kayhan.ir

کد خبر: ۴۷۶۸۶
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۶
نظر هنرمندان درباره حماسه بزرگ تشییع شهدا

مردم گفتند؛ خون شهدا در رگ‌های ما جاری است

سه هنرمند برجسته ایرانی در گفت‌وگو با کیهان، نظرات قابل تأملی درباره حماسه تشییع پیکرهای مقدس شهدا بیان کردند.
سرویس ادب و هنر-

مراسم تشییع پیکر 270 نفر از ستاره‌های آسمان ایثار و دلاوری که در میان آن‌ها جمعی از غواصان حضور داشتند، بار دیگر حیرت جهانیان را برانگیخت. مراسمی که هنرمندان نیز همپای سایر مردم در آن حضور داشتند. به همین مناسبت نظر سه نفر از هنرمندان مطرح کشورمان را درباره این حماسه بزرگ پرسیدیم.
هشدار به فراموشکاران
ناصر فیض، شاعر طنزپرداز هم در گفت‌وگو با خبرنگار کیهان، بیان کرد: مردم ما با حضور گسترده خود در مراسم تشییع شهدا به همه دنیا اعلام کردند که همان مردمی هستند که هشت سال در مقابل هجوم بیگانه ایستادند و امروز هم خواهند ایستاد. این حادثه بزرگ، تبلیغات غلط آن‌ها که می‌گویند مردم ایران به انقلاب پشت کرده‌اند را نقش بر آب کرد.
وی گفت: پس از گذشت سال‌ها از دوران دفاع مقدس، این حماسه بزرگ، تذکری بود برای اینکه در هشت سال دفاع مقدس چه گذشت و هشداری بود برای کسانی که آن دوران را فراموش کرده‌اند. اینکه ملت ما اهل جنگ نیست، اما اگر بیگانه‌ای بخواهد قدرت خودش را به ما تحمیل کند، در برابر آن کوتاه نمی‌آییم.
خالق کتاب «فیض بوک» افزود: مراسم تشییع پیکر پاک شهدا باعث شد تا بار دیگر با آرمان‌های انقلاب بیعت کنیم و نشان دهیم که همه ما بر سر این میثاق با هم هستیم. این اتفاق، فرصتی است برای اینکه با مرور حوادث گذشته، مسیر آینده خود را هموارتر کنیم. همان اتفاقاتی که سبب شدند تا ما به کشوری تبدیل شویم که همه معادلات مضحک جهانی را به هم بزنیم و امیدواریم که به اتفاق بزرگ جهانی و برپایی عدل و عدالت بر همه دنیا ختم شود.
فیض تصریح کرد: هر کس که سر سوزنی شرف و غیرت داشته باشد، حداقل کاری که می‌تواند انجام دهد، همراهی در این نوع مراسم و شنیدن حرف‌های بازماندگان و علاقه‌مندان به این شهداست.
چشم امید مردم به دستان بسته شهدا
نجم‌الدین شریعتی، مجری برنامه «سمت خدا» هم به بیان چند نکته درباره مراسم بزرگ تشییع پیکر مقدس شهدا و بویژه غواصان و خط‌شکنان شهید پرداخت. او در گفت‌وگو با خبرنگار کیهان گفت: یکی از اتفاقاتی که افتاد، معطر شدن فضای جامعه و به خصوص فضای مجازی بود. در این روزها، هر کس با هر سلیقه و منش و تفکری در فضای مجازی به شهدا عشق می‌ورزید و این هوای شهر و از آن بیشتر، فضای مجازی را عطرآگین کرد.
وی افزود: همه شنیده‌ایم که می‌گویند؛ ما شهدا را از دست نداده‌ایم، بلکه به دست آورده‌ایم. همه در مراسم تشییع پیکر شهدا، تجسم عینی این سخن را دیدیم. همه مردم آمده بودند تا این دستاوردها و در واقع سرمایه‌ها را مال خودشان بدانند و با افتخار آن را اعلام کنند.
شریعتی ادامه داد: در این مراسم، دستانی به تابوت شهدا متبرک شدند. همه مردم چشم امیدشان به دستان بسته این شهدا بود. آنها دستانشان را به شهدا نشان می‌دادند تا الغوث الغوث بگویند.
این مجری در پایان گفت: اولین بار که عکسی از شهدای غواص را در فضای مجازی دیدم و از واقعه بی‌خبر بودم، از یکی از دوستانم پرسیدم که چه خبر است؟ پاسخ داد که میهمان داریم. اما به نظر من این شهدا میزبان بودند و ما به میهمانی آنها رفتیم تا با دستان بسته‌شان به ما عزت و افتخار و سربلندی را هدیه کنند.
خون شهدا در رگ‌های نسل جوان جاری است
جهانگیر الماسی، معتقد است که حماسه روز سه‌شنبه نشان داد که خون همان جوانانی که هشت سال از دین و وطن خود دفاع کردند، امروز در رگ‌های نسل جدید جریان دارد.
این بازیگر سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرنگار کیهان گفت: تشییع پیکر شهدا از یک طرف اسباب خوشحالی شد. چون این مراسم نشان داد که هم مردم و هم تاریخ، قدر این عزیزان را که پیشتازان از خودگذشتگی و دلاوری بودند را هنوز هم می‌داند.
وی تصریح کرد: این بزرگواران زنده هستند، اگر نه فقط در قلب‌ها، که در شخصیت‌های جوانان امروزی که با شوق و انرژی در مراسم تشییع و گرامیداشت این شهدا شرکت کردند. یعنی خوشبختانه همان خونی که در رگ‌های آن جوانان جاری بود و باعث شد تا به مقابله با تجاوز و ستیز بیگانگان بایستند، امروز هم در رگ‌های جوانان ما جاری است.
الماسی ادامه داد: از طرفی، این مراسم اسباب غم قلبی ما شد که به یادمان آورد، بهترین جوانان این سرزمین در دورانی به دست ناجوانمردان و برای منافع کوتاه مدت سرمایه‌داری جهانی از میان ما رفتند، هر چند که نامشان ماندگار شد.
این هنرمند گفت: تابوت‌های این شهیدان، شناسنامه هویت فردی و جمعی ما ایرانیان هستند.