فؤاد ایزدی:
اکثر دانشمندان عراقی مصاحبه شونده توسط آژانس مدتی بعد ترور شدند
فؤاد ایزدی با بیان اینکه صدام فکر میکرد با پذیرش بازرسیها تبدیل به پسر خوب میشود اما به عراق حمله کردند، گفت: زمانی که حکومت صدام سقوط کرد افرادی که با آنها مصاحبه شده بود، ترور شدند و در عراق دیگر مهندس بهدردبخور باقی نمانده بود.
عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به مذاکرات هستهای بین ایران و کشورهای ۱+۵ گفت: ان.پی.تی برای این ایجاد شده بود که کشورهایی که فناوری هستهای ندارند، این فناوری را از کشورهایی که دارند بگیرند، اما بعد دگرگون شد، در مورد ما با این تفاوت که بازرسی هایش به فناوری بومی ما رسید. آژانس هیچ وقت تأیید نکرد که ایران بمب دارد. بنابراین درگیریها بیشتر سیاسی است.
فؤاد ایزدی با تاکید بر اینکه این بحث که ۱۲۵ کشور پروتکل را پذیرفتهاند، پس مشکل خاصی ندارد و ما هم آن را بپذیریم، یک نوع عملیات روانی روی مردم خودمان است، گفت: اگر در لیست این کشورها نگاه کنیم بیشتر کشورهای آفریقایی و آسیایی ضعیف هستند که اصلا فناوری هستهای ندارند. گروه دوم هم شامل کشورهایی هستند که آژانس پذیرفته است فعلا بمب اتم داشته باشند. میدانید در ان.پی.تی هم شهروند درجه یک و دو وجود دارد. میگویند بازرس دستمالی میکشد و میرود. در پروتکل الحاقی از کلمه رضایت استفاده شده، یعنی بازرس باید راضی بشود. آیا او راضی میشود؟ اگر هم راضی شدند، بعضی از تحریمها را تعلیق و نه لغو میکنند. در مسئله نظارت، پروتکل الحاقی هیچ محدودیتی ندارد. هیچ کشوری که کوچکترین درصدی از استقلال را داشته باشد حاضر نیست چنین کاری را بکند.
ایزدی با بیان اینکه آقای اوباما ریاست جمهوریاش تقریبا تمام شده است و الزامی برای رفع تعلیق نیست، افزود: علاوه بر این ما این تجربه را با عراق داشتیم. حکومت صدام از ابتدا نوکر غرب بود، زمانی که میانهاش با آمریکا شکراب شد، فکر میکرد با قبول کردن همین بازرسیها دوباره تبدیل به پسر خوب میشود. آنها وقتی دیدند وضعیت نظامی این کشور چگونه است به آنها حمله کردند. زمانی که حکومت صدام در عراق سقوط کرد تک تک افرادی که با آنها مصاحبه شده بود، ترور شدند و در عراق دیگر مهندس به درد بخور باقی نمانده بود. اگر ما الان در چاله تحریم هستیم، نباید خودمان را در چاه بیاندازیم.