kayhan.ir

کد خبر: ۵۳۰۸۷
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۷
متخصص زنان و زایمان:

قرص‌های ضدبارداری 25 نوع بیماری ایجاد می‌کنند

یک متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه قرص‌های ضدبارداری، ۲۵ نوع بیماری ایجاد می‌کنند گفت‌: مصرف قرص‌های ضدبارداری برای همه افراد بالای سن ۴۰ سال ممنوعیت دارد، زیرا سکته‌های قلبی و مغزی را زیاد می‌کند.

طاهره لباف با بیان اینکه قرص‌های جلوگیری از بارداری از دسته هورمون‌ها هستند و هورمون‌ها عوارض مخصوص به خود را دارند اظهار کرد: به صراحت می‌گویم هیچ نوع قرص ضد بارداری نداریم که بدون عارضه باشد چون در این صورت دیگر اثر ضدحاملگی نخواهد داشت و برای اینکه اثر داشته باشد، باید سه تا هورمون در فواصل مختلف وارد بدن شوند که این هورمون‌ها وقتی تعادل‌شان در بدن به هم می‌‌خورند عوارضی دارند.
وی با بیان اینکه از آنجایی که پیشگیری بهتر از درمان است، تصریح کرد: عوارض قرص‌ها را باید را به این دلیل به مصرف‌کننده بگوییم که اگر این قرص را مصرف کردیم و این حالت را پیدا کردیم بدانیم که جزو عوارض قرص است؛ اما مهمتر از اعلام عوارض قرص به بیمار، باید موارد منع مصرف این قرص‌ها گفته شود.
این متخصص زنان و زایمان اضافه کرد: درباره قرص‌های ضدبارداری، 25 نوع بیماری داریم که اگر کسی مبتلای به این بیماری‌ها باشد موارد منع مطلق یا نسبی برایشان وجود دارد و متأسفانه اشکال این است که این بیماری‌ها گفته نمی‌شود و حتی فردی که نزد عامل بهداشتی می‌رود، از وی سوال نمی‌شود که این بیماری را دارید یا نه؟ یا اینکه حداقل هشدار دهد اگر این بیماری را دارید نباید مصرف کنید.
لباف به تسنیم گفت: کسی که دچار سابقه بیماری‌های کبدی، میگرن، بیماری‌های کلیوی و بیماری‌های ایمنی آمبولی دارد، نباید داروهای ضدبارداری مصرف کنند، چرا که ممکن است این قرص را بخورد و بیماریش مزمن شود یا به بیماری غیرقابل علاج تبدیل شود؛ حتی داروهایی که می‌تواند اثر آن را بیشتر و کمتر کند طبق قانون باید گفته شود.
این بانوی نخبه کشوری بیان کرد: متأسفانه این قرص‌های ضدبارداری به صورت نقل و نبات بین مردم تقسیم شده است که فردی حتی اگر یک کار مستحبی می‌خواهد انجام دهد- مثلاً سه روز مشهد می‌خواهد برود- می‌خواهد قاعده نشود، از این قرص‌ها استفاده می‌کند و در ذهنش اینکه این قرص‌ها ممکن است عوارض داشته باشد هم وجود ندارد.
وی با بیان اینکه مصرف قرص‌های ضدبارداری برای همه افراد بالای سن 40 سال ممنوعیت دارد، گفت: علت این امر این است که سکته‌های قلبی و مغزی را زیاد می‌کند که البته متأسفانه هیچ جا گفته نمی‌شود.
لباف با بیان اینکه از نظر علمی اجازه نداریم اگر یک چیزی را برای یک بیمار ضروری می‌دانیم، به بهانه اینکه ممکن است اضطراب برای فرد ایجاد کند، عوارض آن را نگوییم عنوان کرد: ممکن است به یک بیمار سرطانی، بیماری‌اش را به خود فرد نگویید، ولی وقتی می‌‌خواهید شیمی‌درمانی کنید، باید بطور قانونی عوارض آن را بگویید و اگر نگویید و عارضه‌ای ایجاد شد، شما ضامن هستند و باید خسارت بپردازید و جبران کنید.
وی گفت: چه طور وزارت بهداشت تصویب کرده است که اگر پزشکی غربالگری را برای فردی انجام نداد و بچه‌اش منگول به دنیا آمد، در تمام طول مدت زندگی این منگول، همه هزینه‌های درمان‌ها و داروهایش با پزشک متخلف است اما اگر پزشکی اعلام نمی‌کند که قرص‌های ضدبارداری ممکن است آمبولی ایجاد کند و بیمار دچار آمبولی شد، پزشک را مسئول نمی‌بیند ؟!
لباف خاطرنشان کرد: مصرف قرص‌های ضدبارداری در افرادی که استنت گذاشتند و بیماری‌های پستان دارند چه بسا بیماری را بدخیم  می‌کند اما متأسفانه اینها هیچکدام گفته نمی‌شود.