بالاخره حق بهحقدار رسید!
دانشگاه هامبورگ در اقدامی نمادین مدرک دکترای اینگهبورگ زولم - راپوپورت را با 77 سال تاخیر به او اهدا کرد. این دانشگاه در دوران حکومت نازیها از اعطای مدرک به این پزشک به دلیل داشتن مادری یهودی، خودداری کرده بود.
اینگهبورگ زولم در سال تحصیلی 1937-38 زمانی که دستیار پزشک بیمارستان اسرائیلی هامبورگ (تاسیس 1843 میلادی) بود، دکترای خود را در مورد «فلج اعضا درپی ابتلا به بیماری دیفتری» نوشت.
او اما برای دفاع از تز خود به جلسه امتحان شفاهی دعوت نشد. در حکومت نازیها دانشگاه از اعطای مدرک دکترا به او به دلیل اینکه مادری یهودی داشت، خودداری کرد.
پدر اینگهبورگ تاجری پروتستان بود و دختر خود را نیز با تربیتی مسیحی بزرگ کرده بود. با این حال نژادپرستی نازیها مانع از آن شد که او علیرغم نمرات درخشان در دوران تحصیل بتواند مدرک خود را دریافت کند.
این پزشک 102 ساله البته نیازی به دریافت این مدرک از دانشگاه هامبورگ نداشت.اینگهبورگ زولم-راپوپورت یکی از پزشکان برجسته کودکان و دارای درجه پروفسوری است.
او سال 1938 همزمان با آغاز کوچ اجباری یهودیان به اردودگاههای کار و مرگ، آلمان را ترک و به آمریکا مهاجرت کرد.
او در آمریکا تحصیلات خود را به پایان رساند، مدرک پزشکی دریافت کرد و سپس با ساموئل راپوپورت، پزشکی برجسته که بعدها یکی از نامدارترین بیوشمیستهای اروپا شد، ازدواج کرد.او و همسرش اما به دلیل حمایت از حزب کمونیست در آمریکا دچار مشکل شدند. آنها پس از جنگ جهانی دوم به آلمان شرقی مهاجرت کردند.اینگهبورگ زولم-راپوپورت در بخش کودکان بیمارستان شریته (Charite) در برلین شرقی مشغول به کار شد و پس از تکمیل تحقیقات خود سال 1968 نشان پروفسوری را از آلمان شرقی دریافت کرد.
این بیمارستان مشهور به مناسبت تولد یکصد سالگی اینگهبورگ برای قدردانی از خدمات او و همسرش ساموئل که سال 2004 درگذشت، جشنی بزرگ برگزار کرد.دو دختر آنها سوزان و لیز نیز به عنوان پزشک و پرستار در همین بیمارستان خدمت کردند.
فیلم مستندی که از داستان زندگی خانواده راپوپورت در سال 2004 ساخته شد، جایزه بهترین فیلم تلویزیونی آلمان را دریافت کرده است.