فرمانده نیروی انتظامی در همایش جرایم سایبری:
فعالیت باندهای مواد مخدر و گروههای تروریستی در شبکههای اینترنتی
فرمانده نیروی انتظامی گفت: در حال حاضر دنیای سایبر به پناهگاهی برای انجام جرائم نوین تبدیل شده و هماکنون باندهای خرید و فروش مواد مخدر و فعالیت گروههای تروریستی و حتی درگیری بین برخی گروهکها به شبکههای جهانی و اینترنتی منتقل شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، سردار حسین اشتری در همایش جرائم سایبری در دنیای به هم پیوسته که در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای نیروی انتظامی گفت: امروز همه ما شاهد توسعه فضای سایبر و توسعه وابستگی حوزههای اجتماعی، امنیتی، بهداشتی، علمی، اقتصادی و فرهنگی تمام جوامع به فضای سایبر هستیم.
سردار اشتری با بیان این که جمهوری اسلامی ایران همواره به توسعه کشور توجه داشته است، گفت: امروزه ایران به عنوان یک کشور در حال توسعه توانسته است در یک دهه گذشته به حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات توجه ویژه کند و به همین منظور فرمان تشکیل شورای عالی فضای مجازی توسط رهبر انقلاب صادر شد.
رئیس پلیس نیروی انتظامی با اشاره به این که ایران ضمن استقبال از هرگونه توسعه علم و فناوری خواستار تامین امنیت اجتماعی و روانی برای همه مردم جهان بوده است، اظهارداشت: فضای مجازی از جهات متعدد برای جمهوری اسلامی ایران موجب کسب موفقیت و فرصتهای بدیعی است که البته میتواند موجب چالشهای زیادی نیز برای کشورمان شود که امیدواریم با ایجاد» مرکز مقابله با جرایم سایبری سازمان اینترپل» –IGCI- در کشور سنگاپور و محدودیت این سازمان با هدف پیشگیری و مقابله با جرائم و همکاری کشورها این چالشها نه فقط برای کشور ما بلکه برای جهان کاهش یابد و موجبات پیشرفت جوامع را فراهم کند.
رئیس پلیس کشور با بیان این که همواره از پلیس سایبری ایران حمایت همه جانبهای داشته است، اظهار داشت: من همواره به پلیس سایبری ایران تاکید و تکلیف کردهام برای پیشگیری و مقابله با جرائم سایبری فراملی با پلیس اینترپل و مجتمع IGCI و پلیسهای سایبری دنیا روابط تنگاتنگی برقرار کنند چرا که جرائم سایبری در کمترین زمان و با پیچیدگی بالا رخ میدهد و واکنش سریع و حرفهای و هماهنگ میتواند مجرمین سایبری بینالمللی را مخصوصاً در جرائمی مانند حملات و تروریسم سایبر ناکام گذارد.
اشتری گفت: در حال حاضر دنیای سایبر به پناهگاهی برای انجام جرائم نوین تبدیل شده به طوری که آمارها رشد فزایندهای را در این خصوص نشان میدهد. آمارهای جهانی اقدامات مجرمانه مالی، اقدامات مضامین رایانهای، اقدامات علیه محرمانگی و یکپارچگی دادهها و نحوه دسترسی به سیستمهای کامپیوتری را در زمره جرائم فراگیر نشان میدهد.
وی با بیان این که ذات فرامرزی بودن بیانگر این است که جرائم سایبری کشورها بعد فراملی و حتی فرامنطقهای پیدا کند، گفت: مجرمین در کشورها ثابت ولی جرائم ارتکابی آنها کاملا سیال است و این سیالیت موجب شده است که کشورها به همکاریهای پلیسی در تمام دنیا توجه بیشتری کنند.