رئيس مجلس خبرگان رهبری:
دولت نباید همه مسائل روزمره را به مذاکرات و تحریم گره بزند
رئیس مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه اصل مذاکرات هستهای مورد تایید نظام و رهبری است، گفت: دولت نباید همه مسائل روزمره را به تحریمها گره بزند و کارها نباید به نتیجه مذاکرات و توافق موکول شوند.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، آیتالله محمد یزدی روز پنجشنبه در اجلاسیه هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری که با حضور روسای کمیسیونهای مجلس در دبیرخانه خبرگان رهبری برگزار شد، اظهار کرد: هر روز خبرهای جدید از مذاکرات به گوش میرسد اما اصل اساسی اینکه تیم مذاکرهکننده مورد تایید رهبری، نظام و مردم هستند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به سر باز زدن طرف مقابل در مذاکرات از برخی توافقات خاطرنشان کرد: حال که در عمل به مرحله نگارش توافقنامه رسیدهایم آنها چنین رفتاری دارند.
وی ادامه داد: درخواست امتیازات جدید از جمله بازرسی از مراکز نظامی از جمله مواردی است که در این مرحله توسط طرف غربی صورت میگیرد اما برای ما، آنچه رهبر معظم انقلاب به عنوان خطوط اصلی در مذاکرات تعیین کردهاند اهمیت دارد.
آیتالله یزدی با بیان اینکه حق بهرهبرداری از فناوری هستهای متعلق به همه مردم و خدشهناپذیر است عنوان کرد: این حق را از کسی نگرفتهایم که حال بخواهیم برای استفاده از آن از دیگران اجازه بگیریم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه با اشاره به درخواستهای نابهجا از سوی 5+1 در مذاکرات هستهای گفت: این امور اعتماد ملت ایران را نسبت به گروه مقابل کمتر کرده است.
وی با تاکید بر رعایت خطوط قرمز تعیین شده از سوی رهبری در مذاکرات هستهای خاطرنشان کرد: همه جهان بداند که فعالیتهای ایران برای تحقق و توسعه دانش هستهای متوقف نمیشود و دستاوردهای هستهای هم تعطیلپذیر نیستند.
آیتالله یزدی افزود: مسائل جدیدی که از سوی طرف غربی عنوان میشوند بیاعتمادی را نسبت به آنها بیشتر میکنند و ما امیدواریم خطوط اصلی در مذاکرات مورد توجه قرار گیرند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: دولت نباید همه مسائل روزمره را به تحریمها گره بزند و کارها نباید به نتیجه مذاکرات و توافق موکول شوند بلکه توجه به قابلیتهای داخلی امری اساسی و مهم است.
وی با بیان اینکه وابستگی به نفت در اقتصاد ملی ایران باید کاهش یابد گفت: همچنین خصوصیسازی به معنای واقعی کلمه مورد توجه قرار گیرد نه اینکه باز هم شرکتهای دولتی، سهام دیگر شرکتها را خریداری کنند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه فرهنگ تجمل و مصرفگرایی در جامعه با سیاستهای اقتصاد مقاومتی همخوانی ندارد عنوان کرد: باید تا حد امکان از تشریفات بیهوده پرهیز کرد؛ برخی جشنها و مراسمی که برگزار میشوند انسان را متاثر میسازند چه اینکه میبینیم اخیرا آیین بازگشایی ارکستر ملی توسط وزارت ارشاد برگزار شده و تصاویر بزرگی از تجلیل وزیر از سینماگران در روزنامهها به چاپ رسیده است.
وی با اشاره به هزینههای فراوانی که در برخی بخشهای هنری بهویژه موسیقی صورت میگیرد گفت: عادیسازی این امر و توجه بیش از حد به اموری مانند موسیقی با سیاستهای اقتصاد مقاومتی سازگار نیست.
آیتالله یزدی با بیان اینکه مراجع عظام تقلید حساسیت ویژهای بر روی مسائل فرهنگی بهویژه عفاف و حجاب دارند افزود: دولت باید توجه ویژهای به این امر داشته باشد.
استاد حوزه علمیه قم در ادامه با تاکید بر اینکه همزبانی و همدلی دولت و ملت باید دو طرفه باشد گفت: دولت هم باید همدلی با مردم را در همه ابعاد در نظر داشته باشد.
استاد حوزه علمیه قم در خاتمه با اشاره به نزدیکی ماه رمضان عنوان کرد: گستردن سفرههای پر زرق و برق افطاری توسط دستگاهها و ادارات دولتی کار پسندیدهای نیست و با این امر موافق نیستیم بلکه آنچه در اسلام بر آن تاکید شده، سفرههای افطاری مردمی با هدف کمک و اطعام نیازمندان است.