دبيرکل ستاد مبارزه با موادمخدر: موادمخدر به نحوي وارد زندان ميشود که به عقل جن هم نميرسد
دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، ضمن ابراز تأسف درباره دسترسي بسيار راحت مردم به موادمخدر گفت: با وجود تلاشهاي بيش از استاندارد باز هم از قاچاقچيان عقب هستيم.
دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، ضمن ابراز تأسف درباره دسترسي بسيار راحت مردم به موادمخدر گفت: با وجود تلاشهاي بيش از استاندارد باز هم از قاچاقچيان عقب هستيم.
عبدالرضا رحماني فضلي ديروز صبح در نشست خبري ستاد مبارزه با موادمخدر اظهار کرد: ما هزينههاي زيادي براي مبارزه با مواد مخدر پرداخت ميکنيم ولي همچنان از قاچاقچيان عقب هستيم، در حاليکه از استانداردهاي جهاني در مبارزه با مواد مخدر بيشتر تلاش ميکنيم.
وزير کشور انسداد مرزها، مديريت مرزها و مقابله با قاچاقچيان را از اقدامات مهم ستاد عنوان کرد و افزود: امروز شاهد آن هستيم که براي هر کاري اعم از کاهش اضافه وزن، افسردگي، تمرکز حواس، ناتواني جنسي و حتي خجالت از مخدرها استفاده ميشود در حاليکه سطح آگاهي مردم پايين است و نميدانند با چند بار استفاده کردن معتاد شده و دچار بيماريهاي سنگين ميشوند.
انهدام 200 آشپزخانه توليد مخدرهاي صنعتي
وي با اعلام اينکه در 6 ماهه نخست سال جاري 200 آشپزخانه توليد مخدرهاي صنعتي شناسايي و منهدم شده است، گفت: از خبرنگاران ميخواهم با ثبت يک سازمان مردم نهاد ما را در اين زمينه کمک کنند.
وي در مورد دسترسي آسان مواد مخدر در شهرها گفت: اين را قبول دارم ولي با طرح جمعآوري معتادان و رسيدن به توزيعکنندگان در حال جمعآوري مخدر از سطح شهر هستيم که در سه ماهه نخست سال جاري 23 درصد افزايش کشفيات داشتهايم.
وزير کشور گفت: در مورد اينکه ميگوييد دسترسي در پارکها به مواد مخدر آسان است بايد بگويم که در 100 روز گذشته 16 هزار معتاد را دستگير کرديم که با اين روش هم درمان را انجام ميدهيم و هم به توزيعکنندگان ميرسيم.
وي با اعلام آماري خيرهکننده در بحث اعتياد زنان اعلام کرد: متاسفانه آمار اعتياد زنان از 3/5 درصد به 8/9 درصد افزايش داشته است که اين زنگ خطر است، همچنين آمار دقيقي از اعتياد دانشآموزان نداريم، ولي براساس آماري نمونهگيري شده نيم درصد دانشآموزان کشور معتادند و سن معتادان کاهش يافته است.
وزير کشور در پاسخ به اينکه آيا فروش مواد مخدر هم داريد، گفت: قطعا بخشي از مواد مخدر کشف شده به وزارت بهداشت و کارخانههاي داروسازي فروخته ميشود و بخشي هم به صورت نمادين منهدم ميکنيم، البته وزير کشور مخالفت خود را با فروش سهميهاي ترياک به معتادان اعلام کرد.
در ادامه اين نشست جانشين رئيسجمهور در ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد که در هفتماهه سال 91، 200/1 تن و در هفت ماهه سال 92، دو تن کشفيات مواد مخدر صنعتي داشتيم که رشدي 60 درصدي داشته است.
دکتر رحماني فضلي درباره برخورد با کمپهاي غيرمجاز هم گفت: 80 درصد کمپها غيرقانوني بود که يا آنها را پلمب کرديم و يا اخطار داديم که خود را اصلاح کنند و هماکنون اين کار انجام شده است.
