کد خبر: ۴۱۲۵۳
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۸
عضو اتاق بازرگانی ایران:

باندهای قاچاق چهار برابر واردکننده قانونی جنس وارد می‌کنند

عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: باندهای قاچاق‌ 4 برابر واردکننده قانونی جنس وارد کشور می‌کنند.


به گزارش نسیم، مجید رضا حریری با اشاره به اینکه سال 92 حدود 20 میلیارد دلار قاچاق کالا داشته‌ایم گفت: قاچاق دشمن تولیدکننده و وارد کننده اصلی است و این قاچاق عمدتا کالاهای ساخته شده است و شخصا معتقدم در مملکت ما باندهای سامان داده شده پرقدرتی هستند که می‌توانند چهار برابر واردکننده قانونی جنس وارد کنند.
وی با اشاره به قانون قاچاق کالا خاطرنشان کرد: این قانونی برای مقابله با قاچاقچی است نه قاچاق چرا که نگاه به مقوله قاچاق اقتصادی نیست بلکه امنیتی سیاسی و ساماندهی شده است.
عضو اتاق بازرگانی ایران اذعان کرد: ما بالاترین تعرفه‌های گمرکی را در دنیا داریم که همین موجب افزایش قاچاق کالا شده است.
سیدعلی معصومی مدیرکل حقوقی بین‌الملل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ادامه قاچاق را کسب سود و منفعت نامشروع دانست و افزود: با منطقی شدن تعرفه‌ها و آسیب‌شناسی روند‌های تجاری و پیچیدگی واردات و وارد کردن کالایی که مزیتی برای تولید آنها نداریم می‌توان از قاچاق کالا جلوگیری شود.
وی همچنین با اشاره به دیگر راهکارهای مقابله با قاچاق کالا یادآور شد: تشکیل کارگروه‌های تخصصی آسیب‌شناسی، تدوین سند راهبردی، تدوین آیین‌نامه اجرایی و استفاده از تجربیات دنیا نیز می‌تواند در کنترل قاچاق موثر باشد.
سپس حریری با اشاره به عدم وجود پلیس قاچاق کالا تصریح کرد: ستاد مبارزه با قاچاق باید چشم‌انداز بلند‌مدت داشته باشد و سیاست‌گذاری‌ها مبتنی بر نیاز‌های تجاری باشد.
محمدعلی اسفنانی سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نیز خاطرنشان کرد: کمیسیون قضایی قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را تصویب نکرده است، اما این همه مشکل نیست چرا که هر چقدر قانون خالی از نقص داشته باشیم باز مسئله نظارت و اجرای قانون اهمیت بیشتری دارد و نظارت بهتر است به صورت درون سازمانی باشد.
در ادامه حریری با بیان اینکه تولید ما یکی از نقاطی است که زمینه قاچاق را موجب می‌شود گفت: شاه بیت اقتصاد مقاومتی تولید است و تولید باید به گونه‌ای باشد که رقابت‌پذیر باشد.
وی با غلط دانستن راهکارهای موقتی مانند طرح شبنم خاطرنشان کرد تمام عرضه‌کنندگان باید مجهز به صندوق‌های مکانیزه فروش شوند.