kayhan.ir

کد خبر: ۳۹۹۶۰
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷:۴۰
با اکثریت قاطع آراء انتخاب شد

آیت‌الله یزدی رئیس مجلس خبرگان

آیت‌الله محمد یزدی با 47 رای در مقابل 24 رای آقای هاشمی رفسنجانی به ریاست مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد.


به گزارش خبرگزاری‌ها، هفدهمین اجلاس سراسری مجلس خبرگان رهبری صبح دیروز در محل ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی با دستورالعمل انتخاب رئیس مجلس خبرگان رهبری برگزار شد.
انتخابات ریاست مجلس خبرگان در دو دور برگزار شد که در دور اول، آیات محمد یزدی، محمد مؤمن و هاشمی رفسنجانی کاندیدا شدند. البته آیت‌الله هاشمی شاهرودی نیز کاندیدا شده بود که نهایتاً، از کاندیداتوری انصراف داد.
در دور نخست، آیات محمد یزدی و هاشمی رفسنجانی با کسب اکثریت نسبی آرا به دور دوم انتخابات راه یافتند و آیت‌الله مؤمن از کسب اکثریت نسبی باز ماند.
در دور دوم انتخابات نیز آیات محمد یزدی و اکبر هاشمی رفسنجانی دو کاندیدای ریاست مجلس خبرگان رهبری بودند که در جریان رأی‌گیری، نهایتاً آیت‌الله محمد یزدی با کسب 47 رأی (اکثریت آرا) رئیس مجلس خبرگان رهبری شد.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی نیز با 24 رأی از رسیدن به ریاست مجلس خبرگان رهبری بازماند.
انتخاب هیئت رئیسه در جلسه بعد از ظهر
انتخابات هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در جریان هفدهمین اجلاسیه دوره چهارم این مجلس برگزار شد.
آیت‌الله علی اسلامی نماینده مردم قزوین در مجلس خبرگان رهبری در گفت وگو با فارس، گفت: پس از برگزاری انتخابات جهت تعیین نواب رئیس مجلس خبرگان رهبری آیت‌الله سیدمحمود هاشمی شاهرودی با 42 رأی و آیت‌الله محمدعلی موحدی کرمانی با 29 رأی به ترتیب به عنوان نایب رئیس اول و نایب رئیس دوم مجلس خبرگان رهبری انتخاب شدند.
وی افزود: همچنین آیت‌الله دری نجف‌آبادی با 45 رأی و آیت‌الله سیداحمد خاتمی با 34 رأی همچنان به عنوان منشیان هیئت رئیسه باقی ماندند.
همچنین در جلسه صبح چهارشنبه از بین 4 کاندیدا دو نفر به عنوان کارپرداز هیئت‌ رئیسه خبرگان انتخاب خواهند شد.
کوتاه از زندگینامه آیت‌الله یزدی
آیت‌الله یزدی رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و نایب رئیس پیشین مجلس خبرگان رهبری است.
آیت‌الله محمد یزدی از یاران و شاگردان حضرت امام(ره) در دوران مبارزه، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و عضو فقهای شورای نگهبان است که در زمان حیات حضرات آیات مشکینی و مهدوی کنی روسای فقید مجلس خبرگان نیز مسئولیت نایب رئیسی این مجلس را بر عهده داشت.
آیت‌الله یزدی اولین رئیس قوه قضائیه بعد از تغییر قانون اساسی در سال 68 است که به مدت 10 سال این مسئولیت را با حکم مقام معظم رهبری بر عهده داشت.
سلامت فکری و عدم نوسانات عقیده‌ای خصوصیت بارز آیت‌الله یزدی
بعد از انتخاب آیت‌الله یزدی شخصیت‌های سیاسی و مذهبی در مصاحبه‌هایی با اشاره به سوابق علمی و مبارزاتی آیت‌الله یزدی تاکید کردند: سلامت فکری و عدم وجود نوسانات عقیده‌ای از خصوصیات بارز آیت‌الله یزدی است.
