kayhan.ir

کد خبر: ۵۴۴۱۶
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۶

مجازات حبس برای متصدیان داروخانه‌های متخلف

معاون دادستان تهران و سرپرست دادسرای ناحیه ۱۹ جرائم پزشکی و امور دارویی گفت: برای متصدیان داروخانه‌هایی که داروهای تقلبی، فاسد و تاریخ گذشته و قاچاق داشته باشند قانونگذار مجازات حبس و همچنین مصادره مکان عرضه دارو را در نظر گرفته است.

ذبیح‌زاده در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما گفت:‌ متصدیان داروخانه‌ها موظفند به صورت دوره‌ای و منظم قفسه‌خوانی کنند و داروها، تجهیزات پزشکی و لوازم آرایشی و بهداشتی را که تاریخ مصرف آن سپری شده است را از قفسه‌ها خارج و معدوم کنند.
وی گفت: نگهداری و عرضه داروهای تاریخ مصرف گذشته جرم تلقی می‌شود و همین که این داروها در داخل قفسه نگهداری شود اطلاق عرضه را بر آن می‌توان داشت.
معاون دادستان تهران افزود: ما به دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی از طریق سازمان غذا و دارو ابلاغ کرده ایم که حتما داروخانه‌ها باید فاکتورهای خریدشان قانونی باشد و از نظر قانون، فاکتوری قانونی است که نام و نشانی شرکت توزیع‌کننده کالا، کد اقتصادی، مهر برجسته و امضای فروشنده، تلفن ثابت شرکت، آرم و سربرگ معتبر و شناسه ملی داشته باشد.
ذبیح‌زاده گفت: مشکل عمده داروخانه‌های متخلف این است که داروهایشان را خارج از شبکه‌های رسمی مجاز تهیه می‌کنند و برخی افراد فاقد صلاحیت علمی و فنی در کار داروسازی نیز در داروخانه‌ها فعالیت می‌کنند و دخالت‌های غیرمجاز پزشکی انجام می‌دهند.
وی افزود: با وجود اینکه داروخانه‌های متخلف بسیار نادر هستند اما به متصدیان این داروخانه‌ها که به تخلفشان پایان نمی‌دهند هشدار می‌دهیم این تخلفات را کنار بگذارند چرا که به موجب ماده ۲۲ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در صورتی که حجم قاچاق کالاهایی که قیمت سیف (بهای خرید کالا در مبدا به اضافه هزینه بیمه و حمل‌و نقل) کالا از گمرک استعلام می‌شود از ۱۰ میلیون تومان بیشتر باشد قانونگذار شش ماه تا دو سال مجازات حبس در نظر گرفته است و در صورتی که سیف این کالاها بیش از ۱۰۰ میلیون باشد مکان مصادره می‌شود.
سرپرست دادسرای ناحیه ۱۹ جرائم پزشکی و امور بهداشتی در بخش دیگری از سخنانش به تخلفات عطاری‌ها اشاره کرد و گفت: براساس قانون، عطاری‌ها فقط مجازند گیاهان دارویی را به فروش برسانند اما متأسفانه در برخی عطاری‌ها انواع داروهای شیمیایی عرضه می‌شود که حتی در داروخانه‌ها یافت نمی‌شود!
وی افزود: برخی داروهای افزایش قوای جنسی و داروهای لاغری، چاقی و نیروزا به دلیل داشتن مواد مخدر بسیار مضر هستند و آن دسته از افرادی که مشکلات قلبی عروقی دارند اگر این داروها را مصرف کنند به دلیل تداخل دارویی احتمال ایجاد مشکلات فراوان برای آنها بسیار زیاد است.
ذبیح‌زاده گفت: این‌گونه داروها شرایط خاص نگهداری دارد و باید در دمای خاصی نگهداری شود.
وی افزود: بسیاری از عطاری‌ها فاقد مجوز از اتحادیه مربوطه هستند و براساس ماده ۲۷ قانون نظام صنفی کشور قانونگذار تصریح کرده است که اگر این واحدها مجوز دائم یا موقت نداشته باشند اتحادیه‌ها باید از طریق نیروی انتظامی به پلمب این مراکز اقدام کنند؛ متأسفانه اتحادیه‌ها به وظایف خود عمل نمی‌کنند و در پرونده‌هایی که در دادسرای ناحیه ۱۹ جرائم پزشکی مطرح می‌شود کوتاهی اتحادیه در انجام وظایفشان مشهود است.