آلمان پیشنهاد کرد
اخراج 5 ساله یونان از منطقه یورو
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام اروپایی خبر داد که «آلمان خروج موقت پنج ساله یونان از منطقه یورو» را پیشنهاد داده است.
به دنبال رفراندوم 14 تیر مردم یونان و «نه» بزرگ آنها به ادامه اجرای بستههای ریاضت اقتصادی اتحادیه اروپا هنوز معلوم نیست که رهبران حوزه یورو چه تصمیمی قرار است درباره یونان اتخاذ کنند. تا پیش از این صحبت از خروج آتن از جمع کشورهای اتحادیه اروپا بود ولی این بار منابع اروپایی به خبرگزاری فرانسه گفته اند که این آلمان است که خروج 5 ساله یونان از اتحادیه اروپا را در دست بررسی دارد.
در همین رابطه «کریستین لیندنر»، رئیس حزب لیبرال دموکرات آلمان درباره ارائه کمکهای مالی جدید به یونان هشدار داد و تصریح کرد که خروج یونان از منطقه یورو آسیبهای کمتری دارد. کمکهای صندوق ثبات اروپا نباید به یونان ارائه شود زمانی که تمامیت منطقه یورو در معرض خطر است.»
«لیندنر» که در گفتوگو با خبرگزاری آلمان سخن میگفت خواستار «خروج برنامهریزی شده و منظم یونان (بخوانید اخراج) از منطقه یورو شد.»
وی گفت: «وزیر دارایی و صدراعظم آلمان بدون موافقت پارلمان اجازه ندارند هیچگونه مذاکراتی درباره یک بسته نجات سوم به یونان را در پیش گیرند.»
«اسکار لافونتاین»، وزیر اقتصاد سابق آلمان و رئیس حزب چپ این کشور نیز در گفتوگو با هفتهنامه «اشپیگل» با توجه به بحران یونان، پایان یورو را به عنوان ارز مشترک اروپایی خواستار شده و گفت: «یورو یک گام رو به عقب در پروژه تاریخی هماهنگی اروپایی است.»
وی افزود: «یورو شکست خورده است و ما نباید خود را فدای این پروژه کنیم.»
این سیاستمدار اروپایی در ادامه خواستار بازگشت همه کشورهای اروپایی به ارز سابق شد و درباره یونان نیز گفت: «یونان تنها در صورتی از نظر اقتصادی دوباره سر پا شده و روی پای خود میایستد که یک ارز شخصی را ایجاد کند. این مهم است یونان دوباره شایستگی رقابت در راستای تولیدات خود را به دست آورد.»
دولت یونان پنجشنبه شب لیستی از پیشنهادات اصلاحی و ریاضتی خود را به بروکسل ارائه داد. وامدهندگان بینالمللی متشکل از صندوق بینالمللی پول، بانک مرکزی اروپا و کمیسیون اروپایی در حال بررسی و ارزیابی این پیشنهادات هستند. روز (شنبه) وزرای دارایی منطقه یورو نیز این لیست را مورد ارزیابی قرار دادند ولی بر اساس گزارش ها این نشست نیز بدون دستیابی به نتیجه خاصی به پایان رسیده است.