انجمن داروسازان: داروخانهها بیشترین آسیب دیدگان طرح تحول سلامت هستند
عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران با اشاره به اینکه پس از اجرای طرح تحول سلامت در شهرهای کوچک داروخانهها با بیشترین آسیب مواجه شدهاند، گفت: به علت دیرکرد پرداخت بیمهها بخشی از بار مالی طرح تحول نظام سلامت را داروخانهها به دوش میکشند.
علی فاطمی عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران، با بیان اینکه طرح تحول شامل فازهای مختلفی است که فاز اول آن در شهرها و روستاهای زیر 20 هزار نفر اجرایی شده است، اظهار داشت: این طرح تدریجا به شهرهای بزرگ نیز تسری پیدا میکند و در آینده چتر پوشش بیمهای نیز گسترش خواهد داشت به طوریکه میزان پرداخت از جیب بیماران 10 درصد خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه 90 درصد هزینههای پزشک، بستری و داروها را بیمهها و وزارت بهداشت تقبل میکنند، افزود: با توجه به اینکه منابع طرح تحول پایدار نبوده و هدفمندی یارانهها نیز با مشکلات بسیاری همراه است، وزارت بهداشت به دنبال منابع پایدار برای پرداخت بدهیهای خود به موسسات از جمله داروخانهها است.
وی با اشاره به اینکه عمدهترین مشکل داروخانهها دیرکرد پرداخت بیمهها به آنها است، تصریح کرد: داروخانهها نقدا (؟!) پول را به شرکتهای تولید و توزیع دارو پرداخت میکنند، اما باید 6 ماه صبر کنند تا پول خود را از بیمهها دریافت کنند که این امر گردش نقدینگی آنها را با مشکل مواجه کرده است.
فاطمی با تاکید بر اینکه پرداخت دولت به شرکتهای داروسازی و داروخانهها با تاخیر زیادی همراه است به باشگاه خبرنگاران گفت: بخشی از بار مالی طرح تحول نظام سلامت را داروخانهها به دوش میکشند.
عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران با اشاره به بستههای تشویقی برای ماندگاری پزشکان در مناطق محروم اذعان داشت: دولت مابه التفاوت تعرفه بخش دولتی و خصوصی را برای ماندگاری پزشکان در مناطق محروم پرداخت میکند و این در حالی است که داروخانهها را مجبور میکنند تا وارد مرکز درمانی دولتی شده اما حق دریافت تعرفه بخش خصوصی را ندارند که این امر انگیزه کار در شهرهای کوچک را از داروخانه داران میگیرد.
وی با اشاره به اینکه در طرح تحول نظام سلامت در حق داروخانه داران اجحاف شده است، یادآور شد: اکثر داروخانه داران راغب به سرمایهگذاری و تاسیس داروخانه در شهرهای بزرگ هستند که هنوز طرح تحول در آنها اجرایی نشده تا بدین طریق بتوانند گردش مالی خود را حفظ کنند چرا که در غیراین صورت داروخانه آنها به سمت ورشکستگی و تعطیلی خواهد رفت.در همین رابطه معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، سیاست وزارت بهداشت را حمایت از داروخانههای بخش خصوصی عنوان کرد.
دیناروند درباره نگاه وزارت بهداشت به داروخانهها، اظهار داشت: نگاه راهبردی وزارت بهداشت و شخص وزیر در مورد داروخانهها این است که بخش خصوصی باید این وظایف را بر عهده بگیرد و البته تلاش شده که رعایت شود و در مقابل تاسیس داروخانههای دولتی به رغم فشارهای زیادی که بوده است، ایستادهایم.
وی اظهار داشت: اعتقاد ما بر این است که اساسا در جایی که بخش خصوصی میتواند خدمت ارائه کند ضرورتی به حضور بخش دولتی و شبه دولتی نیست.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: کارهای زیادی را هم برای چرخه اقتصادی داروخانهها انجام دادهایم و مطالعاتی نیز انجام شده است. اگر تعرفه حق فنی باطل میشد ۵۰ درصد داروخانهها زیان ده میشدند.
وی گفت: داروخانهها باید خدمت بسیار خوب و با کیفیتی به مردم ارائه دهند و این حق مردم است که خدمت خوب از داروخانهها ببینند. نظارتها بر داروخانهها در همه حال وجود دارد و با کوچکترین تخلفی نیز برخورد جدی میشود و هیچ داروخانهای نباید تخلف داشته باشد.
معاون وزیر بهداشت گفت: نگرانی مهم من به عنوان رئیس سازمان غذا و دارو، مردم هستند و هر طرحی که مردم راحتتر و خدمات بهتری دریافت کنند را قبول دارم و اجرایی میکنم.