معاون وزیر راه و شهرسازی:
130 هزار دستگاه خودرو ناوگان باری کشور فرسوده است
معاون وزیر و رئیس سازمان راهداری و حمل ونقل و پایانهها گفت: بیش از 130 هزار دستگاه خودروی این ناوگان در بخش حملونقل کالا، عمری بالای 25 سال دارند و فرسوده هستند.
داوود کشاورزیان در جریان بازدید از آخرین وضعیت بهسازی راه کربلا (ایلام- مهران) در گفتوگو با خبرنگار ایرنا گفت: بیش از 65 هزار دستگاه خودروی ناوگان باری بالای 35 سال عمر در کشور وجود دارد که در این خصوص یک برنامهای از محل منابع شرکت نفت به تصویب شورای اقتصاد رسیده که امیدواریم در مرحله اول بتوانیم این تعداد ناوگان فرسوده را نوسازی کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: مقرر شد از محل صرفهجویی که در مصرف سوخت این ناوگان اتفاق میافتد شرکت نفت مبلغی را به عنوان یارانه سود وام پرداخت کند تا وامی را که سرمایهگذار برای نوسازی خودروی خود میگیرد با نرخ و سود کمتری باشد و بتواند اقساط خود را راحتتر پرداخت کند.
کشاورزیان یادآور شد: از محل منابع داخلی این سازمان هم بیشتر بر روی نوسازی ناوگان مسافری (اتوبوس، مینیبوس، ون و سواری) متمرکز شدهایم و برای هر کدام از این ناوگان مختلف یک سقف وامی معادل 70 درصد قیمت در نظر گرفته شده که این میزان به ترتیب در ون 80، مینیبوس 120 و اتوبوس 350 میلیون تومان تسهیلات کمبهره پرداخت میشود.
وی گفت: اگر بهره بانکی 25 درصد باشد تلاش میکنیم سرمایهگذار حداکثر 10 یا 12 درصد از سود وام را بپردازد و بقیه از محل منابع داخلی این سازمان به عنوان کمک یارانه سود تسهیلات بانکی پرداخت شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی در سفر به ایلام عملیات اجرایی پل کنجانچم در مسیر ارتباطی ایلام- مهران در کیلومتر 55 این جاده را آغاز کرد.
مدیر کل راه و شهرسازی استان ایلام گفت: این پل در ادامه طرح تکمیلی تعریض جاده راه کربلا (مهران- ایلام- کرمانشاه) در حد فاصل کیلومتر 55 تا 60 این جاده احداث میشود و دارای چهار دهنه به طول 23 متر است. ضمن اینکه کارهای تعریض جاده در این قطعه 5 کیلومتری نیز همزمان اجرا میشود.
سیدکمالالدین میرجعفریان افزود: مبلغ قرارداد ساخت این پروژه راه سازی 34 میلیارد ریال است که از محل اعتبارات سازمان راهداری وزارت راه و شهرسازی تامین و تخصیص یافته است.
وی یادآور شد: قطعه تکمیلی راه کربلا به طول 109 کیلومتر از میدان ارغوان در ابتدای شهر ایلام شروع و تا پایانه مرزی مهران نیز ادامه دارد.
به گفته وی، اکنون تعریض 52 کیلومتر از این جاده در 19 قطعه در دست بهسازی است و بیش از 330 میلیارد ریال اعتبار نیز تاکنون برای این قطعات هزینه شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام گفت: برای تکمیل این قطعات 900 میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز داریم ضمن اینکه 10 میلیارد ریال نیز به صورت امانی کار به پیمانکار واگذار شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی از اختصاص 460 میلیارد ریال از محل اعتبارات سازمان راهداری برای راههای استان ایلام (روکش آسفالت، سامانه روشنایی و...) در سال جاری خبر داد.
کشاورزیان گفت: در ایام اربعین حسینی سال قبل که با حجم عظیم تردد زوار عتبات عالیات از پایانه مرزی مهران مواجه بودیم، ظرفیتهای پایانه جوابگوی میزان جمعیت متقاضی خروج نبود و مشکلاتی به وجود آمد.
وی ادامه داد: در این خصوص تعداد گیتهای خروجی را چه در داخل پایانه و چه در سالن مسافربری از 14 گیت به 27 گیت افزایش یافته که با احداث گیتهای موقت در مجموع تعداد گیتها به عددد 96 میرسد.
وی خاطرنشان کرد: در کنار این عملیات تعریض راه ورودی به شهر مهران نیز در دستور کار قرار گرفته که این مهم هماکنون در قطعات مختلف با سرعت در دست اجرا است.
و همچنین از اختصاص 500 میلیارد ریال اعتبار برای پایانه مرزی مهران خبر داد.