kayhan.ir

کد خبر: ۵۵۲۰۷
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۸

صدای سایت‌ حامی دولت هم درآمد سکان اقتصاد دست کدام وزارت است؟!(خبر ویژه)

یک سایت حامی دولت از سیاست‌های اقتصادی که موجب سقوط بورس شده انتقاد کرد.

عصر ایران نوشت: هر روز از ارزش سرمایه‌های مردم در بورس دوران حسن روحانی کاسته می‌شود. دیگر کسی در بورس به خاطر وضعیت بد بازار سهام وزیر اقتصاد و دارایی و رئیس شورای عالی بورس را ملامت نمی‌کند چرا که همه می‌دانند چیزی دست او نیست و بازی‌های بزرگ اقتصاد در وزارتخانه‌های دیگر رقم می‌خورد. خط‌کش نرخ خوراک پتروشیمی‌ها در دستان بيژن نامدار زنگنه است تا با اولتیماتوم دادن به 23 درصد بازار سهام (پتروشیمی‌ها) برای رشد نرخ خوراک تا 20 سنت، همچنان قبض 13 سنتی برای پتروشیمی‌ها بفرستد و براحتی نظاره‌گر آب شدن سرمایه‌های مردم در بورس باشد و مدیران صنعت پتروشیمی را با این سوال مهم سرمایه‌گذاران خارجی که نرخ خوراک در کشور شما چند سنت است، بدون پاسخ بگذارد.
این سایت ادامه می‌دهد: بماند که اخیرا زنگنه دست به بازی خطرناک‌تر دیگری زده و قصد دارد تخفیف 5 درصدی پتروشیمی‌های مصرف‌کننده خوراک مایع (پتروشیمی‌های شازند، بخشی از جم و زیرمجموعه‌های پتروشیمی خلیج‌فارس) را به 3 درصد کاهش دهد! کمی آن طرف‌تر محمدرضا نعمت‌زاده نیز شمشیر را برای سنگ‌آهنی‌ها از رو بسته که عدم تمکین او از دستور اسحاق جهانگیری مبنی بر لغو بخشنامه کاهش 3 درصدی نرخ گندله آهن نیمی از سقوط چهار رقمی شاخص بورس در روز چهارشنبه را رقم زد.
نویسنده خاطرنشان می‌کند: وزیر صنعت دولت روحانی 60 روزی است که با بخشنامه خود مبنی بر کاهش دستوری نرخ گندله حسابی بورس تهران را بهم ریخته و حتی به توصیه دستورگونه جهانگیری مبنی بر عدم اجرای بخشنامه مزبور نیز توجه نکرده است! وضعیت عجیبی است؛ وزیر از دستور معاون اول رئیس‌جمهور اطاعت نمی‌کند.! قانون تصویب شده در مجلس برای خوراک توسط وزیر مربوطه اجرا نمی‌شود؛ وزیر حرف بالاتر از خودش را نمی‌خواند و خبر درست و دقیق را نمی‌شود گفت که از زبان چه مسئول دولتی می‌توان شنید. اما در کنار همه این موارد اظهارنظر اکبر کمیجانی قائم‌مقام بانک مرکزی جالب بود که چندی پیش در حاشیه همایش روابط‌عمومی‌های صنعت بانکداری از به جریان افتادن دوباره پرونده کاهش نرخ سود بانکی خبر داد و از آقای رئیس کل گرفته تا سایر اعضای شورای پول و اعتبار همه آن را رد کردند.
عصر ایران می‌افزاید: از حرف‌های نوبخت معاون روحانی بگذریم که یک سالی است می‌گوید اقتصاد از حالت رکود خارج شده اما چرا این خروج از رکود هنوز در صورت‌های مالی شرکت‌ها که سریع‌ترین تاثیر را از وضعیت اقتصاد می‌پذیرد، به چشم نمی‌خورد واقعا سوالی است که تا الان بی‌پاسخ مانده است. به هر حال آن‌چه که مسلم است این است که بورس تهران در 12 سال گذشته نگرانی مهمی به نام «مذاکرات هسته‌ای» داشته است و حالا که این ریسک تا حدود زیادی از کشور رخت بربسته است، تازه این درک در بازار به وجود آمده که تنها مشکل اصلی و حاد بازار «سیاسی» نبود، بلکه مداخله‌های مکرر دولت در فضای کسب و کار صنایع و شرکت‌های مختلف خود دست کمی از آثار مخرب مسائل سیاسی بر بورس ندارد.
بر اساس این گزارش در هفته سپری شده ارزش معاملات در دو بازار بورس و فرابورس 1/184 میلیارد تومان بود و ارزش معاملات خرد (بدون معاملات بلوکی و اوراق مشارکت) نیز در بازار سهام برابر با 351 میلیارد تومان رقم خورد.
شاخص بورس تهران نیز در این هفته از 64/276 تا 63/468 واحد حرکت کرد و 1/26 درصد افت را از خود به نمایش گذاشت و افت شاخص فرابورس نیز در این هفته برابر با 1/36 درصد رقم خورد.