نایب رئیس مجلس شورای اسلامی:
ایران امروز به یک قدرت در دنیای اسلام تبدیل شده است
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی گفت: ایران اسلامی امروزه به یک قدرت تعریفشده در جغرافیای دنیای اسلام و منطقه تبدیل شده است.
حجتالاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابی فرد در آیین گرامیداشت بیست و هشتمین سالگرد بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت که با حضور جمعی از مقامات کشوری و استانی و اقشار مختلف مردم این شهرستان در سرچاوی محل اصابت بمبهای شیمیایی هواپیماهای رژیم بعثی عراق برگزار شد، افزود: ایران اسلامی امروز در تمامی مناسبتها و تحولات بینالمللی و منطقهای نقش سازندهای را ایفا میکند.
وی از ایران به عنوان نماد امنیت در جهان یاد کرد و ادامه داد: این امنیت و اقتدار دستاورد مقاومتها و پایمردیهای شما ملت ایران و مرزداران غیور سردشتی است.
حجتالاسلام ابوترابی فرد اضافه کرد: غیرت و ایستادگی ملت ایران باعث شده تا کشورمان به یک قدرت دفاعی برتر در جهان مبدل شود به طوری که حتی رئیس جمهوری آمریکا نیز به خود اجازه نمیدهد در قبال ملت ایران از گزینه نظامی در سخنانش استفاده کند.
نایب رئیس مجلس از سردشت به عنوان نماد مظلومیت ملیتی یاد کرد که از جغرافیای ایران اسلامی و هویت دینی و اسلامی خود با تمام توان دفاع کردند.
وی گفت: دشمن شهر سردشت را بیش از 70 بار مورد اصابت بمباران هوایی و توپخانهای خود قرار داد تا بتواند مقاومت و ایستادگی آنها را در هم شکسته و انسجام ملی را از آنها بگیرد.
ابوترابی فرد بیان کرد: دشمن با اقدامات غیرانسانی و ناجوانمردانه خود برای ملت ایران تلاش میکرد مردم ایران را در برابر نظام سلطه و استکبار تسلیم کند اما ملت ایران در زیر سایه رهبری صالح و مقتدر با الهام گرفتن از وحدت ملی در برابر زیادهخواهیهای دشمنان ایستادند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت و شرایط شهرستان مرزی سردشت گفت: باید راه را برای شکلگیری منطقه آزاد اقتصادی در این شهرستان فراهم کرده و ارکان فعالیت اقتصادی بیشتری را برای مردم این منطقه به وجود آورد.
در این مراسم همچنین پیام وزیر انفال اقلیم کردستان عراق نیز به مناسبت سالروز بمباران شیمیایی شهرستان مرزی سردشت قرائت شد.
در هفتم تیر 1366 رژیم بعثی عراق با استفاده از بمبهای شیمیایی چهار نقطه پرازدحام سردشت را بمباران کرد که در این حمله ناجوانمردانه 119 نفر از ساکنان غیر نظامی شهر شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفته و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.
بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیعترین تهاجم شیمیایی بود که آثار و مشکلات منفی بسیاری به جود آورد و این شهر اولین شهر قربانی جنگافزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هستهای هیروشیما نامیده شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر امور خارجه در پیامهای جداگانه به همایش گرامیداشت سالروز بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت بر پیگیری احقاق حقوق قربانیان سلاحهای شیمیایی کشورمان تأکید کردند.
علی لاریجانی در پیام خود به مردم شریف سردشت تأکید کرده است: تصویر جنایت بمباران شیمیایی سردشت از اذهان ملت بزرگ ایران و دیگر آزاداندیشان جهان محو نمیشود.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان نیز در پیام خود ضمن گرامیداشت بیست و هشتمین سالگرد بمباران شیمیایی سردشت از پیگیریهای این وزارتخانه برای احقاق حقوق جانبازان و قربانیان سلاحهای شیمیایی کشورمان از طریق قانونی و در سطح بینالمللی خبر داد.
وی در این پیام یادآوری کرده است: جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو فعال سازمان منع سلاحهای شیمیایی به همراه سایر کشورهای عضو تا انهدام کامل تمامی ذخایر سلاحهای شیمیایی کشورهای دارنده به ویژه آمریکا و روسیه تلاش خواهد کرد و از این کشورها میخواهد به تعهدات کنوانسیونی خود در این رابطه پایبند باشند.
جانبازی 75 هزار شیمیایی هنوز احراز نشده است!
بنابر این گزارش، در حالی بیست و هشتمین سالگرد بمباران شیمیایی مردم بیدفاع سردشت توسط رژیم بعثی عراق برگزار میشود که هنوز بنیاد شهید و امور ایثارگران موفق به تأیید و احراز جانبازی برای مصدومین این حوادث در کشور نشده است.
به گزارش ایرنا، در همین رابطه رسول خضری نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی در این همایش از دولت خواست که در احراز مصدومیت شیمیایی مجروحان شیمیایی این شهرستان و دیگر مجروحان شیمیایی کشور اقدام جدی کند.
وی اضافه کرد: از دولت میخواهیم نسبت به طرح دعوی دادگاههای بینالمللی اقدام و در اجرای این قانون گامهای اساسی بردارد.
خضری با اشاره به سکوت مجامع بینالمللی نسبت به حادثه بمباران شیمیایی سردشت گفت: اگر سکوت این مجامع نبود هرگز شاهد بمباران شیمیایی شهر حلبچه از سوی رژیم بعث عراق در همان سال نبودیم.
وی از سردشت به عنوان شهر صلح جهان یاد کرد و افزود: از مسئولان درخواست میکنم در تقویم رسمی کشور در چنین روزی سردشت را به نام شهر صلح، ثبت و معرفی کنند.
گفتنی است، همایش یاد و خاطره شهدای بمباران شیمیایی شهرستان مرزی سردشت عصر روز یکشنبه با حضور نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، معاون کنسولی وزیر امور خارجه، استاندار آذربایجان غربی، جمعی از میهمانان اقلیم کردستان عراق و خانواده شهدا و جانبازان شیمیایی این شهرستان در «سرچاوی» محل اصابت بمبهای شیمیایی رژیم بعثی عراق به این شهر برگزار شد.
هفتم تیر 1366 رژیم بعثی عراق با استفاده از بمبهای شیمیایی چهار نقطه پر ازدحام سردشت را بمباران کرد که در این حمله ناجوانمردانه 119 نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفته و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.
بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیعترین تهاجم شیمیایی بود که آثار و مشکلات منفی بسیاری به وجود آورد و این شهر اولین شهر قربانی جنگافزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هستهای هیروشیما نامیده شد.
شهرستان سردشت با 111 هزار نفر جمعیت در 250 کیلومتری جنوب ارومیه مرکز استان آذربایجان غربی و هممرز با کشور عراق واقع شده است.