در این راستا، آیت‌الله سلیمانی نماینده سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری در گفت و گو با تسنیم اظهار داشت: جدای از عالمیت و محبوبیت در حوزه علمیه، یکی از نکات برجسته آیت‌الله یزدی سلامت فکری و عدم وجود نوسانات عقیده‌ای وی است.
حجت‌الاسلام سید رضا تقوی رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور نیز گفت: آیت‌الله یزدی نزدیک‌ترین چهره‌ها به‌لحاظ تفکر به آیت‌الله مهدوی کنی است به‌ حدی که دوستی وی با آیت‌الله مهدوی کنی به برادری تبدیل شده بود.
آیت‌الله شاهرودی به ‌نفع هاشمی
 انصراف نداد
آیت‌الله عباس کعبی عضو مجلس خبرگان رهبری در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به انصراف آیت‌الله هاشمی شاهرودی از کاندیداتوری ریاست خبرگان، گفت: آیت‌الله هاشمی شاهرودی بنا به تکلیف شرعی و به‌ درخواست جمع قابل توجهی از اعضای خبرگان و با وجود محتمل بودن کاندیداتوری آقای هاشمی رفسنجانی، کاندیدای ریاست خبرگان شدند و تصمیم داشتند تا آخر هم بمانند.
وی افزود: بعد از اینکه آیت‌الله یزدی و آیت‌الله مؤمن اعلام کاندیداتوری کردند، آیت‌الله هاشمی شاهرودی انصراف دادند چون تعدد کاندیدا را صلاح نمی‌دانستند؛ لذا به ‌خلاف آنچه برخی شایعه کرده‌اند، آیت‌الله هاشمی شاهرودی قطعاً و به هیچ عنوان به ‌نفع آقای هاشمی انصراف نداده‌اند.
نباید توافق دومرحله‌ای را که
موجب تقلب آمریکا می‌شود، بپذیریم
نایب‌رئیس اول مجلس خبرگان رهبری در افتتاحیه هفدهمین اجلاس خبرگان رهبری گفت: نباید توافق دومرحله‌ای را که موجب تقلب آمریکا می‌شود، بپذیریم.
آیت‌الله هاشمی شاهرودی در افتتاحیه هفدهمین اجلاس خبرگان رهبری که صبح دیروز در محل ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با اشاره به رحلت آیت‌الله مهدوی کنی اظهار داشت: این اولین اجلاس خبرگان پس از رحلت آیت‌الله مهدوی کنی آن عالم عامل است که یاد ایشان را گرامی می‌داریم. وی هر کجا انقلاب نیاز داشت براساس تکلیف حضور پیدا می‌کرد.
آیت الله هاشمی شاهرودی با اشاره به راهپیمایی 22 بهمن نیز گفت: راهپیمایی 22 بهمن برای دشمنان ما در حکم آزمایشگاهی است که منتظرند در آن تاثیر توطئه‌های سیاسی و اقتصادی خود علیه ملت ایران را سنجیده و اندازه بگیرند.
در شعارهای مردم تنفر شدید از آمریکا برجسته بود
وی یادآور شد: در شعار مردم ابراز تنفر شدید از دولت آمریکا و شعار مرگ بر آمریکا برجسته بود. البته این واکنش طبیعی ملت ما به هر ملتی است که از تحریم متنفر است و از تعرض به استقلال و از عزتش به خشم می‌آید.
نایب‌رئیس اول مجلس خبرگان رهبری با اشاره به پیام امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه در برابر اراده ملت ایران، آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند افزود: عظمت ملت ایران در راهپیمایی 22 بهمن مسئولیت همه مخصوصا مسئولان کشور، خواص و نخبگان فکری و سیاسی را نسبت به مردم سنگین‌تر کرده است؛ باید قدر این ملت را دانست و در پیشگاه خداوند از داشتن چنین ملتی شاکر بود.
