kayhan.ir

کد خبر: ۵۵۰۹۷
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۷
تیم ملی وزنه‌برداری ایران پشت سر چین و تایلند ایستاد

سومی آسیا، بدون کسب حتی یک طلای مجموع !

رقابت‌های وزنه‌برداری قهرمانی آسیا در شرایطی به پایان رسید که تیم ملی کشورمان در نهایت به عنوان سومی بسنده کرد، عنوانی که اگرچه با تیم دوم ایران بدست آمد، اما قطعا نمی‌تواند یک نتیجه قابل قبول برای وزنه برداران کشورمان به حساب آید!

سرویس ورزشی-

در پایان چهل و پنجمین دوره مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی آسیا تیم ملی وزنه‌برداری ایران که با هشت وزنه‌بردار در این رقابت‌ها شرکت کرده بود، پس از تیم‌های چین و تایلند در رده سوم قرار گرفت. در این رقابت‌ها که در کشور تایلند برگزار می‌شد، تیم چین با کسب 514 امتیاز قهرمان شد و پس از این تیم تایلند با 510 امتیاز عنوان نایب قهرمانی را از آن خود کرد. ملی پوشان کشورمان نیز در این مسابقات 499 امتیاز کسب کردند.
همچنین در مجموع مدال‌ها، ایران در این رقابت‌ها صاحب یک مدال نقره و دو برنز مجموع توسط بهادر مولایی، مجید عسگری و علی هاشمی شد.
در روز آخر مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی آسیا، بهادر مولایی وزنه‌بردار فوق سنگین ایران با ثبت رکورد 414 کیلوگرم در مجموع دو حرکت مدال نقره آسیا را کسب کرد. وزنه‌بردار دسته 105+ کیلوگرم ایران در سه حرکت خود در یک ضرب تنها یک حرکت صحیح داشت و با رکورد 178 کیلوگرم به مدال برنز رسید. در دوضرب با 236 کیلوگرم مدال نقره گرفت و در مجموع دو حرکت نیز با 414 کیلوگرم بر سکوی دوم آسیا ایستاد.
مولایی در شرایطی رکورد 414 کیلوگرم را در رقابت ‌های جهانی به ثبت رساند که وی یک سال قبل در رقابت‌های جهانی موفق به ثبت رکورد مجموع 458 کیلوگرم شده بود، به عبارت ساده‌تر مصدومیت طولانی مدت و دور بودن از روزهای خوب سبب شد که رکورد مولایی در رقابت‌های قهرمانی آسیا 44 کیلوگرم پائین‌تر از رقابت‌های قهرمانی جهان باشد.
همچنین روز پنجشنبه علی هاشمی با ثبت رکورد 376 کیلوگرم در مجموع دو حرکت مدال برنز دسته 94 کیلوگرم مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی آسیا را کسب کرد اما مصطفی رجایی مقامی بهتر از ششمی را به دست نیاورد. هاشمی روز پنجشنبه در پایان حرکت یک‌ضرب با 168 کیلوگرم مدال طلا را کسب کرد و در دوضرب با 208 کیلوگرم چهارم شد. او با رکورد مجموع 376 کیلوگرم نیز بر سکوی سوم آسیا ایستاد. رجایی در یک ضرب با 155 کیلوگرم ششم شد. در دوضرب با 191 کیلوگرم در رده ششم قرار گرفت و در مجموع دو حرکت نیز با رکورد 346 کیلوگرم مقامی بهتر از ششمی آسیا به دست نیاورد.
توقعات برآورده نشد
تیم ملی ایران در شرایطی پا به رقابت‌های قهرمانی آسیا گذاشت که فدراسیون و کادرفنی تصمیم گرفته بودند نفرات دوم خود را مسافر شرق آسیا کنند و تیم اول ایران خود را برای رقابت‌های جهانی آمریکا آماده کند. بر همین اساس نیز ورزشکارانی چون علی هاشمی، مصطفی رجایی، امیر حقوقی و علی میری برای نخستین بار در ترکیب تیم ملی بزرگسالان، در یک رویداد مهم بین‌المللی  به روی تخته رفتند و نتایج چندان خوبی را کسب نکردند؛ هر چند از آنها انتظاری بیش از این نیز نمی‌رفت!
اما این تنها یک روی سکه بود، هر چقدر که از جوانان تیم ملی وزنه‌برداری انتظار چندانی نمی‌رفت، توقعات از ورزشکاران شناخته شده‌ای چون بهادر مولایی، سجاد و جابر بهروزی و مجید عسگری بالا بود. مولایی و بهروزی‌ها، در تایلند از روزهای خوب خود فاصله داشتند اما مجید عسگری توانست توقعات را برآورده کند و در دسته سبک وزن (جایی که چینی‌ها قدرت سنتی آسیا هستند) عنوان نایب قهرمانی را از آن خود کند.
نکته نگران‌کننده در خصوص تیم ایران آنجا بود که هیچ کدام از ورزشکاران ما نتوانستند در مجموع مدال‌ها حتی یک طلا کسب کنند، هر چند که پیش بینی می‌شود مربیان تیم ملی وزنه‌برداری در توجیه این نتیجه نه چندان قابل قبول غیبت ستاره‌های تیم ملی را بهانه کنند اما از وزنه‌برداری ایران با توجه به پتانسلی که دارد، انتظار می‌رود حتی با تیم دوم حداقل یک طلا در مجموع مدال‌ها کسب کند.
با تمام این تفاصیل باید گفت که عنوان نایب قهرمانی( ایستادن در رده دوم پس از چین) برای تیم ملی وزنه‌برداری ایران مقبول بود، اما مقام سومی خوشایند جامعه وزنه‌برداری نیست، خصوصا که تیم دوم؛ تایلندی است که وزنه‌برداری‌اش با وزنه‌برداری ایران کیلومترها فاصله دارد!