معاون وزیر کشاورزی اعلام کرد
نابودی درختان لیموترش به دلیل ورود میوههای وارداتی آلوده
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: واردات غیرقانونی انواع میوههای آلوده به مگس مدیترانهای باعث شد چندین هزار هکتار باغ لیموترش در مناطقی مانند رودان از بین برود و این حاصل سودجویی عدهای دلال است که به نام پیلهوران و مرزنشینان اقدام به واردات میوههای آلوده میکنند.
محمدعلی طهماسبی اظهار داشت: وزیر جهاد کشاورزی طی چند روز نامههای متعددی به استانداران مرزی نوشتند که از واردات غیرقانونی میوههای آلوده به نام واردات پیلهوری جلوگیری کنند، چرا که آفت این میوهها تولید داخلی را تهدید و نابود میکند.
وی به ایسنا گفت: برخی میخواهند با دلالی و واسطهگری در کشور شغل ایجاد کنند اما اگر اینگونه اشتغالزایی ممکن بود، تاکنون باید مشاغل فراوانی در کشور ایجاد میشد و بیکاری نداشتیم.
معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: مگس میوه مدیترانهای که بیشاز هزار محصول میزبان دارد و میتواند برای آنها خطرناک باشد، در واردات محمولههای مرکباتی که از مرزهای غربی کشور و از طریق واردات پیلهوری صورت گرفت، مشاهده شده است.
طهماسبی اعلام کرد: واردات غیرقانونی انواع میوههای آلوده به مگس مدیترانهای باعث شد چندین هزار هکتار باغ لیموترش در مناطقی مانند رودان از بین برود و این حاصل سودجویی عدهای دلال به نام پیلهوران و مرزنشینان است، چرا که آنها پولی برای واردات هنگفت میوه ندارند و مجبورند کارتهای خود را به یک مشت دلال بدهند.
معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: براساس قانون واردات پیلهوری انواع کالا و خدمات باید به اندازه نیاز مرزنشینان برای تامین رفاه آنها باشد نه اینکه با واردات پیلهوری دلالان اشتغال و تولید داخلی را از بین ببریم.
طهماسبی با بیان اینکه چه کسی مسئول واردات این آفت و تهدید تولید ملی است، گفت: برخی با واردات پیلهوری انواع میوه که بدون نظارت بهداشتی و غیرقانونی به کشور صورت میگیرد، تصور میکنند اشتغال ایجاد کردهاند، چراکه با این واردات شغلها و تولید ملی تهدید میشود.
وی افزود: باغداران و تولیدکنندگان محصولات کشاورزی شغل و درآمد خود را به خاطر تعدادی دلال از خدا بیخبر از دست میدهند.
مسئولان وزارت جهادکشاورزی به عنوان متولی تعیین سیاستهای این حوزه با انداختن توپ مبارزه با واردات این کالاها به زمین ستاد مبارزه با قاچاق کالا، همچنان اعلام میکنند واردات میوه به کشور ممنوع است و مسئولیت مقابله با قاچاق نیز بر عهده این وزارتخانه نیست.
در همین زمینه علی محسنی، معاون دفتر امور میوههای سردسیری و خشک وزارت جهادکشاورزی به مهر گفت: بر اساس ماده ۱۶ قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی و منابع طبیعی واردات تمام اقلام میوهها به استثنای چند مورد، ممنوع است و وزارت جهادکشاورزی همواره بر اجرای صحیح این قانون تاکید دارد.
گفتنی است معضل قاچاق میوه منحصر به مرزهای غربی کشور نیست. زمستان سال گذشته بود که خبرهایی مبنی بر قاچاق میوه از مرز پاکستان منتشر شد. مدیرکل مبارزه با قاچاق کالای هدف ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در اینباره گفته بود: متاسفانه بخشی از میوههای وارداتی نظیر نارنگی به صورت محدود اما غیرقانونی و قاچاق از کشور پاکستان وارد کشور میشود که بخشی از این میوهها توسط ترددکنندگان مرزی در استان سیستان و بلوچستان و به وسیله اتوبوسها و بعضا خودروهای سواری به استانهای دیگر منتقل میشوند.
نخعی افزود: ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز به منظور پیشگیری از این موضوع اقدام به ابلاغ موضوع به نیروی انتظامی و کمیسیونهای استانی کرد که در نتیجه شاهد کشف و توقیف بیش از یکصد تن میوه که عمده آن نارنگی پاکستانی است، بودیم.
شایان ذکر است مسئله مهم قاچاق مسیر تنفس تولید ملی را در بسیاری حوزهها سد کرده است به طوری که اولین و بیشترین فشارها بر مردم عادی که برای گذران معیشت خود به تولید مشغولند وارد میکند. ضروری است مسئولان با ایجاد سیستم نظارت متمرکز برای پیشگیری و مبارزه در این زمینه گامهای جدی و به دور از تبلیغات بردارند.