ظریف:توافق باید درباره همه موضوعات مکتوب و دقیق باشد
وزیر امور خارجه تاکید کرد که توافق زمانی خواهد بود که تمام موضوعات به صورت متن مکتوب و به صورت ریز و دقیق تهیه شده باشد.
محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران صبح دیروز (چهارشنبه) در جمع خبرنگاران در لوزان سوئیس با بیان اینکه الان به جزییات خیلی ریز رسیدهایم گفت: در جزییات همیشه نیاز به کار هست. اختلاف نظر وجود دارد و تلاش خواهیم کرد اگر امکان داشته باشد اختلافنظرها را کم کنیم.
ظریف ادامه داد: امروز و فردا این گفتوگوها را ادامه میدهیم. امیدواریم در صورتی که اراده سیاسی در طرف مقابل وجود داشته باشد، کار به پیش برود.
مذاکرهکننده ارشد هستهای عنوان کرد: بعضی مسائل بیشتر به درک مشترک نزدیک شده و در برخی مسائل فاصله با راه حل بیشتر است.
وی تصریح کرد: از روز اول هم گفتهایم در مورد هیچ موضوعی توافق نخواهد شد تا زمانی که در مورد همه موضوعات توافق نشود.
وزیر خارجه با بیان اینکه اراده سیاسی را باید در عمل دید، خاطرنشان کرد: همه ادعا میکنند که اراده سیاسی هست، باید ببینیم آیا اراده سیاسی برای رسیدن به راه حل وجود دارد.
ظریف درباره حضور دیگر وزرای خارجه١+٥ در این دور از گفتوگوها عنوان کرد: ما همه وزرا را دیدیم. وزرای اتحادیه اروپا را در بروکسل ملاقات کردیم. وزیر خارجه چین اخیرا در تهران حضور داشت. وزیر خارجه روسیه را در ژنو ملاقات کردیم. آقای کری در اینجا حضور دارند. در صورتی که نیاز باشد ممکن است که وزرا بیایند، اما بعید میدانم برای کاری که الان داریم به حضور دیگر وزرا نیاز باشد.
وی گفت: هر زمان که راهحلها پیدا شد و شروع شد به رسیدن به توافق، آن وقت شاید نیاز باشد که وزرا حضور داشته باشند. در حال حاضر فکر نمیکنم آن زمان الان باشد.
وزیر خارجه تصریح کرد: توافق زمانی خواهد بود که تمام موضوعات به صورت متن مکتوب و به صورت ریز و دقیق تهیه شده باشد و آن وقت توافق خواهیم داشت. من بعید میدانم که در فاصله یکی دو روز آینده چنین چیزی رخ دهد.
به گزارش فارس، ظریف درباره رسیدن به تفاهم سیاسی یا توافق گفت: ما باید به راه حل برسیم. بحث توافق و تفاهم زمانی است که ما این راه حلها را مکتوب کرده باشیم و برای مکتوب کردن راه حل بیشتر به کارشناسان نیاز است تا وزرا.
وی خاطرنشان کرد: ما گفتهایم باید راه حلها را پیدا کنیم و بعد آن را مکتوب کنیم. این یک کار سیاسی و هم کارشناسی است و الان در این مرحله هستیم.
وزیر خارجه همچنین گفت: زمان این دور از مذاکرات تا روز جمعه است، ولی اگر نیاز باشد بیشتر هم میمانیم.
نتایج نظرسنجی پایگاه لبنانی
پایگاه تحلیلی«رصیف 22» لبنان، در یک نظرسنجی از دانشجویان فعال در صحنه سیاسی ایران از طیفهای مختلف، نظر آنها را درباره مذاکرات هستهای و چشمانداز آینده جویا شده است.
طبق این نظرسنجی مشخص شد که غالب دانشجویان بر این اعتقاد هستند که تحریمها پس از توافق هستهای به طور کامل از سوی غرب و آمریکا برداشته نخواهد شد.
طبق این گزارش 66 درصد سؤالشوندگان در پاسخ به این سوال که «آیا تحریم بانکی و مالی ایران رفع خواهد شد؟» گفتند «خیر» که در حقیقت این امر نشاندهنده دیدگاه دانشجویان ایرانی به دولت آمریکا و بیاطمینانیشان به «شیطان بزرگ» است.
رصیف نوشت: دلیلی دیگر بر احساس عدم اعتماد جامعه ایرانی به آمریکاییها این است که 87 درصد دانشجویان در پاسخ به این سوال که «آیا بعد از توافق هستهای باید ایران اعتماد بیشتری به آمریکا بکند؟»، گفتند «خیر» و در مقابل فقط 13 درصد گفتند «آری».
