گزارش خبری کیهان
جای خالی هفته حقوقبشر آمریکایی!
پیگیری پیشنهاد هوشمندانه رهبر معظم انقلاب در نامگذاری هفته دوم تیرماه تحت عنوان «هفته حقوق بشر آمریکایی» توسط سازمانهای ذیربط میتواند مقدمهای باشد بر نمادسازی سیاستها و اقدامات ضدحقوق بشری آمریکا در جهان.
سرویس سیاسی-
با توجه به حمایت تمام قد نظام سلطه از رژیم پهلوی، پیروزی انقلاب اسلامی برای بسیاری از سیاسیون غربی کاملا غیرمنتظره بود. بهعنوان مثال، جیمی کارتر رئیسجمهور وقت ایالات متحده در خاطرات خود مینویسد: «من از رئیس وقت سازمان سیا که به دلیل پیروزی انقلاب اسلامی از کار برکنار شد پرسیدم: یعنی شما با این همه آدمی که در دنیا دارید، با این همه تجهیزات فوق پیشرفته، با این همه بودجهای که صرف میکنید، نتوانستید انقلاب مردم ایران را پیشبینی کنید؟ او در پاسخ گفت: آنچه در ایران روی داده است یک بیتعریف است، کامپیوترهای ما آن را نمیفهمند!
از همین روی، نظام جمهوری اسلامی ایران از روزهای آغازین شکلگیری مورد هجمه ناجوانمردانه دشمن قرار گرفت. یکی از راههایی که در طول عمر انقلاب اسلامی همواره توسط دشمنان داخلی و خارجی به سرکردگی آمریکا مورد استفاده قرار گرفت، ترور بود. پرونده این اقدامات تروریستی قطورتر از آن است که در یک گزارش به آن پرداخته شود اما به نظر میرسد مقطع ششم تا 12 تیر را میتوان هفتهای ویژه در این میان به شمار آورد.
سوء قصد نافرجام
به آیتاللهالعظمی خامنهای
در روز 6 تیرماه 1360 حضرت آیتالله خامنهای که نمایندگی امام خمینی(ره) در شورای عالی دفاع و نیز امامت جمعه تهران را بهعهده داشتند، در مسجد ابوذر تهران جهت پاسخ به پرسشهای مردم پشت تریبون قرار گرفتند، اما انفجار ضبط صوت بمبگذاری شده توسط گروهک تروریستی فرقان باعث شد از سمت راست بدن مورد اصابت ترکش قرار بگیرند. پس از انفجار، ایشان به بیمارستان منتقل شدند و مورد عمل جراحی قرار گرفتند. اراده خدا بر این تعلق گرفته بود که ایشان برای آینده نظام حفظ شوند و به عنوان افتخار جانبازان در خیل جانبازان انقلاب اسلامی قرار گرفتند. حضرت امام خمینى(ره) در پیامی به مناسبت سوءقصد نافرجام به ایشان فرمودند: «خداوند متعال را شکر که دشمنان اسلام را از گروهها و اشخاص احمق قرار داده است و خداوند را شکر که از ابتدای انقلاب شکوهمند اسلامی هر نقشه که کشیدند و هر توطئه که چیدند ملت فداکار را منسجمتر و پیوندها را مستحکمتر کردند.... اینان به کسی سوءقصد کردند که آوای دعوت او به صلاح و سداد، در گوش مسلمین جهان طنینانداز است.... من به شما خامنهای عزیز تبریک میگویم که در جبهههای نبرد با لباس سربازی و در پشت جبهه با لباس روحانی به این ملت مظلوم خدمت نموده و از خداوند متعال سلامت شما را برای ادامه خدمت به اسلام و مسلمین خواستارم».
