kayhan.ir

کد خبر: ۵۰۵۲۲
تاریخ انتشار : ۳۱ تير ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۴
بر اساس گزارش بانک مرکزی

نرخ 5 گروه کالای اساسی افزایش یافت

بر اساس گزارش هفتگی بانک مرکزی متوسط قیمت خرده‌فروشی ۵ گروه مواد خوراکی افزایش و قیمت دو گروه دیگر کاهش یافته البته نرخ چهار گروه مواد خوراکی در این هفته تغییری نداشته است.

بانک مرکزی گزارش هفتگی متوسط قیمت خرده فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران هفته منتهی به ۲۶ تیر ۹۴ را اعلام کرد که بر این اساس نرخ انواع میوه تازه در هفته مذکور ۶/۱۲ درصد نسبت به هفته قبل از آن کاهش قیمت داشته است.
براساس اعلام بانک مرکزی در هفته مذکور، در گروه لبنیات بهای پنیر غیر پاستوریزه معادل ۶/۱درصد افزایش داشت و قیمت سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود. بهای تخم مرغ معادل ۴/۲ درصد کاهش یافت و شانه ای ۷۰ تا ۱۰۰ هزار ریال فروش می رفت.
در این هفته در گروه برنج، قیمت تمام اقلام این گروه ثابت بود. در گروه حبوب، بهای لپه و نخود معادل ۴/۰ درصد، لوبیا چشم بلبلی ۲/۲ درصد و لوبیا قرمز ۱/۰ درصد افزایش داشت و قیمت سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود.
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری گلابی عرضه نمی شد ولی سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آن ها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوه فروشی ها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار عرضه می گردید.
میوه فروشی های سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه می‌نمودند که در گروه میوه های تازه بهای گیلاس معادل ۵/۷ درصد افزایش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین ۴/۳ تا ۵/۲۸ درصد کاهش یافت.
در گروه سبزی های تازه بهای گوجه فرنگی معادل ۹/۵ و پیاز ۸/۴ درصد افزایش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین ۲/۰ تا ۳/۹ درصد کاهش داشت.
در هفته مورد گزارش بهای گوشت گوسفند و گوشت تازه گاو و گوساله ثابت بود. قیمت گوشت مرغ معادل ۴ درصد افزایش یافت.
در این هفته بهای قند معادل ۱/۰ درصد و شکر ۲/۱ درصد افزایش ولی قیمت روغن نباتی جامد  ۱/۰ درصد کاهش داشت. بهای چای خارجی و روغن نباتی مایع ثابت بود.
براساس اعلام بانک مرکزی طی یک سال منتهی به هفته ۲۶ تیر ۹۴ نرخ لبنیات ۲/۹ درصد، تخم مرغ ۳/۳ درصد، برنج ۹ درصد، حبوب ۲/۱۶ درصد، میوه های تازه ۵/۱۴ درصد، گوشت قرمز ۶/۷ درصد، قند و شکر ۵/۵ درصد، چای ۵ درصد و روغن نباتی ۸/۰ درصد افزایش داشته.
در مدت مذکور نرخ سبزی های تازه ۶/۱ درصد و گوشت مرغ ۲/۶ درصد کاهش یافته است.