کد خبر: ۵۱۸۸۹
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۸
رئیس اتاق تعاون:

60 هزار تعاونی در کشور غیرفعال است

رئيس اتاق تعاون ایران گفت: 60 هزار تعاونی در کشور به حالت تعطیلی درآمده است.


به گزارش مهر، بهمن عبدالهی با بیان اینکه در حال حاضر 110 هزار تعاونی فعال در کشور وجود دارد، افزود: همچنین بخش تعاون به صورت برآوردی 5 تا 8 درصد اقتصاد را در اختیار دارد.
رئیس اتاق تعاون ایران درباره وضعیت تعاونی‌های راکد و غیرفعال اظهار داشت: در حال حاضر حدود 60 هزار تعاونی غیرفعال در کشور داریم که یک بخشی مربوط به تعاونی‌های مسکن است که ماموریت آنها به اتمام رسیده است.
عبدالهی با اشاره به اینکه یک بخش از تعاونی‌های راکد، مربوط به بخش تولید هستند، افزود: متاسفانه این بخش از تعاونی‌ها به دلیل عدم حمایت تسهیلاتی بانک‌ها، به حالت تعطیلی درآمده‌اند.
این مقام مسئول در بخش تعاون ادامه داد: یک بخش از رکود تعاونی‌ها مربوط به تحریم‌ها است که البته قرار است برداشته شود. در عین حال، تعاونی‌های اعتباری نیز در سال‌های گذشته با فشار بانک مرکزی، تعطیل شدند.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس قانون توسعه بخش تعاون، 30 درصد از تسهیلات شبکه بانکی کشور باید به تعاونی‌ها برسد ولی این مهم محقق نشده است. بانک توسعه تعاون نیز بانک کوچکی است که توان حمایت کامل از بخش تعاون را ندارد.
رئيس اتاق تعاون ایران بیان داشت: تاکنون کمتر از 5 درصد کل تسهیلات بانک‌های کشور به بخش تعاون رسیده و بانک‌های تجاری در این‌باره بسیار ضعیف عمل می‌کنند.
به گفته عبدالهی، تعاونی‌های تولیدی در 120 رشته فعالیت دارند که می‌توانند به اقتصاد کشور در خروج از رکود تورمی کمک کنند. دولت باید توجه بیشتری به توسعه بخش تعاون داشته باشد.