kayhan.ir

کد خبر: ۴۵۲۸۸
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۳
مشاور کمیسیون کشاورزی مجلس:

53 درصد خاک ایران قابل کشت است اما 17 درصد می‌کاریم

مشاور کمیسیون آب، کشاورزی و محیط‌زیست مجلس با انتقاد از واردات بی‌رویه محصولات کشاورزی گفت: 53 درصد خاک ایران قابل کشت است اما فقط 17 درصد آن را می‌کاریم.


غلامرضا یاوری در گفت‌وگو با فارس اظهار کرد: واردات محصولات کشاورزی در شرایط کنونی برای کشور تهدید است.
وی با بیان اینکه برای تولید در بخش کشاورزی باید منابع را شناسایی و مطابق آن الگوی کشت مناسبی تهیه کرد گفت: از کل مساحت کشور 53 درصد قابلیت کشاورزی دارد، درحالی که تنها 17 درصد آن زیر کشت است.
مشاور کمیسیون آب، کشاورزی و محیط‌زیست مجلس درباره افزایش بهره‌وری در این بخش اظهار کرد: برای افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی روی تکنولوژی سرمایه‌گذاری کرد.
یاوری با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی باید الگوی کشت مناسب اقتصاد مقاومتی ارائه کند افزود: قیمت تمام شده محصولات صادراتی در بخش کشاورزی باید براساس میزان آب‌بری آنها تعیین شود. باید مشخص شود که محصولات صادراتی کشاورزی چقدر ارزآوری دارد.وی با اشاره به اینکه دولت مدعی است برنامه‌های اقتصاد مقاومتی مشخص شده اما سال به سال واردات افزایش می‌یابد ادامه داد: آن بودجه‌ای که باید صرف حمایت از کشاورزی شود، برای کمک به کشاورزان خارجی، مصرف می‌شود.یاوری گفت: متوسط تولید گندم در یک هکتار در جهان حدود چهار تن و در ایران کمتر از سه تن است.مشاور کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه اگر 20 درصد کارآیی تولید گندم را افزایش دهیم در تولید این محصول خودکفا می‌شویم ادامه داد: این بحث که توان تولید غذای بیش از 40 میلیون نفر را نداریم، کاملاً غلط و غیرمنطقی است.یاوری با بیان اینکه هیچ کشور توسعه یافته‌ای نیست که در کشاورزی عقب‌افتاده باشد گفت: توسعه را باید از محور کشاورزی شروع کرد. نمی‌توان صنعت را تقویت نمود اما غذای کافی برای مردم تأمین نکرد.
یاوری افزود: خودکفایی در کشاورزی یعنی گندم، جو، برنج و ذرت در کشور به نحوی تولید شود که علاوه بر تأمین نیاز داخل صادر هم بشود. البته خودکفایی به معنی صفر کردن واردات نیست اما محصولات با ارزش بالا باید به جایی برسد که علاوه بر تأمین نیاز داخل، صادر شود.