علی لاریجانی:
بیشتر مشکلات مربوط به سوء مدیریت هاست مسائل داخلی ربطی به تحریم ها ندارد
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بیشتر مشکلات ما مربوط به سوءمدیریت هاست و بخش کوچکی مربوط به تحریم ها می شود و ما نباید همه مسایلمان را به تحریم مرتبط کنیم،زیرا خیلی از این مسایل داخلی ربطی به تحریم ها ندارد.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با رئیس و اعضای هیاتمدیره جدید اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران گفت: ایران کشوری پهناور و با امکانات زیاد است ولی بخش خصوصی کشور متناسب با این امکانات رشد نکرده و این در حالی است که برخی همسایگان که از نظر استعداد و امکانات وضع مطلوبی ندارند با اعتماد به بخش خصوصی توانستند به بازارهای بسیاری از کشورها راه پیدا کنند. لاریجانی تصریح کرد: نظارت و ساماندهی دو امری است که باید به خود تشکل ها واگذار شود اما قبل از آن باید حس مسئولیت پذیری تشکلها افزایش پیدا کند که خدای ناکرده با بروز خطا و یا یک اشتباه و در اثر کم کاری کشور دچار عقب افتادگی نشود.
وی افزود: تنوع رفتارها و کارکردها بگونه ای باید جهت دهی شود که همه از این فکر استقبال کنند که تقویت بخش خصوصی به نفع کشور است و دولت و مجلس در این امر با هم همفکر هستند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات اقتصادی موجود متذکر شد: بیشتر مشکلات ما مربوط به سوء مدیریت هاست و بخش کوچکی مربوط به تحریمها می شود و ما نباید همه مسایلمان را به تحریم مرتبط کنیم،زیرا خیلی از این مسایل داخلی ربطی به تحریم ها ندارد و باید بتوانیم اول این دردها را علاج کنیم.
لاریجانی با اشاره به نقش و اهمیت اجرای اصل 44 گفت: بخش خصوصی کشور حالتی نیمه جان دارد و سیستم های حکومتی باید این بخش را صاحب کار بداند و راه را برای ادامه فعالیت موثر بخش خصوصی در جامعه باز کند.
به گزارش فارس، رئیس قوه مقننه فساد اداری و ساختاری را از جمله مشکلات بدنه کشور دانست و تصریح کرد: فربه و سنگین بودن ساختار اجرایی کشور مشکل بزرگی است که مانع اجرای سریع و صحیح امور می شود. ما باید بدنه اجرایی چابک داشته باشیم و نظارت را به بخش های مدنی بسپاریم.
وی افزود: استفاده صحیح از منابع از جمله موارد دیگر است که ما در آن ضعف اساسی داریم و دلیل یکی از آنها نبودن طرح جامع آمایش سرزمین است که باعث می شود بسیاری از سرمایه گذاریهای بی حاصل و سنگین در مکان های نادرست کلید بخورد و نیمه کار رها شود.
رئیس مجلس دو منبع سخت افزاری و نرم افزاری را از سرمایه های مهم کشور دانست و اظهار داشت: اگر کارخانه های ما به عنوان سخت افزاری و نیروهای انسانی مستعد را به عنوان منابع نرم افزاری بکار اندازیم، بسیاری از مشکلات اقتصادی رفع و از حالت رکود خارج می شویم.