اوستین تقلبی بدون هشدار وزارت بهداشت چند ماه قربانی گرفت
وزیر بهداشت: بازگشت بینایی آسیبدیدگان بعید است
وزیر بهداشت درباره آخرین وضعیت آسیبدیدگان داروی تقلبی اوستین گفت: بازگشت کامل بینایی این افراد بعید است.
سرویس اجتماعی-
سیدحسن هاشمی در حاشیه مراسم تجلیل از روز شهید در رابطه با آخرین وضعیت بیماران آسیبدیده چشمی، گفت: به محض اینکه از موضوع مطلع شدیم دو تیم مأمور شدند که بیماران آسیبدیده را معاینه کنند و بیمارستان فارابی و لبافینژاد موظف به وضعیت بررسی و درمان این بیماران شدند.
وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو بررسیها را آغاز کرد و با کمک مأموران امنیتی این افراد متخلف شناسایی شدند. نوعی سودجویی عامل اصلی این اتفاق بوده و متأسفانه مردم هستند که آسیب میبینند، البته اعتماد مردم به نظام سلامت نیز آسیب میبیند.
وزیر بهداشت گفت: از این به بعد بررسی وضعیت متهمان این حادثه در دست وزارت بهداشت نیست و تحویل دستگاه قضایی داده شده است و مطمئنیم برای آرامش جامعه، احکام لازم صادر میشود.
وی در پاسخ به اینکه گفته میشود این بیماران از نظر هزینه و حمایت رها شدهاند، گفت: باید از بیمارستانها سؤال شود که وضعیت رسیدگی چگونه بوده اما از بدو اتفاق دستور داده شده هزینهای از آنها دریافت نشود، البته کلینیکهای درمانی مقصرند آن هم از نظر عدم پیگیری که باز هم بعید میدانم که کوتاهی کرده باشند.
وی از اعلام بازرسی نهایی طی امروز از وضعیت این بیماران خبر داد و گفت: نمیتوانیم بگوییم که بینایی این افراد باز میگردد چرا که چشم بخشی از مغز است و نفوذ داروها در آن بسختی صورت میگیرد و عامل عفونی زمانی که مخرب میشود ظرف 24 ساعت بینایی را از بین میبرد، بنابراین بازگشت بینایی به حالت اول بعید است.
هاشمی گفت: ممکن است بینایی این افراد آسیب ببیند، البته باید نمونه کشت این افراد را بررسی کرد و وضعیت بیماران را از نظر عامل میکروبی که مخرب است بررسی کرد.
قاضی زاده هاشمی در حالی از ختم پرونده داروی آمریکایی اوستین با قریب به 30 بیمار حادثه دیده در وزارت بهداشت خبر میدهد که بنا بر اطلاعات منتشر شده در صدا و سیما و اذعان رئیس بیمارستان فارابی و مدیرکل نظارت بر درمان وزارت بهداشت حادثه نابینا شدن بیماران پس از تزریق داروی تقلبی مذکور، در طول سه ماهه گذشته تکرار شده است.
با این وجود مشخص نیست به چه علت وزارت بهداشت در طول این مدت اقدام به صدور اخطار و بخشنامه برای آگاهی یافتن پزشکان و مراکز درمانی از پخش داروی تقلبی در بازار و مخاطرات بروز نابینایی در بیماران نکرده بود.
گفتنی است در سازمان غذا و دارو مرکزی به نام «ثبت و بررسي عوارض ناخواسته داروها» وجود دارد که از طریق جمعآوری فرمهای زرد رنگ عوارض دارویی وظیفه جمعآوری و فراخوان داروهای مشکلدار از بازار مصرف را عهدهدار است. به این ترتیب با توجه به خبر مدیرکل نظارت بر درمان وزارت بهداشت از مسبوق به سابقه بودن بروز عارضه نابینایی ناشی از مصرف داروی اوستین در کرج، کلینیک رازی و یک بیمارستان تخصصی، سهم وزارت بهداشت در پرونده قضایی ماجرای تکرار شونده مذکور به علت عدم صدور اخطار وجود داروی تقلبی در بازار مصرف و آگاهی رساندن به پزشکان غیرقابل چشم پوشی مینماید. چرا که داروی مذکور از اقلامی است که مصرف بیمارستانی دارد و بیماران به صورت مستقیم مصرفکننده اوستین نبودهاند.