kayhan.ir

کد خبر: ۴۰۵۷۵
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۴

واکنش‌های گسترده به عقب‌نشینی آمریکا در برابر بشار اسد

اظهارات صریح وزیر خارجه آمریکا مبنی بر لزوم مذاکره با بشار اسد برای حل بحران سوریه واکنش‌های گسترده‌ای در جهان و خود آمریکا به همراه داشت.

سرویس خارجی-

«کلود سالانی» تحلیلگر و خبرنگار ارشد آمریکایی اظهارات اخیر وزیر خارجه آمریکا درباره مذاکره با بشار اسد را به شدت نقد کرده و آن را باعث از بین رفتن اعتبار سیاسی ایالات متحده دانسته است.
به گفته این تحلیلگر آمریکایی، اظهارات وزیر خارجه آمریکا مشروعیت را به بشار اسد بازگرداند و کشورهایی که با دولت وی گفت‌وگو نمی‌کردند را به فکر مذاکره انداخته است.«لوران فابیوس» وزیر خارجه فرانسه اما مدعی شد، این عقب‌نشینی به منزله هدیه‌ای برای داعش آن هم از سوی آمریکا بود!
وی افزود: مذاکره با بشار اسد باعث می‌شود که مخالفان اسد به داعش بپیوندند و این مسئله‌ای است که باید از آن اجتناب شود.
این در حالی است که مخالفان اسد غالبا همان تکفیری‌های تروریست هستند.روزنامه الاخبار چاپ لبنان اما به نقد چنین واکنش‌هایی پرداخت و نوشت،‌«چرا به جان کری اعتراض می‌کنید در حالی که اروپا قبل از آمریکا مذاکره با اسد را آغاز کرده است.»این روزنامه افزود:‌«شماری از هیئت‌های وابسته به دستگاه‌های اطلاعاتی اروپا به دمشق سفر کردند و خواستار هماهنگی امنیتی در زمینه مبارزه با تروریسم شدند.»
مقامات سوری نیز در واکنش به سفر این هیئت‌های اروپایی اعلام کرده بودند که سوریه تنها با کشورهایی در زمینه امنیتی همکاری می‌کند که در دمشق نمایندگی و دیپلمات داشته باشند.
به نوشته الاخبار به محض اظهارات جان‌کری مبنی بر لزوم مذاکره با بشار اسد، موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز تاکید کرد که این اتحادیه با نمایندگان دولت اسد مذاکره کرده‌اند تا برای حل بحران سوریه راهکاری بیابند.سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در واکنش به اظهارات جان کری گفته است که این اظهارات مواضع شخصی وی است و موضع آمریکا در قبال سوریه تغییر نکرده است.در همین رابطه رئيس اتحادیه وکلای سوریه نیز اظهار داشت، چرخش تدریجی مواضع آمریکا در قبال دمشق و اعتراف صریح به شکست در جنگ علیه این کشور پیروزی ارتش، دولت و ملت سوریه است.
وی با اشاره به اینکه چرخش موضع آمریکا همزمان با بروز شکاف‌های بزرگ در صنوف مخالفان خارجی و تروریست‌های داخل سوریه صورت گرفته است گفت: اختلاف میان مخالفان موجب شده که آمریکا به فکر تغییر مواضع در قبال سوریه بیفتد.
بشار اسد، رئيس جمهور سوریه نیز در واکنش به این اظهارات گفت آن را بی‌اهمیت دانست و تصریح کرد آمریکایی‌ها باید اقدامات عملی صورت دهند.
ترس از واکنش ایران
برخی رسانه‌های آمریکایی علت عقبگرد آمریکا مقابل اسد را به مذاکرات هسته‌ای مرتبط دانسته‌اند مثلا روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست وابسته به جمهوری‌خواهان طی مقاله‌ای در واکنش به اظهارات وزیر خارجه این کشور تاکید کرد، کاخ سفید از واکنش خصومت‌آمیز ایران ترس دارد و بدین وسیله خواسته پیامی به ایران بفرستد.
این روزنامه افزود، دولت اوباما از زمان فروپاشی مذاکرات کنفرانس صلح ژنو در 13 ماه قبل تاکنون حتی یک استراتژی مشخص در برابر سوریه نداشته است.
پایگاه آمریکایی «ووکس» نیز اعلام کرد که مذاکرات هسته‌ای و نیاز  واشنگتن به دمشق عامل اصلی تغییر لحن آمریکا نسبت به بشار اسد است.
سایر رویدادها
* معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که زمینه‌های برگزاری دور دوم نشست سوریه در مسکو آغاز شده است.
* نیروهای ارتش سوریه در عملیات پاکسازی حومه حلب شمار زیادی از تروریست‌ها ر به هلاکت رساندند.
* معاون دبیر کل حزب‌الله لبنان گفت: برای ممانعت از پیشروی تروریست‌ها باید با سوریه هماهنگ باشیم.