kayhan.ir

کد خبر: ۴۸۹۴۹
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۴

بلوف اوباما: میز را ترک می‌کنیم / هشدار فارین پالیسی: چاره‌ای جز مذاکره نداریم

همزمان با ادامه مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5، رئیس‌جمهور آمریکا در کنفرانس خبری مشترک با همتای برزیلی خود گفت: در صورت مطرح بودن یک توافق بد، آمریکا از مذاکرات خارج خواهد شد. بلوف رئیس‌جمهور آمریکا درخصوص ترک میز مذاکره در حالی است که رسانه‌های غربی از جمله فارین پالیسی بر نیاز شدید دولت آمریکا به میز مذاکره و توافق با ایران اذعان کرده و تاکید کرده‌اند که در مقابل ایران چاره‌ای جز مذاکره وجود ندارد.


«عباس عراقچی» عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما گفت: مذاکرات به مدت هفت روز تمدید شد و به آژانس هم اعلام شد که براساس توافق ژنو به وظایف خودش ادامه دهد.
عراقچی افزود: ما هنوز در موقعیتی نیستیم که به صراحت بگوییم این مذاکرات قطعا به سرانجام نهایی خودش به عنوان یک توافق یا عدم توافق می‌رسد.
وی تاکید کرد: حاضر نیستیم به هر قیمتی توافق کنیم.
معاون وزیر امور خارجه اظهار داشت: از آنجا که تحریم‌هایی که تعلیق شده بودند طبق قوانین به صورت خودکار بر می‌گشت، بنابر این اروپا و آمریکا ناچار بودند به‌طور رسمی مذاکرات را تمدید کنند.
عراقچی خاطرنشان کرد: توافق خوب توافقی است که اصول و چارچوب‌ها و خطوط قرمزی که به ویژه توسط مقام معظم رهبری ترسیم شده در آن رعایت شود و در آن صورت است که به توافق رضایت خواهیم داد.
«جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به تمدید مذاکرات هسته‌ای گفت: تمدید 7 روزه مذاکرات ایران و 1+5 در وین امری ساده و فنی برای ادامه تلاش‌ها در راه رسیدن به راه حل نهایی است.
 عدم توافق و خودکفایی را به توافق بد ترجیح می‌دهیم
به گزارش فارس، «مجید تخت‌روانچی» عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در مصاحبه با بولتن دانشمندان هسته‌ای آمریکا گفت: عدم توافق پایان دنیا نیست.
تخت‌روانچی افزود: ما در لوزان در بعد هسته‌ای بسیار وارد جزئیات شدیم. اما در مورد تحریم‌ها در مقایسه با آنچه در مسئله هسته‌ای به دست آمد، آنچنان پیش نرفتیم.
وی خاطرنشان کرد: تائید پروتکل الحاقی باید از طریق مجلس ایران انجام شود. عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای اظهار داشت: اگر توافقی حاصل شود، باید توافقی خوب باشد. این چیزی است که همه ما می‌خواهیم، نه فقط ایران. این توافق باید در چارچوب تعیین‌شده از سوی رهبری و مجلس باشد. در آن صورت، اجرا بسیار روان و ساده خواهد بود.
تخت‌روانچی در ادامه گفت: ما به هیچ کس اجازه نمی‌دهیم وارد مجتمع‌های نظامی ما شود، چراکه پروتکل الحاقی به این معنی نیست که بازرسان هرکجا خواستند را بازدید کرده و دست بازی داشته باشند تا هرکاری خواستند انجام دهند یا با هرکس خواستند صحبت کنند.
وی تاکید کرد: آمریکا هم اجازه بازرسی از تاسیسات نظامی خود را نمی‌دهد.
معاون وزیر امور خارجه افزود: نباید اینگونه باشد که ما کارمان را انجام دهیم و بعد آنها در مورد آنچه می‌خواهند انجام دهند، تصمیم بگیرند. بنابراین، مسئله همزمانی چیزی است که ما روی آن پافشاری کرده‌ایم. تخت‌روانچی تصریح کرد: تهران عدم توافق و خودکفایی را به یک توافق بد ترجیح می‌دهد.