بمبگذاری دفتر مركزی
حزب جمهوری اسلامی ایران
روز هفتم تیر ماه 1360 آیتالله دکتر بهشتی و تعدادی از اعضای حزب جمهوری اسلامی در دفتر مركزی این حزب جلسهای داشتند. اما منافقین كه منطقی جز ترور و خشونت نداشتند با بمبگذاری آیتالله بهشتی و 72 نفر از یاران ایشان كه دارای مسئولیتهایی همچون نمایندگی مجلس، وزارت و ... بودند به شهادت رساندند. شهید مظلوم بهشتی از پیشتازان نهضت اسلامی بود و با درك و بینش عمیقی كه از اسلام و مسائل روز داشت همواره در سنگرهای فرهنگی، علمی و مبارزاتی نقش مهمی ایفا نمود. حضرت امام خمینی(ره) در پیام خود به مناسبت شهادت ایشان فرمودند: «شهید بهشتی مظلوم زیست و مظلوم بود و خار چشم دشمنان اسلام بود».
ترور آیتالله صدوقی
در یازدهم تیرماه 1361، آیتالله صدوقی- نماینده امام خمینی (ره) در استان و امام جمعه یزد- که به حق شیخ الشهدا و سومین شهید محراب نامیده شده است، در آخرین نماز جمعهاش که مصادف با دهم ماه مبارک رمضان 1402 بود، در حالی که جایگاه را ترک میکرد، توسط اعضای گروهک تروریستی منافقین به درجه رفیع شهادت نائل شدند.
بمباران شیمیایی سردشت
عصر روز هفتم تيرماه سال 1366 شهر سردشت در حاليكه از شدت بمباران هوايي رژيم بعثي عراق تا حدي كاسته شده بود و در آرامش نسبي بسر ميبرد ناگهان غرش رعد آساي هواپيماهاي جنگي دشمن،آرامش شهر رابه هم زد و در يك لحظه با انداختن بمب هاي ويرانگر چند نقطه شهر را مورد اصابت قرار داد در چند لحظه اول مردم فكر ميكردند بمباران عادي است و براي كمك به آسيب ديدگان در محل حاضر شدند ناگهان متوجه شدند بوي متعفن گازهاي شيميايي به مشام ميرسد همه وحشتزده به اين طرف و آن طرف ميدويدند زن ومرد،كوچك و بزرگ، پيرمرد و جوان در كوچهها و خيابانها و در زيرزمين خانهها افتاده و صداي ناله همه جا را فرا گرفته، طفلان بي مادر وزنان و مردان داغدار از مصدوم شدن نزدیکان خود هراسان و بي مقصد به اين سو و آن سو ميدويدند. بيشتر كساني كه به محل اصابت بمبها نزديك بودند از ناحيه چشم آسيبديده و از شدت درد به خود ميپيچيدند و تعداد بسیار زیادی از مردم نیز به شهادت رسیدند.
جنایت سردشت سند رسوایی دولتهایی است که در پس شعارهای فریبنده دفاع از حقوق بشر و مبارزه با تروریسم، رژیم بعثی عراق را در جنگ تحمیلی هشت ساله به ساخت و انبار سلاحهای کشتار جمعی تشویق و تجهیز کردند.
شلیک موشک به هواپیمای مسافربری توسط ناو آمریکایی
در ۱۲ تیرماه ۱۳۶۷، یک فروند هواپیمای ایرباس شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، در پرواز از بندرعباس به مقصد دبی بر فراز آبهای سرزمینی ایران در اطراف جزیره هنگام، به دلیل شلیک دو موشک از ناو آمریکایی «وینسنس» سقوط کرد و تمامی ۲۹۰ نفر مسافر و خدمه آن به شهادت رسیدند. ۱۱۸ نفر از این مسافران بیگناه، زن و کودک بودند.
پس از این جنایت هولناک، رونالد ریگان، رئیس جمهور وقت آمریکا در اقدامی شرمآور به فرمانده جنایتکار ناو وینسنس نشان افتخار داد.
موارد فوق تنها چند نمونه از جنایات بشری علیه ملت ایران است. این جنایات با واسطه و بیواسطه توسط دولت آمریکا صورت گرفت و مستندات بسیاری در رابطه با نقش آمریکا در این خصوص منتشر شده است.
