فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی:
روزانه تا 10 میلیون لیتر سوخت از مرزهای کشور قاچاق میشود
فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران گفت: طبق برآوردها، روزانه 5 تا 10 میلیون لیتر سوخت از مرزهای کشور قاچاق میشود.
فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران گفت: طبق برآوردها، روزانه 5 تا 10 میلیون لیتر سوخت از مرزهای کشور قاچاق میشود.
سرتیپ حسین ذوالفقاری دیروز در جمع خبرنگاران بیرجند از افزایش 25 درصدی کشف سوخت قاچاق از ابتدای امسال تاکنون خبر داد.
وی افزود: در بسیاری از مناطق که قبلا در آنجا نیروهای مرزبانی حضور نداشتند بویژه جنوب سراوان که روزانه سه میلیون لیتر سوخت توسط دو هزار دستگاه خودرو قاچاق میشد، این پدیده مهار شده است.
وی ادامه داد: در حد زیادی در منطقه سیستان و بلوچستان و در حوزه دریای عمان و خلیجفارس و بخشی نیز در شمال و شمال غرب کشور با پدیده سوخت قاچاق مواجه هستیم.
فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی، تفاوت قیمت سوخت در داخل کشور با کشورهای اطراف را یکی از علل قاچاق سوخت ذکر کرد.
ذوالفقاری با بیان اینکه امسال اقدامات مناسبی برای جلوگیری از قاچاق مواد مخدر از مرزهای خشکی کشور انجام شده گفت: از ابتدای امسال تاکنون 430 تن انواع مواد مخدر در مرزها و توسط نیروی انتظامی کشور کشف شده است.
وی ادامه داد: بیش از 70 درصد این کشفیات مربوط به شرق، حاشیه شرق و جنوب کشور از استان هرمزگان تا خراسان رضوی است.
وی گفت: در این مدت کشف سلاح قاچاق بویژه در مرزهای شمال و شمال غرب و بخشی در جنوب کشور 35 درصد افزایش داشته است.
وی افزود: ورود عمده سلاح از مرزهای مشترک ایران با کشور عراق صورت میگیرد که بیشتر آن در حوزه آذربایجان غربی و بعد در کرمانشاه و خوزستان است.
فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران گفت: اخیرا محمولههایی با بیش از 250 قبضه سلاح از قاچاقچیان در کشور کشف شده که عمده آن شکاری و برخی سلاح جنگی نیز بوده است.
ذوالفقاری مجموع درگیریهای مسلحانه با اشرار را از ابتدای امسال تاکنون در مرزها 337 مورد اعلام کرد و گفت: این درگیریها با قاچاقچیان مسلح، اشرار و بخشی مربوط به گروههای تروریستی بوده است.
وی ادامه داد: هلاکت اشرار طی این مدت نسبت به مدت مشابه پارسال چهار درصد افزایش داشته است.
وی مجموع اعتبارات مصوب انسداد مرزهای کشور را طی 10 ماه گذشته 820 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: از این میزان 27 میلیارد تومان معادل 31 درصد آن تخصیص یافته است.
وی گفت: در استخدام رسمی، بیشترین پذیرش برای خدمت در مرز استانهای مرزی انتخاب میشود زیرا آشنایی بیشتری با منطقه و علاقه زیادی برای حضور در مرزها دارند.
وی افزود: در بخش استخدام غیررسمی نیز داوطلبانی که آمادگی دارند با یکسری مقررات و تحت عنوان «مرزیار» میتوانند با مرزبانی همکاری کنند که اکنون در سیستان و بلوچستان این کار آغاز شده و بتدریج سال آینده گسترش مییابد.
هشدار بانک مرکزی به متقاضیان ضمانتنامه
بانک مرکزی به متقاضیان ضمانت بانکی هشدار داد به ارکان اساسی این ضمانتنامه توجه کافی داشته باشند.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، نظر به اینکه در سالهای اخیر استفاده از ضمانتنامههای بانکی، به دلیل نقش موثر آنها در انعقاد قراردادهای تجاری و اقتصادی و روان سازی تعهدات ناشی از اجرای این قراردادها، رو به افزایش بوده و این ابزار نقش خود را در جهت تشویق و رونق فعالیتهای اقتصادی و نیز بهبود فضای کسب و کار و سرمایهگذاری به خوبی ایفا نموده، ضروری است برای حفظ کارکرد مثبت این ابزار با اهمیت بانکی، هموطنانی که ذینفع این قبیل ضمانتنامهها میشوند، نکات یاد شده را مورد توجه قرار دهند.
ضمانتنامههای بانکی، بر اساس یک رابطه پایه میان ضمانتخواه و ذینفع مشتمل بر هرگونه قرارداد، شرایط مناقصه و مزایده یا هر نوع ر ابطه حقوقی دیگر و به عنوان تضمین حسن اجرای تعهداتی که ضمانتخواه به موجب روابط مذکور بدان متعهد شده است، صادر میگردد. معمولا در متن ضمانتنامههای بانکی، به این روابط پایه اشاره میشود تا نشان دهد ضمانتنامه، در ارتباط با چه قرارداد یا رابطهای صادر گردیده است. اگرچه، باید توجه داشت ضمانتنامه بانکی، یک تعهد مستقل از رابطه پایه بوده و ایرادات مربوط به رابطه پایه، نسبت به این تعهد، قابل استناد نیست، لیکن صدور ضمانتنامههای بانکی که مبتنی بر قراردادهای پایه میباشند، مستلزم درج مشخصات قرارداد پایه در متن ضمانتنامه است.
بر این اساس، از آن دسته از هموطنان که برای انجام فعالیتهای اقتصادی خود و به عنوان تضمین معاملات و قراردادها، متقاضی استفاده از ضمانتنامههای بانکی هستند، موکدا تقاضا میشود در حین دریافت ضمانتنامه از بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی، به ارکان اساسی تشکیل دهنده ضمانتنامه بانکی و قرارداد پایه مربوط (که در متن ضمانتنامه به آن اشاره میشود)، توجه کافی کنند.
گفتنی است ضمانتنامه بانکی، سندی غیرقابل برگشت است و بانک/ موسسه اعتباری غیربانکی ضامن، از زمان صدور ضمانتنامه، تحت هیچ شرایطی نمیتواند بدون رضایت دو طرف دیگر (ضمانتخواه و یا ذینفع)، نسبت به ابطال یا اصلاح آن اقدام کند. ویژگی غیرقابل برگشت بودن ضمانتنامه بانکی، این اطمینان را به ذینفع میدهد که در صورت تحقق شرایط لازم، قطعا قادر به دریافت وجه ضمانتنامه خواهد بود.