kayhan.ir

کد خبر: ۴۵۶۴۲
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۴
وزیر بهداشت:

نهاد دیگری ‌به جای نظام پزشکی و‌ارد عمل ‌شود

وزیر بهداشت گفت: اگر نظام پزشکی رودربایستی با متخلفان را کنار نگذارد و به خصوص در تهران با پزشکان متخلف زیرمیزی برخورد جدی و قوی نکند، نهادهای دیگر دست روی دست نمی‌گذارند و شاید لازم باشد قانون اصلاح شود.


حسن قاضی زاده هاشمی با اعتراض شدید به رویه سازمان نظام پزشکی گفته است: انتظار داشتیم پزشکان حتماً از تعرفه‌ها و مصوبات دولت تمکین کنند اما آن طور که انتظار داشتیم نشد، اگر این رویه ادامه پیدا کند، بر خلاف میلم، ممکن است نهادهای دیگر در مجلس و دولت، وارد عمل شوند و همان اتفاقی که در مورد حق تعرفه گذاری نظام پزشکی رخ داد و از این سازمان گرفته شد در مورد حق نظارت بر تعرفه‌ها هم تکرار شود.
وزیر بهداشت درخصوص برداشت مردم از فضای افزایش زیرمیزی و تخلفات پزشکان پس از افزایش تعرفه‌ها گفت: البته یک بخشی از این حرف‌ها گمانه زنی است و واقعیت ندارد؛ واقعاً در بیمارستان‌های خصوصی خیلی‌ها دارند همکاری می‌کنند،‌ انصافاً نباید از حق گذشت اما در برخی دی کلینیک‌ها، برخی مراکز خیریه، برخی بیمارستان‌های نیروهای مسلح و گاهی در مراکز تأمین اجتماعی که اینها زیر نظر مستقیم وزارت بهداشت نیستند، مواردی از این مسئله (زیرمیزی) گزارش شده است. این فرآیندی است که در مصوبه دولت هم دیده شده است، اگر درست به آن مصوبه عمل شود به نظر من کارساز است و اگر نشود، نگرانی من این است (به دکتر زالی- رئیس نظام پزشکی- هم اعلام کردم) که همان اتقافی که در مورد تعرفه‌های پزشکی افتاد و اختیار تعرفه گذاری از نظام پزشکی گرفته شد، در این موضوع هم اتفاق می‌افتد
.وی با پیش بینی سقوط جایگاه سازمان نظام پزشکی گفت: اتفاقی که خواهد افتاد این است که بالاخره مردم که نمی‌نشینند نگاه کنند، دولت هم همین طور! دولت درحوزه سلامت هزینه کرده و انتظار دارد حتماً تعرفه‌ها رعایت شود و اگر تخلف ادامه پیدا کند، اقدام قانونی می‌کنیم. البته از کسانی که همراهی خوبی داشته‌اند، ممنونم؛ به خصوص در استانها، ولی در تهران فکر می‌کردم که 6 ماه زمان نیاز دارند تا مصوبه اجرا شود. نباید عده‌ای که تخلف می‌کردند فکر کنند این اقدامات مقطعی است، مطمئن باشند، اطلاعاتی که به ما می‌رسد، ضبط می‌شود، می‌دانیم که چه کسانی چه کار می‌کنند، هماهنگی کاملی هم بین وزارت بهداشت و وزارت اقتصاد و دارایی و وزارت دادگستری وجود دارد، علاقه‌مندیم متوقف شود و همه رعایت کنند.وی در توضیح مراحل احتمالی تغییر قانون و خلع ید نظام پزشکی به علت عدم اجرای قانون و نظارت بر تخلفات گفت: من فکر می‌کنم که اگر برخورد با متخلفان از سوی سازمان نظام پزشکی جدی انجام نشود، نماینده‌های مردم در مجلس و دولت می‌روند به سراغ ابزارهای بازدارنده قوی‌تر.
وزیر بهداشت درخصوص ستاندن حق قانونی نظارت بر تعرفه‌ها از سازمان نظام پزشکی گفت: نمی‌توانم این را بگویم، البته من شخصاً مخالفم؛ معتقدم صنف باید کارش را خوب انجام دهند، چطور ما در بخشی از صنوف دیگر شاهد نظارت‌های جدی و قوی هستیم و دچار رودریایستی نیستند و برخورد می‌کنند، و از سایر اعضای صنف مراقبت می‌کنند.
 در نظام پزشکی هم باید همین کار با قوت ادامه پیدا کند. این حق ماست. من شخصاً به عنوان یک پزشک و عضوی از جامعه پزشکی نظرم این است که از آنهایی که در این جامعه درستکار هستند باید به شدت مراقبت کنیم.
خبرنگار فارس درخصوص چگونگی نظارت‌ها از وزیر پرسید و وی در پاسخ گفت:  مراقبت در این است که رودربایستی را کنار بگذاریم، و به این کف زدن‌های مقطعی دل خوش نکنیم. واقعاً این حق مردم است و حق جامعه پزشکی.
 اگر کسی «خلاف» می‌کند باید شناسایی و به سرعت با او برخورد شود، تا کی بناست ما بی‌جا از هم تعریف کنیم؟! واقعیات وجود دارد، بهترین دفاع از جامعه پزشکی اعتراف به اشکال و اشتباه و برخورد با متخلفان است.
قاضی زاده هاشمی با اشاره به حجم تخلفات و تعداد متخلفان جامعه پزشکی گفت: وقتی من‌  کار وزارت  را شروع کردم، خودم هم فکر می‌کردم متخلفان انگشت شمار هستند، بعد دیدم که این جوری نیست! بالاخره ما در شهرستان‌ها و نقاط دوردست به دلیل تعرفه‌های غیرمنطقی و پرداخت‌های نامناسبی که وجود داشته، این طور شده بود که این کار به یک رویه تبدیل شده بود، مردم هم فکر می‌کردند که باید این پرداختها را داشته باشند.
خبرنگار فارس در ادامه پرسید «فکر می‌کردند، درستش همین است که پول زیرزمیزی بدهند؟» و وزیر بهداشت در پاسخ گفت: بله! فکر می‌کردند که درستش همین است ولی بعد از اقداماتی که انجام شد، واقعیت این است که برخی از افرادی که تخلف می‌کردند، فکر می‌کنند، این اقدامات موسمی است و دو سه ماهی برخورد می‌کنند، بعد رها می‌کنند.وی تاکید کرد هنوز هم فکر می‌کند «زیرمیزی» نوعی از رشوه است و گفت: من در بخش دولتی وقتی «زیرمیزی» را مقایسه می‌کنم با سایر مصادیق رشوه، حتماً همین طور فکر می‌کنم. اگر من بروم شهرداری یا وزارت نیرو برای آب یا برای برق و کارمندی که آنجا هست و دارد از دولت حقوق می‌گیرد، برای انجام وظیفه خود، مطالبه اضافی بکند، این را رشوه می‌دانم. حالا فرق نمی‌کند، در وزارت بهداشت باشد یا در شهرداری، هیچ تفاوتی نیست،‌مصداق همان است و واقعاً نگرانم اگر سازمان نظام پزشکی به موقع و درست عمل نکند؛ کل جامعه پزشکی به جای اقلیت متخلف با چالش مواجه می‌شود.