در این نظرسنجی که دانشجویان فعال سیاسی ایرانی در آن شرکت داشتند، 90 درصد آنها در پاسخ به این سؤال که «آیا آمریکا در صورت توافق با ایران، تحریم را ادامه خواهد داد؟»، جواب مثبت دادند و در مقابل نیز 10 درصد معتقد بودند که تحریم ادامه نخواهد داشت.
بر اساس این گزارش، دانشجویان ایرانی در اینکه توافق پس از امضا، اجرایی شود، تردید داشتند. 54 درصد بر این نظر بودند که توافق پس از امضا به طور کامل اجرا نخواهد شد و 46 درصد دیگر نیز معتقد بودند که توافق پس از امضا اجرا خواهد شد.
چهارمین روز مذاکرات هستهای لوزان
روز گذشته (چهارشنبه) در چهارمین روز رایزنیهای هستهای در لوزان، چهارمین دور رایزنیهای وزرای خارجه ایران و آمریکا، معاونانشان به همراه رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، وزیر انرژی آمریکا و معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و با حضور حمید بعیدینژاد مدیرکل سیاسی و امور بینالملل و رئیس هیئت کارشناسی ایران برگزار شد.
در این جلسات، صالحی و مونیز به مدت دو ساعت به گفتوگو پرداختند و سید عباس عراقچی، مجید تختروانچی و وندی شرمن، معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا نیز به مدت یک ساعت نشستی دوجانبه داشتند.
قرار بود صبح چهارشنبه رایزنیها در سطح وزرای خارجه برگزار شود که این جلسه به تعویق افتاد و بعدازظهر برگزار شد.
رایزنیها در این سطح (وزرای خارجه) طی روزهای دوشنبه و سهشنبه در سه دور برگزار شد و روز یکشنبه نیز صالحی و مونیز به همراه معاونان و همچنین به صورت دوجانبه گفتوگو کردند.
دور جدید رایزنیهای هستهای در خصوص راهحل جامع هستهای از یکشنبه (24 اسفند ماه) در لوزان برپاست و تا جمعه به طول خواهد انجامید.
از سوی دیگر «باب کورکر» رئیس کمیته روابط خارجی سنا در خصوص تصویب لایحه نظارت کنگره بر توافق نهایی ایران و 1+5 طی هفته آینده ابراز امیدواری کرد.
19 عضو در کمیته روابط خارجی سنا وجود دارند که 10 نفر آنها جمهوریخواه و 9 تن دیگر دموکرات هستند. اکثریت آرا به تصویب این لایحه در این کمیته منجر میشود و احتمالاً 4 نفر از دموکراتها که اعلام حمایت از این لایحه کردهاند نیز به بقیه جمهوریخواهان بپیوندند و این لایحه را به تصویب برسانند.
ایران تسلیم نمیشود
روزنامه آمریکایی «هافینگتون پست» در گزارشی نوشت: ایران تسلیم نخواهد شد.
در ادامه گزارش آمده است: همانطور که بارها گفته شده ایران واقعیتهای جدید هستهای را به عرصه آورده است. با وجود تحریمها، حملات سایبری و افزایش ترورهای مخفیانه، ذخایر اورانیوم با غنای پایین و متوسط این کشور افزایش یافته و ایران سانتریفیوژهای نسل اول و دوم را نصب کرده است.
محاسبات تهران در بهترین حالت و با وجود فشارها دستنخورده باقی مانده و حتی این فشارها به ایران این انگیزه را داده که برنامه هستهای خود را توسعه دهد.
واقعیت این است که جریان تحریمها و دیگر انواع فشارهایی که توسط غرب علیه ایران اعمال شد برنامه هستهای ایران را متوقف نکرده است.
در همین حال، «دنیس راس» دیپلمات سابق آمریکایی نیز گفت: توافق هستهای باعث تغییر رفتار ایران نمیشود.
از سوی دیگر «جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید گفت: شانس توافق با ایران کماکان ۵۰ درصد است.
ارنست مدعی شد: توافق هستهای با ایران تنها در صورتی که این کشور اجازه بازرسیهای سرزده از برنامه هستهایاش را بدهد محقق خواهد شد.
سخنگوی کاخ سفید در ادامه گفت: روابط آمریکا و اسرائیل همیشه مستحکم باقی خواهد ماند.
وی همچنین مدعی شد: شکست یا موفقیت مذاکرات هستهای با ایران یکسان است.
«جان بولتون» نماینده اسبق آمریکا در سازمان ملل نیز در مصاحبه با شبکه «فاکسنیوز» گفت: نام ایران به دلیل مذاکرات هستهای از فهرست «تهدیدات تروریستی» آمریکا حذف شد.
به گزارش تسنیم، شبکه بلومبرگ به نقل از یک مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود اعلام کرد که احتمالا مذاکرات هستهای میان ایران و شش قدرت جهانی در ۵ فروردین (۲۵مارس) از سر گرفته خواهد شد.