کد خبر: ۵۲۹۴۳
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۰
نایب رئیس مجلس:

کمیسیون ویژه بررسی برجام این هفته تشکیل می‌شود

نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی گفت: کمیسیون ویژه برای بررسی برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، هفته جاری در مجلس شورای اسلامی تشکیل می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسن ابوترابی‌فرد در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت:  موضع مجلس شورای اسلامی درمورد برجام (برنامه جامع اقدام مشترک)، خیلی روشن و شفاف است.
وی تأکید کرد: از همان ابتدای نهایی شدن موافقت نامه هسته‌ای با گروه پنج بعلاوه یک، موضوع در دستور کار کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است.
ابوترابی فرد افزود: کمیسیون امنیتی ملی مجلس شورای اسلامی، جلسات متعددی را با مسئولان ذی‌ربط تشکیل و این موضوع را به صورت جدی مورد بررسی قرار داده است. وی تصریح کرد: هفته جاری نیز با تشکیل کمیسیون ویژه، بررسی ابعاد و زوایای مختلف برجام در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد.
نمایندگان از توضیحات وزیر نیرو و نفت قانع شدند
نمایندگان مجلس در جلسه علنی دیروز از پاسخ حمید چیت‌چیان وزیر نیرو به سؤال منطقه‌ای حسن کامران نماینده مردم اصفهان در مجلس قانع شدند.
کامران در سؤال خود از چیت‌چیان پرسیده بود چرا از حقوق حقابه‌‌داران اصفهانی به ویژه کشاورزان شرق اصفهان دفاع نمی‌کنید و چرا خسارت بابت حقابه نمی‌دهید؟
وزیر نیرو نیز با اشاره به مشکلات خشکسالی اظهار داشت :: مدیریت صحیحی در زمینه آب انجام شده و اگر با دقت به مباحث توجه شود مشخص خواهد شد اقدامات انجام شده آنهم با توجه به خشکسالی مثبت است.
خبر دیگر اینکه نماینده ارومیه در مجلس از پاسخ‌های وزیر نفت به سؤالش که درباره علت بازپرداخت طولانی مطالبات فروش نفت بود، قانع شد.
قاضی‌پور در این سؤال از وزیر نفت پرسید: چرا فروش نفت با مهلت بازپرداخت طولانی انجام می‌شود؟
وزیر نفت نیز در پاسخ گفت:  مدت بازپرداخت مطالبات فروش نفت بیشتر از 90 روز نیست.
زنگنه اظهار داشت: اگر ان‌شاءالله شرّ تحریم‌ها به وضع‌کنندگان خود برگردد، فروش نفت نیز به روال عادی باز خواهد گشت و بازپرداخت مطالبات از طریق گشایش ال‌سی انجام خواهد شد.
مصوبات نمایندگان
نمایندگان مجلس شرایط تأمین آب شرب مورد نیاز مناطق جمعیتی شهری و روستایی کشور را تعیین کردند.
بر اساس این گزارش نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی دیروز طرح توسعه و بهینه‌سازی آب شرب شهری و روستایی در کشور را مورد رسیدگی قرار داده و ماده یک این طرح را پس از بحث و بررسی به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس، شرایط تأمین آب شرب مورد نیاز مناطق جمعیتی شهری و روستایی کشور به سه بخش تقسیم می‌شود:
الف- شرایط عادی: شرایطی است که در آن منابع آبی موجود برای تأمین آب یک شهر، شهرستان یا روستا، بیشتر از میزان آب مورد نیاز در اوج مصرف باشد.
ب- شرایط تنش آبی: شرایطی است که در آن منابع آبی موجود برای تأمین آب یک شهر، شهرستان یا روستا معادل (سر به سر) میزان آب مورد نیاز در اوج مصرف باشد.
پ- شرایط بحران آب: شرایطی است که در آن منابع آبی موجود برای تأمین آب یک شهر، شهرستان یا روستا کمتر از میزان آب مورد نیاز در اوج مصرف باشد.
طبق تبصره این ماده، هر یک از شرایط سه‌گانه مذکور در بندهای فوق، بسته به سال آبی، قابل تغییر است.
نمایندگان مقرر کردند که تشخیص و اعلام قرار گرفتن هر کدام از مناطق جمعیتی کشور در هر یک از شرایط اشاره‌شده در این ماده بر عهده وزارت نیرو است.
طبق مصوبه خانه ملتی‌ها، دولت مکلف شد حداکثر ظرف 3 ماه از تاریخ ابلاغ این قانون نسبت به تعریف استاندارد آب بهداشت (غیرقابل شرب) و تفکیک آن از آب شرب و ارائه زمان‌بندی اجرای آن اقدام کند.
به موجب مصوبه بهارستان‌نشینان، وزارت نیرو مکلف شد ظرف مدت 3 ماه از ابلاغ این قانون، الگوی مصرف آب را برای مناطق مختلف کشور براساس بعد خانوار استانی و مناطق جغرافیایی به تفکیک شرایط عادی، تنش و بحران تهیه و ابلاغ کند.
نطق‌های میان دستور
محمد دهقانی عضو هیئت رئیسه مجلس در نطق میان دستور خود گفت: نمی‌توان تصور نفوذ آمریکا را در ایران یا هر کشور دیگری را به ذهن متبادر کرد مگر برخی از جریانات در داخل کشور هدف، به دلیل سادگی یا وادادگی و شیفتگی در برابر غرب این نفوذ را تسهیل کند.
وی افزود: آمریکا که به واسطه انقلاب اسلامی ایران به تدریج نفوذ خود را در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا از دست داد با اقدامات سال‌های گذشته و میلیاردها دلار هزینه نتوانست جلوی افول قدرت خود را سد کند و امنیت اسرائیل را در برابر قدرت مقاومت حزب‌الله لبنان و رزمندگان فلسطین تضمین کند و تنها راه حل خود را در مهار ایران و قدرت منطقه‌ای آن از طریق ایجاد اختلاف و نفوذ در کشور جست‌وجو می‌کند.
عطاءالله حکیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در نطق میان دستور خود با انتقاد از فقدان راهبرد در موضوع اقتصاد، خواهان تهیه و تدوین نقشه راه جامع اقتصاد اسلامی با استفاده از تمام ظرفیت‌های داخل شد.
رمضانعلی سبحانی‌فرسخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز در سخنانی گفت: از رئیس کل بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و وزیر صنعت می‌خواهم با اجرای قانون رفع موانع تولید و تأمین سرمایه در گردش به صنایع کوچک توجه کند.