kayhan.ir

کد خبر: ۴۷۱۷۱
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۶
یک کارشناس صنعت:

سازمان‌های دولتی قانون استفاده از کالای داخلی را دور می‌زنند

یک کارشناس بخش صنعت گفت: سازمان‌های دولتی با روش‌های مختلف قانون، «حداکثر استفاده از تولید داخل» را دور می‌زنند تا کالای خارجی نخرند.

آرمان خالقی در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: یکی از مشکلات تولیدکنندگان داخلی، واردات تجهیزات مشابه تولیدات داخلی است که به منظور حل این مشکل، در دولت قبل مقرر شد یک بانک اطلاعاتی از تجهیزات تولید داخل توسط وزارت صنعت فراهم شود تا در خرید شرکت‌های دولتی مدنظر قرار گیرد.
وی ادامه داد: این مسئله به طور جدی‌تر در دولت جدید مورد پیگیری قرار گرفته که باید ببینیم به چه نتیجه‌ای می‌رسد.
این کارشناس صنعت با اشاره به تصویب قوانینی در جهت حمایت از تولیدات داخلی، گفت: یکی از مقررات داخلی این است که اگر امکان تولید کالا یا تجهیزاتی در داخل وجود داشته باشد، برای واردات آن اقدام نشود ولی بر سر اجرای این قانون موانعی وجود دارد.
وی توضیح داد: یکی از این موانع، آن است که مسئول خرید شرکت‌های دولتی اعلام می‌کند قصد داریم خرید یکپارچه انجام دهیم و به این ترتیب، سفارش بالایی برای خرید تجهیزات انجام می‌شود که این حجم از سفارش در توان یک تولیدکننده داخلی نیست، در عین حال، تولیدکنندگان داخلی نیز چندان با یکدیگر همکاری ندارند تا با تشکیل کنسرسیوم نسبت به تامین نیاز شرکت‌های دولتی اقدام کنند.
خالقی افزود: به این ترتیب تولیدکنندگان داخلی از حضور در مناقصه شرکت‌های دولتی باز می‌مانند و در نتیجه شرکت‌های خارجی جایگزین آنها می‌شوند.
این کارشناس صنعت با تاکید بر لزوم طراحی مناقصه‌های داخلی بر اساس توان تولید داخل، گفت: یکی دیگر از موانع موجود بر سر راه استفاده از توان تولید داخل این است که شرکت‌های دولتی اعلام می‌کنند ما از توان تولید داخل اطلاعی نداریم و نمی‌دانیم چه کالاهایی در کشور تولید می‌شوند.
خالقی افزود: برای حل این مشکل قرار شد یک بانک اطلاعاتی از توان تولیدکنندگان داخلی شکل بگیرد تا مشخص شود برای هر محصول چقدر امکان تولید داخل وجود دارد.
وی اظهار داشت: به منظور جلوگیری از واردات کالاهای مشابه تولید داخل، سازمان مدیریت باید توجه زیادی به بودجه تخصیصی به سازمان‌های دولتی داشته باشد تا این بودجه بر مبنای حمایت از تولید داخل مصرف شود. از این طریق انحراف در مصرف بودجه کاهش می‌یابد و فقط کالاهایی وارد می‌شوند که امکان ساخت داخل نداشته باشند.
وی با اشاره به واردات برخی تجهیزات و کالاها در صنعت نفت با وجود ساخت داخل، گفت: این اتفاق در بخش کشاورزی نیز می‌افتد به طوری که شاهد واردات کود و سموم کشاورزی هستیم و واردات این نوع محصولات بدون مدیریت انجام می‌شود.
این کارشناس صنعت همچنین با اشاره به واردات توربین‌های بادی و تجهیزات کاربردی در استفاده از انرژی‌های خورشیدی، گفت: در حال حاضر توان داخلی بالایی برای تولید این نوع تجهیزات داریم ولی واردات آن جایگزین تولید داخل شده است.
خالقی تاکید کرد: برای جلوگیری از واردات کالاهای مشابه تولید داخل بهتر است از تشکل‌های تخصصی در مورد توان تولید این نوع کالاها در داخل استعلام شود و بر اساس آن در مورد واردات تصمیم‌گیری صورت گیرد.