kayhan.ir

کد خبر: ۴۸۱۲۵
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۳
گزارش خبری کیهان

ابراز نگرانی آمریکا از ورود مجلس به عرصه مذاکرات هسته‌ای

مقامات آمریکایی از ورود مجلس شورای اسلامی به عرصه مذاکرات هسته‌ای به شدت نگران شدند و نسبت به این اقدام واکنش نشان دادند.


نمایندگان مجلس شورای اسلامی، روز یکشنبه کلیات طرح الزام دولت به حفظ حقوق و دستاوردهای هسته‌ای را به تصویب رساندند.
ورود مجلس به بحث مذاکرات هسته‌ای، نگرانی مقامات آمریکایی را برانگیخت.
 «بلومبرگ» به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت:  توافقی که اجازه دسترسی‌های مورد نظر را ندهد، امضا نمی‌کنیم.
یک مقام آمریکایی به مصوبه مجلس شورای اسلامی در خصوص کلیات طرح صیانت از دستاوردهای هسته‌ای واکنش نشان داد.
به نوشته سایت شبکه «بلومبرگ»، این مقام وزارت خارجه آمریکا که خواسته نامش فاش نشود، با صدور بیانیه‌ای اعلام کرده است که واشنگتن با توافقی که در آن دسترسی‌ها و اقدامات شفاف‌ساز لازم برای ارزیابی کامل برنامه هسته‌ای ایران لحاظ نشده باشد، موافقت نخواهد کرد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز یکشنبه کلیات طرح الزام دولت به حفظ حقوق و دستاوردهای هسته‌ای را با رأی بالایی به تصویب رساندند.
مقام آمریکایی مورد استناد بلومبرگ مصوبه مجلس را تصمیمی اولیه توصیف کرده و گفته است که هنوز تا تصویب نهایی این طرح و تبدیل آن به قانون فاصله وجود دارد.
با این وجود، بلومبرگ مدعی شده است که این مصوبه به دلیل محدود کردن دایره بازرسی‌ها، می‌تواند موجب پیچیدگی مذاکرات و دشواری توافق شود.
این در حالی است که پیش از این کنگره آمریکا طی مصوبه‌های متعدد، شروط زیادی را برای توافق هسته‌ای و همچنین نحوه برداشته شدن تحریم‌ها مشخص کرده است.
 نقش مجلس در صورت اعمال تحریم جدید
«ناصر سودانی» نایب‌رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به دستور کار امروز( سه‌شنبه) مجلس جهت بررسی جزئیات طرح الزام دولت به حفظ حقوق و دستاوردهای هسته‌ای گفت:‌ بند اول این طرح تصریح می‌دارد که همه تحریم‌های ایران باید در روز اول اجرای تعهدات ایران لغو شود.
وی از احتمال بالای شیطنت آمریکایی‌ها در اعمال تحریم‌های جدید پس از لغو تحریم‌های کنونی سخن گفت و افزود: هیچ بعید نیست که آمریکا از این شگرد استفاده کند و با این بهانه که متعهد شده است طبق توافق، صرفاً تحریم‌های کنونی را لغو کند، به موازات برداشتن تحریم‌های فعلی، تحریم‌های جدید اعمال کند.
سودانی در ادامه گفت:‌ در صورتی که آمریکا بخواهد هرگونه تحریم مضاعفی علیه کشورمان اتخاذ کند مجلس شورای اسلامی آماده است دست به کار شده و نقش ملی خود را ایفا کند.
 عدم بازرسی از مراکز نظامی به قانون تبدیل می شود
«عبدالرضا عزیزی» نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح مجلس برای الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته‌ای کشور گفت: طرح مجلس برای الزام دولت در حفظ دستاوردهای هسته‌ای در واقع سوپاپ اطمینانی از سوی مجلس در بحث مذاکرات است و این به این معنا نیست که تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان در مذاکرات از چارچوب‌های ترسیم شده توسط نظام عدول کرده است.
وی افزود: آنچه که رهبر معظم انقلاب در بحث عدم بازرسی از مراکز نظامی فرموده‌اند در این طرح مجلس به قانون تبدیل می‌شود تا همگان اطمینان خاطر داشته باشند که مجلس و دولت در بحث مذاکرات در چارچوب قانون حرکت کرده و خطوط قرمز را رعایت کنند.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به بررسی طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته‌ای در جلسه امروز(سه شنبه) مجلس گفت: قطعاً‌ این طرح با استقبال زیاد نمایندگان همراه شده و با رأی بالایی در مجلس به تصویب خواهد رسید.
 کلیه تحریم‌ها
 باید یکجا لغو شود
«سید شریف حسینی» نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص گفت: برخلاف برخی مسائلی که مطرح می‌شود مبنی بر اینکه این طرح دست و پای مذاکره‌کنندگان را می‌بندد و اجازه نمی‌دهد که تیم مذاکره کننده با آزادی بیشتری به کار خود ادامه دهد، این طرح یک قانون است و قانون برای یک زمان محدود نیست و حال و آینده کشور را در نظر می‌گیرد و در راستای کمک به دولت در بحث مذاکرات در مجلس مطرح شده است.
عضو هیئت رئیسه مجلس اظهار داشت: همانطور که در جزئیات طرح به آن پرداخته شده تحریم‌های اعمال شده علیه ایران باید به طور یکجا لغو شود و مجلس و دولت نظر واحد دارند و اینکه این موضوع به قانون تبدیل شده به این معنا نیست که تیم مذاکره‌کننده نظری غیر از این دارد.
 بهتر است طرح اصلی تصویب شود
به گزارش فارس، «ابراهیم آقامحمدی» نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس شورای اسلامی با یادآوری ممانعت هیئت رئیسه از در دستور قرار گرفتن طرح الزام دولت به حفظ حقوق و دستاوردهای هسته‌ای گفت: در نهایت این طرح با جمله‌بندی متفاوت در صحن علنی قرائت شد.
وی در ادامه تصریح کرد: از آنجا که کلیات طرح، هفته گذشته به تصویب مجلس رسیده بود تغییر در مفاد آن قانوناً خلاف بود و براساس ماده 133 آیین‌نامه داخلی مجلس فقط با رای خود نمایندگان می‌توان مصوبه مجلس را تغییر داد لذا روز یکشنبه آیین‌نامه مجلس و قانون کاملاً نادیده گرفته شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با ابراز تاسف از تحت تاثیر قرار گرفتن هیات رئیسه و برخی دیگر در داخل مجلس از خارج مجلس اضافه کرد: نمایندگان برای اینکه وحدت در زمینه حفظ دستاوردهای هسته‌ای خدشه‌دار نشود به ناچار به طرح تغییر کرده رای مثبت دادند.
نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس شورای اسلامی گفت: در طرح اولیه که به تصویب مجلس رسیده بود قید شده بود که نتیجه مذاکرات جهت تطبیق با مصوبات قانونی بر اساس اصول 77 و 125 قانون اساسی باید به مجلس ارائه شود اما هیئت رئیسه در طرح قرائت شده دیروز عبارت «مصوبات قانونی» را حذف کرد و خط زد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان ابراز امیدواری کرد در جلسه علنی امروز(سه شنبه) نمایندگان به طرح اصلی بازگشته و تغییرات صورت گرفته را در طرح الزام دولت به حفظ حقوق و دستاوردهای هسته‌ای اصلاح کنند و به هویت خود بازگرداند.