kayhan.ir

کد خبر: ۴۷۹۱۲
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۰
معاون فرهنگی قوه قضائیه با کنایه به سخنان روحانی:

مسئولان ،کشور را محتاج مذاکرات نشان ندهند

معاون فرهنگی قوه قضائیه با تاکید بر اینکه سیاستمداران و مسئولان کشور باید از محتاج بودن کشور به موفقیت مذاکرات خودداری کنند، گفت: با توجه به زندگی جاری مردم اگر بگوییم از جیب خالی مردم خبر ندارید و از طرف دیگر بگوییم که آب و نان مردم وابسته به مذاکرات است اصلاً واقعیت ندارد.

حجت‌‌الاسلام و المسلمین هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضائیه در گفت‌وگو با فارس در رابطه با مذاکرات هسته‌ای گفت: مذاکرات هسته‌ای بسیار دشوار است و جبهه سختی است که هم سیاسی و دیپلماتیک و هم فناورانه و علمی است که برای انقلاب ما آوردگاهی بزرگ است.
وی افزود: بر این اساس کسی نباید آن‌را کم اهمیت در نظر بگیرد چرا که فقط موضوع هسته‌‌ای مسئله اصلی نیست و در واقع کسانی که با ما وارد مذاکره شده‌اند هدف‌شان در منگنه قرار دادن کلیت نظام است.
صادقی تصریح کرد: این موضوع از سلوک و رفتارهای حاشیه مذاکرات و تبعیضی که بین ما و دیگران قائلند کاملاً مشهود است چرا که بسیاری کشورهای دیگر وجود دارند که فعالیت‌های بسیار غیرقانونی دارند که ما آنها را نداریم ولی مذاکره‌کنندگان طرف ما، کاری با آن کشور‌ها ندارند.
معاون فرهنگی قوه قضائیه تأکید کرد: همین رژیم منحوس صهیونیستی تعداد زیادی کلاهک هسته‌ای دارد ولی هیچ کس با آن کاری ندارد و  کشورهای غربی فقط با ایران مشکل دارند و از اینجا می‌توان فهمید که آنها با اصل نظام مشکل دارند و موضوع هسته‌ای فقط بهانه است.
وی گفت:‌کشورهای غربی و مذاکره‌‌کنندگان با ما می‌دانند که ما در مسیر دستیابی به سلاح هسته‌ای حرکت نمی‌کنیم ولی آنها دائم این شعار را می‌دهند تا بتوانند اهرم فشاری بر ما ایجاد کنند و به نوعی می‌توان گفت ما اکنون در جنگ به سر می‌بریم و این طور نیست که یک فضای عادلانه و منصفانه گفت‌وگو وجود داشته باشد.
صادقی با زیر سوال بردن تئوری برد-برد افزود: اینجا جایی است که قدرت، حرف اول را می‌زند و چنانچه قوی باشیم می‌توانیم در این مذاکرات برنده شویم و اگر از موضع ضعف برخورد کنیم قطعاً بازنده‌ایم.
وی با انتقاد از دیپلماسی خنده خاطرنشان کرد: گاهی لازم است بازی‌های مختلفی صورت گیرد، یعنی همیشه نباید بازی خنده در کار باشد و لازم است گاهی اخمی هم صورت گیرد چرا که دیپلماسی عرصه انواع بازی‌هاست و در حقیقت دیپلماسی مثل تئاتر است و همه ژست‌ها باید گرفته شود و فرد بلد باشد همه گونه ژست بگیرد.
صادقی تصریح کرد: یک جا باید ژست فریاد، جای دیگر ژست خنده و جای دیگر ژست قهر بازی شود و همه اینها باید در دیپلماسی وجود داشته باشد.
معاون فرهنگی قوه قضائیه گفت: اینکه رهبر معظم انقلاب فرمودند ما گاهی باید نرمش قهرمانانه داشته باشیم با توجه به توضیحات خود ایشان بدین معنا است که مثل یک کشتی‌گیر که نرمش نشان می‌دهد و یکجا فرود می‌آید تا طرف مقابل ظاهراً از سمتی وارد شود  تا وی را دور بزند عمل شود که این موضوع نه برای شکست بلکه برای مانور دادن و حرکت بهتر صورت می‌گیرد.
وی گفت: ‌اگر بتوانیم در مذاکرات از این ترفندهای مختلف هرچه بیشتر استفاده کنیم موفق خواهیم بود که البته ما این موضوع را مشاهده نمی‌کنیم و شاید ما اطلاع نداریم و آنها حتماً استفاده می‌کنند ولی ظاهراً باید بیشتر استفاده شود.
صادقی تأکید کرد: ‌ما همیشه نباید خود را محتاج این مذاکرات نشان دهیم و به هر قیمتی مذاکره کنیم بلکه باید در جایی که لازم است میز مذاکرات را به شکل موقت ترک کنیم که این یک ترفند است.
معاون فرهنگی قوه قضائیه برخورد مسئولین کشور را از موضوعات دیگر کشور برشمرد و گفت: مذاکرات هسته‌ای عرصه وحدت ملی است و در این بحث وحدت ملی لازمه کار است چرا که باید از کشور یک صدا به گوش برسد و نباید اینقدر اختلاف و تنش وجود داشته باشد که البته شاخص اصلی هم رهبری است.
وی افزود: نباید خودمان را محتاج مذاکرات و کشور را محتاج نتیجه‌ بخشیدن مذاکرات نشان دهیم که این بدترین استراتژی است که یک سیاست‌مدار از خود نشان می‌دهد.
صادقی تأکید کرد: ما باید فقط از خود اقتدار، توانمندی و بی‌نیازی از مذاکرات را نشان دهیم و واقعاً این بی‌نیازی وجود دارد و ما می‌توانیم این بی‌نیازی را در جاری بودن زندگی مردم با وجود مشکلات مشاهده کنیم و اینکه بگوییم از جیب خالی مردم خبر ندارید و از طرف دیگر بگوییم که آب و نان مردم وابسته به مذاکرات است اصلاً واقعیت ندارد.
معاون فرهنگی قوه قضائیه خاطرنشان کرد: نه نان مردم و نه آب مردم محتاج به مذاکرات نبوده است و این حرف درستی نیست که برخی از مسئولان می‌زنند.