به منظور افزایش قیمت
پتروشیمیها کود شیمیایی به وزارت جهاد کشاورزی نمیفروشند
مدیرعامل شرکت خدماتی حمایتی کشور گفت: پتروشیمیها به دلیل گران کردن کود شیمیایی دو ماه است که فروش کود به وزارت جهاد کشاورزی را متوقف کردهاند.
به گزارش ایرنا، علیرضا ولی در نشست خبری که در سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در اهواز برگزار شد، با اشاره به درخواست پتروشیمیها برای گران کردن قیمت کود شیمیایی، اظهار کرد: دولت با گران کردن کود موافق نیست، به همین دلیل پتروشیمیها فروردین و اردیبهشت امسال فروش کود شیمیایی را متوقف کردهاند.
وی گفت: براساس مصوبه دولت، پتروشیمیها فقط در صورتی میتوانند کود شیمیایی تولیدی خود را صادر کنند که نیاز داخلی تأمین شده باشد، به همین دلیل در صورت ممانعت آنها از فروش کود، از صادرات آن جلوگیری میشود.
به گفته وی وزیر جهاد کشاورزی به تازگی برای جلوگیری از صادرات کود پتروشیمیها به مسئولان مربوطه نامه نوشته است.
وی همچنین کاهش سهمیه کود کشاورزان را رد کرد و افزود: امسال هیچ مشکلی در تأمین کود نداریم و از سال 92 تاکنون به هر میزان که درخواست شده در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: 800 هزار تن انواع کود از پارسال در انبارهای ما موجود است که آمادگی توزیع آن بین متقاضیان وجود دارد.
وی با بیان اینکه نباید به دنبال واردات ماشینآلات باشیم، اضافه کرد: به دنبال این هستیم که دانش و فناوری تولید ماشینآلات موردنیاز کشاورزی را نیز بهدست آوریم.
وی برنامه امسال را توزیع چهار میلیون و 750 هزار تن انواع کودهای شیمیایی عنوان کرد و افزود: امسال علاوه بر کودهای شیمیایی از کودهای زیستی و آلی و میکروبی استفاده میشود.
وی مهمترین برنامه امسال را تنوع کود در کشور دانست و اضافه کرد: در سالهای گذشته سه گروه کود شیمیایی در پنج نوع توزیع میشد که امسال به هفت گروه کود مشتمل بر 25 نوع کود افزایش یافته است. وی از امضای تفاهمنامه با تشکلهای صنفی برای تأمین کودهای شیمیایی، آلی، زیستی و میکروبی خبر داد و گفت: برنامهریزی شده که واردات کود سالانه 10 درصد کاهش یابد تا در مدت 10 سال کود مورد نیاز در کشور تولید شود.
ولی، میزان کود تولیدی کشور را 4/5 میلیون تن اعلام کرد که 2/5 میلیون تن نیاز داخلی است و مازاد آن صادر میشود. به گفته وی 70 درصد کود مصرفی از انواع کودهای شیمیایی و 30 درصد از آن کودهای زیستی و آلی است.