kayhan.ir

کد خبر: ۴۷۹۹۴
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۲
برای مقابله با تب کنگو

سازمان دامپزشکی: گوشت گرم 18 ساعت در یخچال بماند

سازمان دامپزشکی اعلام کرد: مردم برای جلوگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو از گوشت گرم استفاده نکنند.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی با بیان اینکه تب کریمه کنگو هیچ علایمی در دام ندارد، گفت: باید به مردم اطلاع‌رسانی شود که چگونه با رعایت اقدامات بهداشتی از ابتلا به این نوع بیماری مصون بمانند.
داریوش جهان‌پیما در گفت‌وگو با مهر با بیان اینکه یکی از راه‌های انتقال عارضه تب کریمه‌کنگو گزش فرد توسط کنه است، اظهار داشت: ارتباط با ترشحات دام، ذبح غیربهداشتی و خارج از کشتارگاه و رعایت نکردن بهداشت فردی از عوامل ابتلا به این بیماری هستند.
جهان‌پیما با اشاره به اینکه بیماری مذکور هیچ علایمی در دام ندارد، گفت: بنابراین ما نمی‌توانیم تشخیص دهیم چه گله‌ای سالم و چه گله‌ای آلوده است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه مردم باید یک‌سری اقدامات بهداشتی را هنگام تماس با دام و ترشحات حیوان رعایت کنند، گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید این آموزش را به مردم جامعه بدهد، ضمن اینکه همه دامداران نیز باید آموزش ببینند و مسائل بهداشتی را رعایت کنند.
جهان‌پیما اضافه کرد: رعایت مباحث بهداشتی فقط برای مقابله با کریمه کنگو نیست، پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های دیگر از جمله تب مالت نیز به این اقدامات میسر است.
وی با اشاره به مواردی از آموزش‌هایی که باید به مردم داده شود، گفت: باید به مردم اطلاع‌رسانی شود که لبنیات غیرپاستوریزه مصرف نکنند، با دام و ترشحات دام ذبح شده تماس نداشته باشند و در این موارد حتما از دستکش استفاده کنند؛ باید به آنان آموزش داده شود که با دام ذبح شده چگونه رفتار کنند تا از انتقال آلودگی‌های احتمالی مصون بمانند.
جهان‌پیما، رکن اصلی برای کاهش ابتلا جمعیت انسانی به بیماری‌های مشترک انسان و دام را رعایت مسائل بالا دانست و گفت: در همه کشورها ابتلا به بیماری‌های دامی با عنوان بیماری‌های مشترک اتفاق می‌افتد اما از علل اینکه شیوع این بیماری‌ها در کشورهای اروپایی و آمریکا کمتر است، آموزش صحیح افراد جامعه است.
این مقام مسئول با بیان اینکه مهم‌ترین اقدام این است که به مردم اطلاع‌رسانی شود چگونه از خود مراقبت کنند، تاکید کرد: مردم از مصرف گوشت گرم خودداری کنند.
وی، گوشتی را که دست کم 24 ساعت در پیش سردکن کشتارگاه می‌ماند و سپس توزیع می‌شود را گوشت سرد عنوان کرد و افزود: چندین سال است دامپزشکی این کار را می‌کند ضمن اینکه اگر مردم گوشتی را مورد استفاده قرار می‌دهند که ذبح آن را خودشان انجام داده‌اند یا تحت عنوان نذری دریافت کرده‌اند، قبل از مصرف بین 1‍8 تا 24 ساعت آن را در یخچال قرار دهند.
این مقام مسئول درباره احتمال انتقال بیماری با گوشت گرم به انسان، اضافه کرد: با توجه به اینکه دام بیمار قبل از کشتار علایمی مبنی بر بیمار بودن ندارد، اگر خانم خانه‌داری گوشت گرمی دریافت کند و با دست زخم شده یا دستی که در هنگام کار زخم می‌شود، با این گوشت در تماس باشد احتمال انتقال آلودگی به بدن این فرد وجود دارد.
جهان‌پیما ادامه داد: اما اگر گوشت در یخچال بماند PH اسیدی که پس از 24 ساعت در آن ایجاد می‌شود باعث از بین رفتن ویروس می‌شود ضمن اینکه گوشت طعم بهتری نیز پیدا می‌کند.
وی، ذبح دام خارج از کشتارگاه را نیز مخاطره‌آمیز دانست و افزود: توصیه ما این است که چنین کاری حتما تحت نظارت انجام شود، افرادی هم که تمایل دارند این کار را خودشان انجام دهند ایمنی و بهداشت فردی را رعایت کنند.
جهان‌پیما با اشاره به انتقال آلودگی از راه گزش کنه تصریح کرد: توصیه اکید ما به مردم این است که کنه را با دست از بدن دام جدا نکنند، از در دست گرفتن و له کردن آن جدا خودداری کنند، بسیاری از چوپانان و دامپروران این کار را انجام می‌دهند که همین مسئله سبب انتقال ویروس به آنان می‌شود در حالی که روش مبارزه با کنه سم‌پاشی بدن دام است.
این مقام مسئول درباره علائم کریمه‌کنگو در انسان نیز گفت: خون‌ریزی‌های زیر جلدی و خون‌ریزی‌های عمومی از علایم این بیماری در انسان و ممکن است منجر به فوت او شود اما اگر بیماری به موقع تشخیص داده و درمان‌های کمکی شود، فرد از مرگ نجات پیدا می‌کند.