32 پایگاه اطفای حریق در عرصههای ملی راهاندازی شد
معاون فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور از راهاندازی 32 پایگاه اطفای حریق در عرصههای ملی سراسر کشور خبر داد.
به گزارش ایرنا، حیدر ابراهیمیفر دیروز در نشست خبری به مناسبت روز جهانی بیابانزدایی و اطفای حریق مراتع و جنگلها در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، افزود: از این تعداد پایگاه، 10 پایگاه اصلی و 22 پایگاه فرعی راهاندازی و تجهیز میشوند و نیروهای آموزش دیده که قابلیت اطفای حریق در جنگلها را دارند در این پایگاهها سازماندهی میشوند.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون پنج پایگاه در غرب و شمال کشور فعال هستند، اظهار داشت: یکی از مشکلات اصلی در حوزه جنگلها و مراتع پدیده آتشسوزی است که هم عامل طبیعی و هم انسانی دارد.
وی گفت: یکی از مشکلات اساسی در چند سال اخیر تغییر اقلیم است که منجر به گرم شدن زمین و ایجاد پدیده ریزگردها شده است و آتشسوزی مراتع و جنگلها نیز همبستگی مستقیم با تغییر اقلیم دارد.
ابراهیمیفر، بیاحتیاطی رهگذران، شکارچیان، دامداران و گردشگران را از مهمترین عوامل این آتشسوزیها دانست. معاون فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، عمده جنگلهایی را که آتش سوزی در آن ایجاد میشود و به سختی نیز مهار میشوند را جنگلهای سوزنی برگ دانست و بیان کرد: یکی از راههای کنترل این آتشسوزیها استفاده از گونههای بومی و پهن برگ
است.
معاون فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در ادامه به کنترل و اطفا حریق در مناطق صعبالعبور اشاره کرد و بیان داشت: 99 درصد اطفا حریق توسط نیروی انسانی انجام میشود ولی در مناطق صعبالعبور برای کشف و مدیریت اطفا حریق از پهباد، هواپیماهای تکسرنشین و دوسرنشین و بالگرد استفاده میشود.
ابراهیمیفر تعداد نیروها نسبت به عرصهها را بسیار کم دانست و اظهار داشت: به همین منظور آموزشهای لازم کنترلی و حفاظتی به مجریان و بهرهبرداران شامل دامداران، کشاورزان، عشایر و تعاونیهای جنگلی روستایی ارائه
میشود.
وی مردم و عشایر را بهترین دیدهبانان برای کنترل حریق و آگاهی رسانی به عوامل حفاظتی معرفی کرد و افزود: در سراسر کشور 300 تیم مردمی برای مهار آتشسوزیها تشکیل شده و همچنین از ظرفیت دهیاریها و شهرداریها نیز در این میان استفاده میشود.