رمزگشایی از اجساد قربانیان سربرنیتسا
بقایای 136 نفر از قربانیان نسلکشی مسلمانان بوسنی در بیستمین سالگرد قتلعام سربرنیتسا شناسایی شدهاند، رسانههای جهانی عکسهایی از حضور بستگان قربانیان در کنار تابوت آنها مخابره کردهاند.
به گزارش تسنیم، 20 سال پیش در چنین روزهایی، صربها پیش از پایان جنگ بوسنی شهر کوچک سربرنیتسا را محاصره کردند و از 13 ژوئیه 1995، طی کمتر از یک هفته بیش از 8 هزار نفر از مردان و پسران نوجوان مسلمان شهر را قتلعام کردند.
این فاجعه در حالی روی داد که این منطقه زیر پوشش امنیتی نیروهای حافظ صلح سازمان ملل بود. چنین کشتاری در اروپا، از زمان پایان جنگ جهانی دوم، بیسابقه بوده و بررسیهای تاریخی و حقوقی آن و نیز کشف اجساد مربوط به آن کشتار همچنان ادامه دارد.
پیش از این کشتار، سازمان ملل متحد سربرنیتسا را منطقه «حفاظت شده امن» اعلام کرده بود، با این که حال 400 سرباز مسلح هلندی صلحبان که برای ایجاد امنیت در این منطقه مستقر شده بودند در جریان کشتار واکنشی نشان ندادند.
قتلعام سربرنیتسا انتقادات جدی را به این سازمان و دبیر کل وقت آن، کوفیعنان متوجه ساخت. کشف و شناسایی اجساد از گورهای دستهجمعی در اطراف سربرنیتسا همچنان ادامه دارد.در جنگ بوسنی که از سال 1992 آغاز و در سال 1995 با امضای قرارداد دیتون به پایان رسید، آسیب جسمی و روانی فراوانی بر کودکان و زنان وارد شد. در این جنگ بیش از یک صد هزار نفر کشته و هزاران زن مورد تجاوز قرار گرفتند.
به همین مناسبت دیروز مراسمی برای گرامیداشت یاد قربانیان سربرنیتسا در بوسنی و هرزگوین برگزار شد.