kayhan.ir

کد خبر: ۵۴۲۲۰
تاریخ انتشار : ۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۰
لاریجانی در چهارمین اجلاس جهانی رؤسای مجالس جهان:

دموکراسی با بمب‌ و مسلسل ایجاد نمی‌شود

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسیر زورگویی در موضوع‌ هسته‌ای ایران جواب نداد، گفت: بی‌تردید توسعه پایدار، با سه عنصر ثبات سیاسی، مردم‌‌سالاری و رشد اقتصادی متوازن قرین است.



به گزارش خانه ملت، علی لاریجانی در مراسم افتتاحیه چهارمین اجلاس روسای پارلمان‌های جهان در نیویورک با بیان اینکه برخی دولت‌هایی که برای مردم خود دموکراسی می‌خواهند، در ورای مرزهای خود، از دیکتاتوری و رژیم‌های خشن و مستبد، حمایت می‌کنند، افزود: در صحنه بین‌المللی تئوری جنگ‌طلبی به بهانه گسترش دموکراسی، رفتار نامناسبی را شکل داده است. برخی دولت‌ها با استفاده از بمب و مسلسل به دنبال ایجاد دموکراسی در سایر کشورها هستند.
لاریجانی با بیان اینکه در مسئله هسته‌ای ایران نیز یک‌بار دیگر نشان داده شد که مسیر زورگویی جواب نمی‌دهد، گفت: برخی قدرت‌های بزرگ با سلاح تحریم پیش آمدند اما ملت ما مسیر پایداری را برگزید و در نهایت نیز ایستادگی ملت بزرگ ایران در برابر زور و تهدید و تحریم پیروز شد و مذاکرات سخت و فشرده به نتیجه رسید که مورد پشتیبانی ما است.
رئیس قوه مقننه با تاکید بر اینکه اگر کشورهای قدرتمند می‌خواهند آتش تروریسم فروکش کند، باید دست از زورگویی و ماجراجویی و اشغالگری بردارند، افزود: ما در این کنفرانس، دموکراسی را پایه صلح می‌دانیم. آیا بهتر نیست برای مردم مظلوم فلسطین نیز همین اصل را قائل باشیم تا با برگزاری یک رفراندوم حکومت خود را انتخاب کنند؟
هشدار درباره خطر گسترش تروریسم در منطقه
رئیس مجلس کشورمان در دیدار با دبیرکل سازمان ملل متحد با هشدار درباره خطر گسترش تروریسم در منطقه گفت: تروریست‌ها امکانات مالی و تسلیحات دارند و آشفتگی شدیدی در مدیریت منطقه وجود دارد که اوضاع را غیرقابل کنترل می‌کند.
بان کی مون نیز ضمن اعلام موافقت با ارزیابی لاریجانی از وضع داعش در منطقه، نقش ایران در مبارزه با تروریسم را سازنده خواند و گفت: ایران و سازمان ملل می‌توانند در مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی، بیشتر همکاری کنند.
اتحادیه بین‌المجالس جهانی نباید در قبال مبارزه با تروریسم منفعل باشد
لاریجانی در دیدار با صابر حسین چودری رئیس اتحادیه بین‌المجالس جهانی گفت: این اتحادیه در قبال تحولات مهم سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جهان باید نقش فعال و سازنده‌ای ایفا کند.
وی ادامه داد: هزینه‌ای که صرف فعالیت‌های ساخت سلاح و تجهیز گروه‌های تروریستی می‌شود اگر برای رفاه و پیشرفت کشورهای هدف به کار گرفته شود اثری از افراط‌گرایی و تروریسم نخواهد ماند.
رئیس اتحادیه بین‌المجالس جهانی افزود: جهان دوران دشواری را پشت سر می‌گذراند و همه کشورهای دارای تجهیزات نظامی و هسته‌ای اگر سرمایه‌های خود را صرف رفاه بشری کنند فقر و مشکلات در جهان ریشه‌کن می‌شود.
ادامه همکاری اقتصادی به شرط انتقال فناوری
لاریجانی در دیدار با رئیس مجلس ایتالیا گفت: معتقدیم ادامه همکاری اقتصادی باید با انتقال فناوری صورت گیرد و با این رویکرد، آماده گسترش همکاری‌ها هستیم.
رئیس مجلس سنای ایتالیا نیز در این دیدار بازگشت کشورش به جایگاه شریک نخست تجاری ایران در اروپا را خواستار شد و گفت: توافق هسته‌ای فرصتی بزرگ در مسیر بهبود روابط ایران و اتحادیه اروپاست.
ضرورت اجرای برجام با دقت کافی
لاریجانی در دیدار با سفیر و کارشناسان نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل با قدردانی از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای اظهار داشت: بد‌خواهان و رژیم صهیونیستی نمی‌خواهند کار محقق شود ولی با تلاش‌هایی که صورت گرفته است جمهوری اسلامی ایران رشد اقتصادی بزرگی در پیش دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران رشد اقتصادی بزرگی در مراحل بعد از توافق در پیش دارد، گفت: دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل خط مقدم کار دیپلماسی است و باید با تلاش مضاعف به دنبال تجربه و تخصصی‌تر شدن کار در این حوزه بود.