ظریف در نشست خبری با وزیر خارجه اسپانیا:
کسانی که درباره اسد شرط و شروط گذاشتند مسئول خونریزیها در سوریهاند
وزیر امور خارجه کشورمان در نشست خبری با همتای اسپانیایی خود، درباره اوضاع سوریه تصریح کرد: کسانی که درباره رئیس جمهوری سوریه شرط و شروط گذاشتند، مسئول خونریزیها در این کشورند و با شعارهای برخی همسایگان سوریه نیز صلح به این کشور بازنمیگردد.
به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان در نشست خبری با «خوزه مانوئل گارسیا مارگالو» همتای اسپانیایی خود که دیروز برگزار شد ضمن ابراز خرسندی از حضور وزیر خارجه اسپانیا برای دومین بار گفت: دفعه قبل سفر ایشان به دلیل بحران اوکراین ناتمام ماند.
وی با بیان اینکه اسپانیا سابقه طولانی روابط با ایران را در همه زمینهها دارد، ابراز امیدواری کرد که زمینههای همکاری در همه حوزهها گسترش یابد.
ظریف گفت: عنوان شد که در مورد حقوق بشر و حمایت از حقوق مردم بخصوص پناهندگان گفتوگو کنیم و همچنین بر برخورد جدی با پدیده تروریسم و افراطگرایی تاکید کردیم.
وزیر خارجه کشورمان ادامه داد: اسپانیا به عنوان عضو غیر دائم شورای امنیت میتواند نقش مهمی در حل بحرانها در سوریه و لیبی داشته باشد.
ظریف در پاسخ به سوالی در خصوص بحران سوریه و حضور بشار اسد بر مسند قدرت با اشاره به اظهارات وزیر خارجه اسپانیا عنوان کرد: اصولی که مطرح شد و روشهای صلحآمیز برای بحران سوریه نزدیک به دیدگاههای ماست و معتقدیم باید مشکل سوریه از راه سیاسی حل شود و راه حل نظامی برای بحران سوریه نیست.
وی افزود: فقط مردم سوریه حق دارند که در مورد رئیس جمهور این کشور تصمیم بگیرند.
وزیر خارجه کشورمان با بیان اینکه کسانیکه در 2 سال گذشته درباره رئیس جمهور سوریه شرط و شروط گذاشتند ، باعث شدند که جنگ ادامه یابد و مسئول خونریزیهایی هستند که این چند سال رخ داد ، اظهار داشت: چراکه آنها تصمیمی که مردم سوریه میخواستند ، بگیرند را خودشان عهدهدار شدند و میخواستند که از بیرون تصمیماتشان را بر مردم تحمیل کنند.
ظریف ادامه داد: آنها باید هر چه سریعتر از این خودخواهی کنار بکشند و تصمیم را به مردم واگذار کرده و اجازه دهند از طریق نهادهای قانونی و با استفاده از ابزارهای موجود، صلح و آشتی به سوریه بازگردد و یقین داریم که از این طریق بحران سوریه خاتمه مییابد.
رئیس دستگاه دیپلماسی از دولتهای خارجی که مانع تحقق صلح در سوریه بودهاند، خواست که اقدامات خود را متوقف کرده و منافع کوتاهمدت خود را با هزینه مردم سوریه دنبال نکنند و اجازه دهند آنها به ثبات برگشته و این بحران آوارگان متوقف شود.
وی با تأکید بر اینکه حتماً با شعارهایی که این روزها از سوی برخی همسایگان سوریه شنیده میشود، صلح به سوریه بازنمیگردد، عنوان کرد: این کشورها با توقف حمایتها میتوانند به حل مشکل سوریه کمک کنند.
ظریف در پایان گفت: ما به همه اصرار داریم که از راه حل سیاسی برای پایان دادن به بحران سوریه استفاده و رویای پایان دادن به شرایط در سوریه را از طریق نظامی فراموش کنند.
به دنبال حل مسالمتآمیز بحران سوریه هستیم
وزیر خارجه اسپانیا نیز در این نشست با بیان اینکه به دنبال این هستیم تا بحران سوریه هر چه سریعتر به صورت مسالمتآمیز حل شود، اظهار داشت: اتحادیه اروپا باید براساس اصول اولیه اخلاقی اهتمام بیشتری داشته باشد.
«خوزه مانوئل گارسیا مارگالو» افزود: توافق کردیم که 2 وزارت خارجه اقدام به تبادل هیئتها کنند و یک تفاهم سیاسی امضا و راههای مختلف همکاری را بررسی کنیم.
وزیر خارجه اسپانیا با بیان اینکه ما طرفدار همه پرسی و برگزاری انتخابات سراسری در سوریه هستیم، خاطرنشان کرد: باید حق به حقدار برسد. تمامیت ارضی سوریه از اهمیت زیادی برخوردار است و فرقهگرایی و افراطگرایی از مشکلاتی است که سوریه با آن روبروست و ما به دنبال دولت آشتی ملی در سوریه هستیم و در اولین قدم اعتقاد به آتشبس داریم.
هیچکس مثل بشاراسد
نمیتواند سوریه را نجات دهد
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در حاشیه دیدار با وزیر خارجه اسپانیا با بیان اینکه دخالت برخی از دولتهای منطقه و بعضی از کشورهای غربی موجب بیثباتی در سوریه شد، گفت: هیچکس مثل بشاراسد نمیتواند سوریه را از این وضعیت نجات دهد.
به گزارش فارس، علیاکبر ولایتی به دخالت برخی دولتهای منطقه و برخی کشورهای غربی در سوریه اشاره و تصریح کرد: این دخالتها باعث بیثباتی در سوریه شد اما ایران از ابتدا بر حضور دولت مستقل در سوریه تاکید داشت تا وضعیت این کشور مانند لیبی نشود.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه با وجود یک دولت مستحکم در دولت سوریه امکان برقراری گفتوگو وجود دارد، خاطرنشان کرد: برخی کشورها بر سرنگونی بشاراسد تاکید داشتند که این اشتباهی بود که از سوی این کشورها اتفاق افتاد و در حال حاضر جهان با نتیجه این اعمال روبرو شده است.
وی ادامه داد: از 80 کشور جهان جنگجویانی در سوریه وجود دارند و باید بدانیم هیچ کس مانند بشاراسد نمیتواند سوریه را از این وضعیت نجات دهد و اعضای شورای امنیت با کشورهای همسایه و منطقه باید برای یافتن راهحل تلاش نمایند.