kayhan.ir

کد خبر: ۵۴۲۴۵
تاریخ انتشار : ۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۰
اوباما:

ساز وکار بازرسی‌ها از ایران بی‌سابقه است

رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد براساس مفاد توافق، یک سازوکار بی‌سابقه راستی‌آزمایی و بازرسی از ایران برقرار شده است.


«باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه با نشریه فوروارد مدعی شد: علت حضور ایران در مذاکرات هسته‌ای، تحریم‌های بی‌سابقه‌ای است که آمریکا با حمایت بین‌المللی شکل داد.
اوباما افزود: تحریم‌های کنگره علیه ایران طی سال‌های متمادی برای تغییر رفتار ایران مؤثر نبود. انگیزه ایران برای تعامل با جامعه جهانی، بازپس گرفتن پول‌های بلوکه شده خود براساس توافق است و این مبالغ حدود 50 میلیارد دلار است.
وی خاطرنشان کرد: اکنون ما یک قدرت منطقه‌ای (ایران) داریم که در تهاجم نامتقارن، غیرمتعارف و نیابتی خوب کار می‌کند و این موضوعی است که ما با همدیگر می‌توانیم با آن مقابله و آن را متوقف کنیم.
رئیس جمهور آمریکا مدعی شد: ایران زمانی به پول‌های بلوکه شده خود دست می‌یابد که تمام اقدامات لازم برای بستن راه‌های رسیدن به سلاح هسته‌ای را براساس توافق انجام دهد.
اوباما افزود: براساس برآوردهای ما حتی با کسب این مبالغ، اقتصاد ایران در سال 2022 به نقطه‌ای که قرار بود بدون تحریم‌ها برسد خواهد رسید.
وی در ادامه گفت: براساس مفاد توافق، یک سازوکار بی‌سابقه راستی‌آزمایی و بازرسی را برقرار کرده‌ایم.
رئیس جمهور آمریکا تصریح کرد: آنها همچنان تحت پروتکل الحاقی خواهند بود که طیف بزرگی از مکانیسم‌های نظارت را اعمال می‌کند.
به گزارش تسنیم، اوباما افزود: بنابراین در سال پانزدهم، هر فردی که بر جایگاه فعلی من در کاخ سفید باشد، اطلاعات بیشتری درباره برنامه هسته‌ای آنها خواهد داشت و در صورت نیاز به انجام حمله‌ای علیه برنامه هسته‌ای ایران مشروعیت بین‌المللی بیشتری خواهد داشت.
وی در ادامه گفت: براساس گزینه جایگزینی که برخی ارائه کرده‌اند باید تحریم‌ها را حفظ کنیم و به اعمال فشار به ایران ادامه دهیم و در نهایت به توافقی بهتر دست پیدا کنیم.
رئیس جمهور آمریکا تصریح کرد: آنچه من گفتم و فکر می‌کنم همه کارشناسان مسایل ایران و جامعه بین‌الملل تأیید می‌کنند، این است که ایران هیچ‌گاه با آنچه تسلیم کامل قلمداد می‌کنند، موافقت نخواهد کرد و ما در این موضع‌گیری حمایت جامعه بین‌المللی را نخواهیم داشت و این بدان معناست که نظام تحریم‌ها از هم فرو می‌پاشد.
 گزارش شورای امنیت
 از روند اجرای برجام!
خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی اعلام کرد: شورای امنیت در ماه سپتامبر گزارشی از روند اجرای برجام ارائه می‌کند.
این درحالی است که طبق اخبار رسمی منتشر شده از توافق هسته‌ای، اجرای برنامه جامع اقدام مشترک هنوز آغاز نشده و مشخص نیست که شورای امنیت قرار است از چه اقداماتی از طرف ایران گزارش ارائه کند.
شورای امنیت سازمان ملل یک هفته پس از توافق ایران و گروه 1+5 که از آن به عنوان برجام یاد می‌شود، این توافق را تحت قطعنامه ۲۲۳۱ با رای همه اعضا به تصویب درآورد.
 همکاری وزارت انرژی آمریکا در راستی‌آزمایی تعهدات ایران!
«ارنست مونیز» وزیر انرژی آمریکا در دانشکده حقوق دانشگاه «کلرادو» گفت: وزارت انرژی آمریکا به راستی‌آزمایی تعهدات ایران در «برجام» کمک می‌کند!
این اظهارنظر در حالی است که کشور آمریکا به عنوان طرف مذاکره هیچ‌گاه نمی‌تواند در جایگاه قاضی توافق قرار گیرد.
مونیز افزود: توافق هسته‌ای که واشنگتن یکی از طرف‌های امضاکننده آن است بر دانش وزارت انرژی آن کشور استوار شده است.
 حمایت رئیس سابق موساد از توافق هسته‌ای
«افرایم هالووی» رئیس سابق موساد در مصاحبه با شبکه خبری «پی‌بی‌اس» گفت: معتقدم ترتیباتی که بر سر آنها توافق حاصل شده، حداقل به مدت یک دهه، پاسخ معتبری به تهدید نظامی ایران می‌دهد.
هالووی افزود: ایران با حذف اولین و مهم‌ترین عامل یعنی رآکتور اراک موافقت کرده‌ است.
وی در ادامه گفت: همان طور که گفتم درباره مسئله اراک، واضح است که هسته‌ این رآکتور قرار است تخریب شود. فردو نیز که دارای سانتریفیوژهای بسیاری است، قرار است به تحقیقات علمی محدود شود. درباره نطنز نیز راه مشخصی برای نظارت بر فعالیت‌های این تاسیسات وجود دارد. بنابراین معتقدم این توافق ظرفیت‌های ایرانی‌ها برای پیشبرد ایده اصلی خود در هر سه این تاسیسات را متوقف کرده است.
رئیس سابق موساد تصریح کرد: فقط من موافق توافق نیستم بلکه افرادی وجود دارند که مانند من فکر می‌کنند. یکی از آنها «یوزی ایلام» رئیس سابق کمیسیون انرژی اتمی اسرائیل و دیگری «ایتسیک» است که سال‌ها رئیس بخش تحقیق و توسعه وزارت جنگ اسرائیل بوده است.
به گزارش خبرگزاری‌ها، «جان کری» وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با شبکه «سی ان ان» مدعی شد: در صورت تخطی ایران از تعهداتش در توافق هسته‌ای، برای آمریکا  همه گزینه‌ها در دسترس است.
وی در ادعایی دیگر گفت: اگر ایران آن طور که ما انتظار داریم در زمینه دسترسی‌های مناسب شرایط را مهیا نکند و توافق صورت‌گرفته را نقض و تخلف کنند، در معرض تمامی گزینه‌های در دسترس آمریکا قرار خواهند گرفت.
در همین حال، «وندی شرمن» معاون سیاسی وزارت خارجه آمریکا در مصاحبه با شبکه «پی‌بی‌اس» گفت: این توافق نه براساس اعتماد، که براساس نظارت دائم انجام می‌شود.