تجربه نشان می‌دهد
آمریکا به عهد خود وفا نمی‌کند
آیت الله هاشمی شاهرودی در ادامه تاکید کرد: برجسته و پررنگ ‌کردن حاشیه‌ها و قطب‌بندی کردن جامعه به فلان و بهمان و صرف فرصت خدمتگزاری به مجادلات بیهوده و دامن زدن به اختلافات و چیزهایی نظیر آن، ناسپاسی مضاعف در حق ملت است. نایب رئیس اول مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: تجربه 36 سال گذشته انقلاب و طولانی‌مدت مذاکرات در این دولت و دولت‌های قبل نشان داده که دولت آمریکا به عهد خود وفا نمی‌کند و غیرقابل اعتماد است. لذا نباید دومرحله‌ای کردن مذاکرات را پذیرفت تا زمینه عهد‌شکنی، تزویر و تقلب طرف مقابل فراهم شود.
وی در پایان به موضوع فرهنگ اشاره کرد و گفت: به عنوان مسئله پایانی بر موضوع فرهنگی که مورد توجه درجه اول رهبر معظم انقلاب و علما است تاکید می‌کنم و از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیما به عنوان دو متولی اصلی امر فرهنگ می‌خواهیم که با حساسیت این مسئله را مورد توجه قرار دهند؛ برخی اتفاقات و انتظارات در این زمینه سطح قابل قبولی را برآورده نمی‌کند. لذا باید با استفاده از همه ظرفیت‌های ایجابی و سلبی به مسئولیت خود در تعمیق ارزش‌های اصیل اسلامی عمل کنند.
سوم اسفندماه به عنوان
«روز امام و روحانیت» تعیین شود
آیت‌الله عباس کعبی عضو مجلس خبرگان رهبری نیز در نطق میان‌دستور خود با اشاره به منشور روحانیت که از سوی امام‌خمینی(ره) مطرح شد پیشنهاد داد به همین مناسبت و با توجه به اهمیت فرمایشات حضرت امام روز سوم اسفند در تقویم به عنوان روز امام و روحانیت تعیین شود.
حجت‌الاسلام علی معلمی نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری نیز در نطق میان‌دستور خود گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی کم کردن هزینه‌ها و جلوگیری از واردات بی‌رویه کالاهای غیرضروری و دولت باید در این زمینه طراحی‌ها و برنامه‌های مناسبی ارائه کند. گفتنی است محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان پیش از ظهر دیروز برای ارائه گزارشی از روند مذاکرات هسته‌ای به اعضای مجلس خبرگان رهبری در جلسه این مجلس حضور یافت.
وزارت اطلاعات طبق راهبردهای رهبری اداره می‌شود
جلسه دوم هفدهمین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری ساعت 15:30 دقیقه دیروز  کار خود را با تلاوت آیاتی از قرآن کریم آغاز کرد.
اولین برنامه جلسه عصر، سخنرانی پیش از دستور چند تن از نمایندگان مجلس خبرگان رهبری بود که حجت‌الاسلام سیدمحمود علوی؛ وزیر اطلاعات و نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری، به عنوان نخستین ناطق این جلسه به ایراد سخنرانی پرداخت.
علوی پس از عرض تسلیت ایام شهادت حضرت زهرای مرضیه (س) پیرامون امنیت و حق جامعه ایرانی از این نعمت بزرگ سخن گفت و خاطرنشان ساخت: «کار اطلاعاتی برای تولید امنیت بسیار پیچیده، تخصصی و حساس است که باید براساس شرع، اخلاق و قانون انجام پذیرد؛ چرا که در نظام اسلامی همه امور باید طبق شرع، اخلاق و قانون و در چهارچوب‌های شرعی و فقهی به پیش رود».
وی تأکید کرد: ما اساس کار در وزارت اطلاعات را بر مدیریت راهبردمحور قرار دادیم و امروز وزارت اطلاعات بر راهبردهای اخلاقی توصیه شده مقام معظم رهبری اداره می‌شود.
حجت‌الاسلام حسن نمازی نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری که مسئولیت مرکز ارتباطات روحانیت و دولت را برعهده دارد نیز در جلسه بعد از ظهر خبرگان در نطق میان‌دستور خود اظهار داشت: ارتباط خاص قشر روحانیت با بدنه مردم یکی از دلایلی است که ایجاب می‌کند دولت، ارتباط خود را با روحانیت هر چه بیشتر تقویت کند.