا باید بر سه موضوع تمرکز کند: اجرای دقیق مفاد توافق، بازداشتن ایران و گروه‌های مورد حمایتش و تقویت متحدان واشنگتن در منطقه.
به گزارش بی‌بی‌سی کلینتون همچنین با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب گفت: «آنها عهد می‌کنند که اسرائیل را نابود کنند. ما هرگز نمی‌توانیم این صحبت‌ها را جدی نگیریم. به خصوص که ایران موشک‌های پیشرفته برای حزب‌الله لبنان می‌فرستد و آیت‌الله (خامنه‌ای) استراتژی مشخصی برای نابود کردن اسرائیل ارائه می‌کند و درباره این صحبت می‌کند که چطور اسرائیل تا 25 سال آینده وجود نخواهد داشت، همان طور که امروز این کار را کرد.»

آلمان: حتی پس از توافق وین به ایران اعتماد نداریم
سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان گفت ایران حتی پس از توافق وین نیز قابل اعتماد نیست.
مارتین شافر در جلسه هفتگی گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: توافق هسته‌ای 14 ژوییه (23 تیر) به معنای پایان بی‌اعتمادی‌ها نسبت به ایران نیست.
وی افزود: اتفاقات زیادی در گذشته موجب از بین رفتن اعتماد شده و گروه 5+1 شامل آلمان، تهران را مسئول نابودی اعتماد می‌داند.
وی گفت: از این رو توافق 160 صفحه‌ای وین براساس اعتماد نیست زیرا این اعتماد در حال حاضر وجود ندارد. این توافق بر مبنای شفافیت و کنترل توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی استوار است و چنانچه ایران توافق را نقض کند امکان اعمال مجدد تحریم‌ها وجود دارد.
این دیپلمات آلمانی افزود: برخی از سیاست‌های ایران سازنده و مسئولانه نبوده‌اند.


به نام تعدیل به کام گران کردن ارز
دولت تصمیم به تغییر محدوده تعادل نرخ دلار از 3200 به 3450 تومان گرفته است.
روزنامه شرق در این‌باره نوشت: شواهد نشان می‌دهد بانک مرکزی به عنوان بازیگر اصلی بازار ارز تصمیم به تغییر محدوده تعادلی دلار گرفته است. دلار در چند ماه گذشته در محدوده سه هزار و 200 تا سه هزار و 400 با مرکز ثقلی در حدود سه هزار و 300 تومان نوسان آرامی می‌کرد. اما از زمان قطعی شدن توافق میان ایران و قدرت‌های بزرگ بر سر پرونده هسته‌ای به آرامی رو به افزایش بوده است؛ مواردی نظیر کاهش قیمت نفت، محیط تورمی و تقاضای انباشت شده دلار در این تغییر محدوده تعادلی دلار موثر بوده‌اند. به نظر مرکز ثقل جدید دلار عددی بین سه‌هزار‌و 400 تا سه هزار و 450 تومان باشد که با تورم چند ماه گذشته نیز همخوانی دارد.
شرق در توجیه گران کردن دلار که به مفهوم کاهش ارزش پول ملی است، با افعال «خواهد شد» و «خواهد بود» نوشت: سیاست انقباضی بانک مرکزی برای کنترل نقدینگی و تورم پس از اجرای توافق به آرامی تعدیل خواهد شد. در یک سال آینده می‌توان بهبود اوضاع اقتصادی را متصور بود، که نتیجه آن بهبود شرایط بازار سهام و همین‌طور تعدیل قیمت ارز در محدوده تعادلی جدید خواهد بود. باتوجه به اینکه بازار سرمایه بازار انتظارات است، در چند ماه آینده بازار از شرایط رکود موجود خارج خواهد شد و به پیشواز گشایش در اقتصاد خواهد رفت؛ به نظر نگهداری سهام شرکت‌های بزرگ و با بنیاد قوی در چند ماه آینده ریسک بالایی نداشته باشد.
این نوشته درحالی در شرق منتشر شده که روزنامه اعتماد در گزارشی تصریح کرد بورس همچنان روی خط قرمز قرار دارد.
کاربرد عبارت «تعدیل» برای سیاست‌های «گران‌سازی» بازتولید سیاست‌های تعدیل اقتصادی در دولت سازندگی است که بدون وجود تحریم‌های شدید نرخ تورم را به رکود بی‌سابقه 49/4 درصد در سال 1374 رساند. آن هنگام نیز به اسم تعدیل، برخی در باغ سبزها نشان داده می‌شد اما با بروز برخی بی‌ثباتی‌های اقتصادی و اجتماعی شدید، دولت وقت مجبور به تعدیل روش‌های تعدیلی خود شد.

