مسئولان آموزشوپرورش اعلام کردند
برخورد با تخلفات مدارس غیردولتی
مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزشوپرورش و رئیس سازمان مدارس غیردولتی آموزشوپرورش در اظهار نظرهایی مشابه راجع به تخلفات مدارس تاکید کردند: با تخلفات مدارس برخورد میکنیم و مبالغ دریافتی اضافهتر بر شهریه را طی مدت سه هفته به خانوادهها باز میگردانیم.
سرویس اجتماعی-
سید رحیم میرشاه ولد مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزشوپرورش در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم و در پاسخ به سوالی در مورد ورود سازمان تعزیرات در بحث نظارت بر مدارس غیردولتی و مخالفت آموزش و پرورش اظهار داشت: براساس اعلام معاونت حقوقی وزارت آموزش و پرورش ورود گشتهای تعزیرات به مدارس غیردولتی ممنوع است.
وی افزود: سیستم نظارت آموزش و پرورش براساس شرح وظایف خود مأموریت سرکشی و نظارت بر مدارس را در دستور کار دارد که بر این اساس بازرسیهای لازم طی سال تحصیلی به ویژه در فصل ثبتنام از مدارس دولتی و غیردولتی انجام میشود.میرشاه ولد بیان کرد: اگر در مدرسهای اقدامی خلاف ضوابط و مقررات انجام شود گزارش آن توسط تیمهای ارزیابی تهیه میشود و اگر تخلفی وجود داشته باشد، آن را به هیئت رسیدگی به تخلفات اداری ارسال میکنیم که این هیئت برای مدیران متخلف مدارس حکم لازم را صادر میکند.
وی افزود: اگر ثابت شود که مدرسهای پول اضافه از خانوادهها دریافت کرده است مدیرمدرسه را ملزم به بازگردادن پول اضافی به خانوادهها کرده و با جدیت با این موضوع برخورد میکنیم.مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: ممکن است برخی از افراد تقاضاهایی داشته باشند مبنی براینکه اگر مدیر مدرسهای پول اضافه از خانوادهها دریافت کرده باشد باید وی را اخراج کرد در حالی که هیئت رسیدگی به تخلفات اداری حکمی صادر میکند که متناسب با جرم افراد است!
میرشاهد ولد با اشاره به این که آموزشوپرورش پیگیر اجرای قانون بوده و بیقانونی را تحمل نمیکند، بیان کرد: هر مدرسهای که از رفتار قانونی تخطی کند مورد برخورد قرار میگیرد به گونهای که مدیران متخلف مدارس تذکر شفاهی، تذکر کتبی و لغو ابلاغ نیز دریافت کردهاند.
همچنین مرضیه گرد رئیس سازمان مدارس غیردولتی آموزشوپرورش در گفتوگو با تسنیم گفت: قانونگذار در زمینه برخورد با هر نوع تخلف، قانونهای خاصی برای مراکز آموزشی تعیین میکند. مدارس غیردولتی هم جزو مراکز آموزشی هستند و به واسطه تصویب قانون تاسیس و اداره مدارس غیردولتی، دارای وجاهت قانونی خاص و ارزش اجتماعی هستند. ما در آموزش و پرورش برای مدیران و دانشآموزان ارزش خاصی قائل هستیم و به استناد مواد قانونی برای هرگونه تخلفات در مدارس غیردولتی شورای نظارت به ویژه شورای نظارت مرکزی علاوه بر رسیدگی میتواند مجازاتی را در رابطه با تخلفات مدارس صادر کند. رئیس سازمان مدارس غیردولتی ادامه داد: مرجع صدور مجوز و لغو مجوز مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش است. طبق ماده ۳۴ قانون تاسیس مدارس غیردولتی در صورت تخلف از موارد مندرج در این قانون مانند شهریه و سایر مقررات ابلاغ شده به وزارت آموزش و پرورش اجازه داده شده است چنانچه مدرسهای که مرتکب تخلف شد با آن برخورد شود و حتی نوع برخوردها نیز اعلام شده است. این مجوز بر اساس قانون است که از اخطار تا تعطیلی موقت و دائم و محرومیت دائم را در برمیگیرد.
وی با اشاره به اینکه اگر اضافه دریافتی مدارس غیردولتی توسط شورای نظارت استان به ما گزارش شود مدارس موظفند طی مدت ۳ هفته وجه اضافه دریافتی را به خانوادهها بازگردانند، گفت: چنانچه در این فاصله پول به اولیا بازگردانده نشود، شورای نظارت مرکزی درخصوص متخلف تصمیم گیری میکند که چه برخورد قانونی با آنها صورت گیرد. وی خاطرنشان کرد: به استناد مستندات قانونی اعتقاد داریم که مدارس غیردولتی دارای قانون خاص هستند و ورود تعزیرات به مدارس غیردولتی آرامش حاکم بر فضای مدارس را به هم میریزد. نظارت و رسیدگی بر مدارس غیردولتی جزو وظایف آموزش و پرورش است.دوستان ما در سازمان تعزیرات حکومتی نگران نباشند و اجازه بدهند آموزش و پرورش به وظایف قانونی خود رسیدگی کند و آنها نیز به تکالیف قانونی خود بپردازند.گفتنی است همه ساله در ایام ثبتنام مدارس، گزارشات متعددی از اضافه دریافتیها علیالخصوص در مدارس غیردولتی اعلام میشود، به نحوی که ظاهراً هیچ سالی هم قرار نیست این رویه ظالمانه پایان پذیرد.آموزش و پرورش هر سال اعلام میکند که با این تخلفات برخورد میکند، اما گویا این برخوردها بازدارنده نبودهاند، چراکه هفته گذشته، مدیرکل تعزیرات اعلام کرد تنها در یک مدرسه یک میلیارد و 600 میلیون تومان اضافه دریافتی صورت گرفته است! حتی اگر اظهارات مسئولان آموزش و پرورش را هم حمل بر صحت نمائیم (که تا سه هفته این مبلغ به خانوادهها بازمیگردد)، تنها سود چنین مبالغ هنگفتی در ماه چنده ده میلیون تومان میشود که معلوم نیست چگونه و در چه محلی خرج میشود؛ و این تنها در یکی از مدارس تهران بوده است!
جالب آن که پس از سالها سهلانگاری، حالا که تعزیرات بنا بر گزارشات و شکایات متعدد مردمی و براساس وظیفه قانونی خود به این قضیه ورود کرده و درصدد برخورد با متخلفان برآمده است، مسئولان آموزش و پرورش با بهانههای مختلف (از جمله این که آرامش فضای آموزشی به هم میریزد و...!) مانع اقدام قانونی تعزیرات میشوند. از مسئولان آموزش و پرورش باید پرسید که آیا دریافتهای میلیاردی در مدارس، آرامش روانی والدین دانشآموزان را به هم نمیریزد؟! و باید به همین مسئولان یادآور شد که اگر قرار به نظارت شما بر مدارس بود، نباید امسال مدرسهای یک میلیارد و 600 میلیون تومان اضافه دریافت میداشت و این موضوع بیانگر ناکافی بودن یا ناکارآمد بودن نظارتهای شماست؛ واضح است که تا وقتی آموزش و پرورش بخواهد بر آموزش و پروش نظارت کند، وضع به همین منوال خواهد بود و باید نهادی خارج از این مجموعه به عملکرد آن نظارت مستقل داشته باشد.