 آمریکا: ما به دسترسی در هر زمان و در هر مکان نیاز داریم!
«ماری هارف» مدیر ارتباطات راهبردی وزارت امور خارجه و مشاور ارشد وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه با «ام‌اس‌ان‌بی‌سی» گفت: ما نیاز به دسترسی در هر زمان و در هرجا که لازم باشد، داریم. ما در روندی در حال مذاکره هستیم تا اطمینان یابیم به تضمین‌های لازم برای دسترسی مورد نیاز به هر سایتی دست می‌یابیم که فکر می‌کنیم ممکن است در آنجا اتفاقی افتاده باشد.
هارف در ادامه با تکرار اظهارات زیاده‌خواهانه مقامات آمریکایی درخصوص موضوع لغو تحریم‌ها گفت: موضع فعلی آمریکا در این زمینه همان چیزی است که درماه آوریل در لوزان با آن توافق کردیم. پس از آن که ایران گام‌های چشمگیر هسته‌ای را برداشت، از تخفیف عمده تحریم‌ها برخوردار خواهند شد. در حقیقت هر چه سریعتر آنها این گام‌ها را بردارند،سریعتر از تخفیف تحریم‌ها برخوردار خواهند شد. اینها گام‌های نسبتا فنی هستند که باید آنها را قبل از تخفیف تحریم‌ها تکمیل کنند.
 اوباما باز هم بلوف زد
در همین حال، «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا در کنفرانس خبری مشترک با «دیلما روسف» همتای برزیلی خود گفت: تن دادن ایران به بازرسی‌های سخت بین‌المللی آزمایشی برای آن خواهد بود که آیا آمریکا و 5 کشور دیگر عضو 1+5 می‌توانند با ایران به توافق دست یابند یا نه؟
اوباما افزود: در صورت مطرح بودن یک توافق بد، آمریکا از مذاکرات خارج خواهد شد.
بلوف رئیس جمهور آمریکا درخصوص ترک میز مذاکره در حالی است که رسانه‌های غربی در تحلیل‌های متعدد بر نیاز شدید دولت آمریکا به میز مذاکره و توافق با ایران اذعان کرده‌اند.
وی در ادامه گفت: اختلاف‌نظرهای عمیقی با ایران داریم؛ این اختلافات یک ‌شبه حل نمی‌شود.
اوباما در ادامه کنفرانس خبری مشترک ضمن نگرانی از دستگیری جاسوسان آمریکایی در ایران گفت: جدا از مسئله هسته‌ای، مسئله شهروندان آمریکایی در ایران را پیگیری خواهم کرد.
خبرگزاری رویترز با اشاره به نشست خبری اوباما تصریح کرد: رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص عدم پایبندی کشورش به مفاد بیانیه لوزان چیزی نگفت.
 گسترش نفوذ منطقه‌ای ایران علی‌رغم تحریم‌ها
به گزارش خبرگزاری‌ها، فارین پالیسی در تحلیلی نوشت: تنها راه مهار ایران ادامه مذاکره و باز بودن باب گفت‌وگوست.
فارین پالیسی افزود: علی‌رغم تحریم‌ها نفوذ ایران در منطقه گسترش یافته است.
پایگاه خبری المانیتور نیز در گزارشی نوشت: ایران می‌خواهد از واقعی بودن برداشته شدن تحریم‌ها مطمئن شود.
المانیتور تاکید کرد: نگرانی ایران بی‌اساس نیست.
 گزارش تلفنی شرمن به مقامات رژیم صهیونیستی
به گزارش فارس،یک مقام ارشد رژیم ‌صهیونیستی در مصاحبه با روزنامه جروزالم‌پست گفت: واشنگتن به صورت مداوم تل‌آویو را در جریان روند مذاکرات قرار می‌دهد و شرمن نیز هفته گذشته تلفنی با مشاور امنیتی نتانیاهو صحبت کرده است. اینترنشنال بیزینس تایمز در گزارشی با اشاره به موضوع تحریم‌ها نوشت: شانسی برای برداشتن سریع تحریم‌های آمریکا وجود ندارد.