صدای سایت‌ حامی دولت هم درآمد سکان اقتصاد دست کدام وزارت است؟!
یک سایت حامی دولت از سیاست‌های اقتصادی که موجب سقوط بورس شده انتقاد کرد.
عصر ایران نوشت: هر روز از ارزش سرمایه‌های مردم در بورس دوران حسن روحانی کاسته می‌شود. دیگر کسی در بورس به خاطر وضعیت بد بازار سهام وزیر اقتصاد و دارایی و رئیس شورای عالی بورس را ملامت نمی‌کند چرا که همه می‌دانند چیزی دست او نیست و بازی‌های بزرگ اقتصاد در وزارتخانه‌های دیگر رقم می‌خورد. خط‌کش نرخ خوراک پتروشیمی‌ها در دستان بيژن نامدار زنگنه است تا با اولتیماتوم دادن به 23 درصد بازار سهام (پتروشیمی‌ها) برای رشد نرخ خوراک تا 20 سنت، همچنان قبض 13 سنتی برای پتروشیمی‌ها بفرستد و براحتی نظاره‌گر آب شدن سرمایه‌های مردم در بورس باشد و مدیران صنعت پتروشیمی را با این سوال مهم سرمایه‌گذاران خارجی که نرخ خوراک در کشور شما چند سنت است، بدون پاسخ بگذارد.
این سایت ادامه می‌دهد: بماند که اخیرا زنگنه دست به بازی خطرناک‌تر دیگری زده و قصد دارد تخفیف 5 درصدی پتروشیمی‌های مصرف‌کننده خوراک مایع (پتروشیمی‌های شازند، بخشی از جم و زیرمجموعه‌های پتروشیمی خلیج‌فارس) را به 3 درصد کاهش دهد! کمی آن طرف‌تر محمدرضا نعمت‌زاده نیز شمشیر را برای سنگ‌آهنی‌ها از رو بسته که عدم تمکین او از دستور اسحاق جهانگیری مبنی بر لغو بخشنامه کاهش 3 درصدی نرخ گندله آهن نیمی از سقوط چهار رقمی شاخص بورس در روز چهارشنبه را رقم زد.
نویسنده خاطرنشان می‌کند: وزیر صنعت دولت روحانی 60 روزی است که با بخشنامه خود مبنی بر کاهش دستوری نرخ گندله حسابی بورس تهران را بهم ریخته و حتی به توصیه دستورگونه جهانگیری مبنی بر عدم اجرای بخشنامه مزبور نیز توجه نکرده است! وضعیت عجیبی است؛ وزیر از دستور معاون اول رئیس‌جمهور اطاعت نمی‌کند.! قانون تصویب شده در مجلس برای خوراک توسط وزیر مربوطه اجرا نمی‌شود؛ وزیر حرف بالاتر از خودش را نمی‌خواند و خبر درست و دقیق را نمی‌شود گفت که از زبان چه مسئول دولتی می‌توان شنید. اما در کنار همه این موارد اظهارنظر اکبر کمیجانی قائم‌مقام بانک مرکزی جالب بود که چندی پیش در حاشیه همایش روابط‌عمومی‌های صنعت بانکداری از به جریان افتادن دوباره پرونده کاهش نرخ سود بانکی خبر داد و از آقای رئیس کل گرفته تا سایر اعضای شورای پول و اعتبار همه آن را رد کردند.
عصر ایران می‌افزاید: از حرف‌های نوبخت معاون روحانی بگذریم که یک سالی است می‌گوید اقتصاد از حالت رکود خارج شده اما چرا این خروج از رکود هنوز در صورت‌های مالی شرکت‌ها که سریع‌ترین تاثیر را از وضعیت اقتصاد می‌پذیرد، به چشم نمی‌خورد واقعا سوالی است که تا الان بی‌پاسخ مانده است. به هر حال آن‌چه که مسلم است این است که بورس تهران در 12 سال گذشته نگرانی مهمی به نام «مذاکرات هسته‌ای» داشته است و حالا که این ریسک تا حدود زیادی از کشور رخت بربسته است، تازه این درک در بازار به وجود آمده که تنها مشکل اصلی و حاد بازار «سیاسی» نبود، بلکه مداخله‌های مکرر دولت در فضای کسب و کار صنایع و شرکت‌های مختلف خود دست کمی از آثار مخرب مسائل سیاسی بر بورس ندارد.
بر اساس این گزارش در هفته سپری شده ارزش معاملات در دو بازار بورس و فرابورس 1/184 میلیارد تومان بود و ارزش معاملات خرد (بدون معاملات بلوکی و اوراق مشارکت) نیز در بازار سهام برابر با 351 میلیارد تومان رقم خورد.
شاخص بورس تهران نیز در این هفته از 64/276 تا 63/468 واحد حرکت کرد و 1/26 درصد افت را از خود به نمایش گذاشت و افت شاخص فرابورس نیز در این هفته برابر با 1/36 درصد رقم خورد.