پنج مورد مذکور همگی در هفتهای خاص رخ داده است. رهبر معظم انقلاب در 6 تیرماه سالجاری در دیدار خانوادههای شهدای هفتم تیر و جمعی از خانوادههای شهدای استان تهران فرمودند: «امروز کشور به شناخت دشمن نیاز دارد... دشمنان جهانی که خودشان را بهوسیله انواع و اقسام اقلام آرایشیِ رسانهای و تبلیغاتی بزک میکنند و در مقابل چشم قرار میدهند، بشناسیم؛ آمریکا را بشناسیم. در همین چند روز مشاهده کنید: فردا هفتم تیر است، حادثه حزب اتّفاق افتاده است؛ در سال ۶۶ در همین روز هفتم تیر، حادثه بمباران شیمیایی سردشت اتّفاق افتاده است؛ بله، صدّام آن کار را کرد، امّا پشت سر صدام چه کسی بود؟ آمریکاییها بودند، غربیها بودند، همان کسانی بودند که بمبهای شیمیایی را به او دادند، چراغ سبز هم به او دادند و در مقابل این جنایت بزرگ و این قتلعام عجیب سکوت هم کردند؛ در روز یازدهم تیر چند روز بعد ترور شهید صدوقی است که این هم کار همین جنایتکاران است؛ در روز دوازدهم تیر چند روز بعد از این حادثه اسقاط هواپیمای ایرباس بر روی خلیجفارس است...اگر طراح این حوادث هم سرویسهای امنیّتی آمریکا و غرب نبودند، حدّاقل کمککننده بودند؛ حداقل تشویقکننده بودند. این دشمنها را بشناسیم. به تعبیر بعضی دوستان، خوب است این هفتم تا دوازدهم تیر را هفته «حقوق بشر آمریکایی» اعلام بکنیم».
البته مقام معظم رهبری در بیان مصادیق جنایات آمریکا در تیرماه، بزرگوارانه از موضوع ترور خویش عبور کرده و از ذکر آن پرهیز کردند.
آمریکا، بزرگترین ناقض حقوق بشر
حال بازخوانی ماجراهای پر فراز و نشیب این هفته چه پیامدهایی دارد؟ با توجه به رویارویی جمهوری اسلامی ایران با آمریکا بر سر میز مذاکرات هستهای نباید فراموش کنیم که با چه کسانی سر میز مذاکرهایم. آمریکا همچنان رفتارهای ضدبشری را با ابزارهای متفاوت ادامه میدهد. تحریم و تهدید دو نمونه از ابزارهای فعلی آمریکا در مواجهه با ملت ایران است.
در حال حاضر رژيم غاصب صهيونيستى به پشتوانه آمریکا به جنایات گستردهای دست زده است. علاوه بر این، زندان گوانتانامو و ابوغریب،حمله به مردم بیگناه توسط هواپيماهاى بىسرنشين در افغانستان و پاكستان و تجهیز گروهکهای تروریستی در غرب آسیا و حمایت همهجانبه از جنایات این گروهکها نیز از جمله اقدامات ضدبشری آمریکا میباشد.
این امر برکسی پوشیده نیست و حقیقت بسیار روشن و آشکاری است که ایالات متحده به دلیل دخالتهای خود در امور مناطق دیگر و عدم رعایت حریم ملی و تجاوز به حقوق آنها به عنوان بزرگترین کشور ناقض حقوق بشر در جهان شناخته شده است.
این کشور استعمارگر که همواره خود را به عنوان پایهگذار حقوق بشر و ناجی کشورهای جهان معرفی میکند، حتی در خاک خود نیز به اقدامات ضدبشری دست میزند. نژادپرستی در ایالتهای مختلف آمریکا اکنون به مصداقی روشن از نقض حقوق بشر تبدیل شده است و سیاهپوستان تنها به دلیل رنگ پوستشان توسط پلیس این کشور مورد حمله قرار گرفته و به قتل میرسند و حتی دادگاه نیز قاتلان را تبرئه میکند!
واقعیت آن است که اکنون حقوق بشر به ابزاری در دست آمریکا برای فشار بر کشورهای مستقل بدل شده و گزارش جدید حقوق بشر آمریکا علیه کشورمان، جدیدترین مصداق این روش میباشد.
پیگیری اشاره رهبر معظم انقلاب در نامگذاری هفته دوم تیرماه تحت عنوان هفته حقوق بشر آمریکایی، توسط سازمانهای ذیربط میتواند مقدمهای باشد بر نمادسازی سیاستهای ضدحقوق بشری آمریکا در جهان.