در ادامه گزارش آمده است: اتحادیه اروپا بیشتر تحریم‌های ایران در رابطه با انرژی هسته‌ای را معلق خواهد کرد اما تحریم‌های مربوط به حقوق بشر پابرجا خواهد ماند.
اینترنشنال بیزینس تایمز تاکید کرد: آمریکا تحریم‌های «اولیه» علیه ایران را در کوتاه مدت لغو نخواهد کرد.
 سفر آمانو به ایران
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیروز(چهارشنبه) بیانیه‌ای با موضوع برنامه یوکیا آمانو مدیرکل آژانس برای سفر به تهران صادر کرد.
بنا بر بیانیه فوق، آمانو روز چهارشنبه راهی ایران شد و قرار است امروز (پنج‌شنبه) با رئیس‌جمهور و دیگر مقامات ایرانی دیدار کند.
به نوشته خبرگزاری رویترز، آمانو در این سفر در مورد روند همکاری‌های دوجانبه و همچنین نحوه پایان دادن به مسئله ابعاد احتمالی بحث و گفت‌وگو می‌کند.
دیروز (چهارشنبه) در ادامه مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5، محمدجواد ظریف و جان کری وزرای خارجه ایران و آمریکا با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند. این ششمین دیدار وزرای خارجه ایران و آمریکا طی چند روز گذشته است.
روز گذشته جلسات معاونین و کارشناسان ایران و 1+5 نیز ادامه یافت.
یک منبع نزدیک به هیئت مذاکره‌کننده ایران از پایان کار نگارش متن توافق احتمالی در سطح کارشناسی خبر داد.
این منبع در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما در وین گفت: متن توافق احتمالی با پرانتز‌ها و اختلافات موجود قرار است در سطح معاونان بررسی شود تا پس از آن برای تصمیم‌گیری در اختیار وزرای خارجه کشورهای 5+1 و ایران قرار گیرد.
به گزارش خبرگزاری‌ها، «لوران فابیوس» و «وانگ یی» وزرای خارجه فرانسه و چین روز پنج‌شنبه (امروز) برای شرکت در مذاکرات هسته‌ای با ایران راهی وین می‌شوند. پیش از این هم اتحادیه اروپا اعلام کرده بود فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی این اتحادیه پنج‌شنبه در وین حضور پیدا می‌کند.
دور تازه مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 از دو هفته قبل آغاز شده و همچنان در جریان است. پس از پایان ضرب‌الاجل هسته‌ای کشورها تصمیم گرفتند گفت‌وگوها را برای یک هفته دیگر تمدید کنند.
 حذف یک فرد ایرانی و 8 شرکت از لیست تحریم‌های اتحادیه اروپا
به گزارش فارس، اتحادیه اروپا یک فرد ایرانی و 8 شرکت را از لیست تحریم‌های مرتبط با ایران حذف کرد.
پایگاه اینترنتی وزارت خزانه داری انگلیس با انتشار مطلبی خبر داد «شورای مقررات» اتحادیه اروپا نام یک شخص حقیقی و 8 شرکت شخص حقوقی را از فهرست اشخاص حقیقی و حقوقی که دارایی‌های آنان در ارتباط با تحریم‌های ایران مسدود شده بود، حذف کرده است.
به نوشته وزارت خزانه‌داری انگلیس، اطلاعات شناسایی این فرد و شرکت‌ها اصلاح شده و دارایی‌های این افراد دیگر در لیست دارایی‌های مسدود شده نمی‌باشد. اما اطلاعات 6 شخص حقوقی دیگر با وجود اصلاح شدن، هم چنان در لیست افرادی است که دارایی‌هایشان مسدود شده است.