رحماني فضلي در پاسخ به اظهارات رئيس سازمان زندانها مبني بر اينکه مواد مخدر در زندانها به صفر رسيده است، گفت: من بارها گفتهام وقتي نميتوانيم در چهار ديواري محافظت شده مانند زندان مواد مخدر را کنترل کنيم، ديگر جامعه جاي خود را دارد، در اين مورد سه جلسه بحث و بررسي داشتيم و قرار شد در زندانهاي بزرگ دستگاههاي بادياسکنر نصب شود، البته نميتوانيم بگوييم که وجود مواد مخدر در زندان دليلش مسئولان و نيروي انتظامي است، چرا که مخدر به نحوي وارد زندان ميشود که به عقل جن هم نميرسد.
وي اعلام کرد: در 100 روز گذشته 29 کيلوگرم مواد مخدر که از طريق بلع و انباري وارد زندان شده بود، کشف شد.
ممانعت نهادهاي مسئول
در صيانت از خانوادههاي معتادان
وي درباره اينکه آيا براي خانواده معتادان و قاچاقچياني که اعدام ميشوند، بستههاي حمايتي از سوي ستاد ارائه ميشود؟ گفت: پروژه 10 گانهاي را به محققان و جامعهشناسان با رياست دکتر افروغ در دانشگاه تهران داريم، چرا که پژوهشها نشان ميدهد، زناني که معتاد هستند، خانوادهها را به شدت دچار بحران ميکنند و يا زناني که سرپرست آنها معتاد است، با مشکلات زيادي مواجه ميشوند.
رحماني فضلي ادامه داد: در حال حاضر هيچ نهادي نداريم که امر سرپرستي و صيانت از خانواده معتادان را برعهده گيرد و نهادهايي که مسئول هستند، زماني که متوجه اعتياد خانواده ميشوند، خودشان مانع صيانت از آن خانواده ميشوند.
دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در همين راستا مقرر شده در کنار ساير کميتههاي ستاد مبارزه با مواد مخدر، کميته زنان و خانواده نيز تشکيل شود که نخستين جلسه آن هفته آينده برگزار ميشود و هدف از تشکيل اين کميته، صيانت از خانوادههاي آسيب ديده است.رحماني فضلي تاکيد کرد: خيريههاي مختلف را در اين زمينه ساماندهي ميکنيم تا از اين زنان و فرزندان حمايت کنند، چرا که اگر حمايت نشوند، خود اين فرزندان تبديل به بزهکاراني در جامعه خواهند شد.
زنگ خطر افزايش اعتياد زنان
از 3/5 به 8/9 درصد
دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به سوالي مبني بر آخرين آمار اعتياد زنان گفت: براساس گزارشها درصد اعتياد زنان از 3/5 به 8/9 افزايش يافته که متاسفانه اين رقم افزايش زنگ خطر است.
وي درباره تعداد دانشآموزان معتاد نيز گفت: از آمار دانشآموزان معتاد آمار دقيقي نداريم که بتوانيم به آن استناد کنيم، اما براساس نمونهگيري که صورت گرفته کمتر از 5/0 درصد دانشآموزان به اعتياد مبتلا هستند اما طبق پژوهشي که صورت گرفته سن اعتياد کاهش يافته است.
افزايش اعتياد در بين قشر تحصيلکرده
و مشاغل آبرومند
وي با بيان اينکه متاسفانه اعتياد در بين قشر تحصيلکرده و با تحصيلات بالاي دانشگاهي و همچنين مشاغل آبرومند در دورههاي اخير افزايش يافته است گفت: بايد اطلاعرساني در حوزه مواد مخدر افزايش يابد.
وزير کشور با اشاره به همکاري بينالمللي ايران در حوزه مبارزه با مواد مخدر گفت: عليرغم اينکه توافقهاي بينالمللي در اين زمينه وجود دارد اما وقتي کشورهاي منطقه اولويتهاي خود را انجام ميدهند نگرش متفاوتي وجود دارد و ميتوان گفت ايران به تنهايي در امر مبارزه با مواد مخدر فعاليت همه جانبه دارد.